Om Privat trafikk med iCloud

Privat trafikk med iCloud – en del av iCloud+-abonnementet – bidrar til å ivareta personvernet ditt når du surfer på nettet i Safari.

Slik fungerer Privat trafikk

Når du surfer på nettet, er til vanlig informasjonen i nettrafikken din, f.eks. DNS-poster og IP-adresse, synlig for nettverksleverandøren din og nettstedene du besøker. Denne informasjonen kan brukes til å avdekke identiteten din og utarbeide en profil over posisjonen og leserloggen din over tid.

Privat trafikk med iCloud er utviklet for å beskytte personvernet ditt ved å sikre at ingen enkeltpart – ikke engang Apple – kan se både hvem du er og hvilke nettsteder du besøker når du surfer på nettet i Safari.

Når Privat trafikk er aktivert, sendes forespørslene dine gjennom to ulike sikre internettreléer.

• IP-adressen din er synlig for nettverksleverandøren din og det første reléet, som drives av Apple. DNS-postene dine krypteres, slik at ingen parter kan se adressen til nettstedet du prøver å besøke.

• Det andre reléet, som drives av en tredjeparts innholdsleverandør, genererer en midlertidig IP-adresse, dekrypterer navnet på nettstedet du har forespurt, og oppretter en tilkobling til nettstedet.

Dette diagrammet viser hvordan nettlesingsforespørslene dine sendes gjennom to internettreléer for å holde nettlesingen din privat

Alt dette utføres ved å følge de nyeste internettstandardene for å opprettholde en god nettlesingsopplevelse og samtidig ivareta personvernet ditt.

Konfigurer Privat trafikk med iCloud på alle enhetene dine

Administrer Privat trafikk med iCloud for spesifikke nettsteder, nettverk og systeminnstillinger

Privat trafikk med iCloud er ikke tilgjengelig i enkelte land eller regioner. Uten tilgang til IP-adressen din, kan enkelte nettsteder kreve ekstra trinn for å logge på eller få tilgang til innhold.

Privat trafikk og hastighetstester på nettverket

Privat trafikk bruker én enkelt, sikker tilkobling for å ivareta personvern og ytelse. Dette designet kan påvirke hvordan gjennomstrømningen gjenspeiles i hastighetstester på nettverket, som ofte oppretter flere parallelle tilkoblinger for å oppnå best mulig resultat. Selv om enkelte hastighetsmålinger kan se ut til å være lavere når Privat trafikk er påslått, forblir den faktiske nettlesingsopplevelsen rask og privat.

Flere ressurser for utviklere og nettverksadministratorer

Hvis du er eier eller utvikler av et nettsted, nettverksadministrator eller apputvikler, kan du finne ut hvordan du tilbyr brukerne den best mulige opplevelsen med Privat trafikk på nettverket ditt.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.