Logg på med Apple-ID

Apple-ID-en din er kontoen du bruker for å få tilgang til Apple-tjenester, og den sikrer at enhetene dine fungerer sømløst sammen. Når du er logget på, kan du blant annet bruke App Store, iCloud, iMessage, Apple Music og Apple TV+.

Vil du bruke Logg på med Apple i apper eller nettsteder fra tredjepart? Finn ut hvordan du bruker Logg på med Apple

Logg på iPhone, iPad eller Apple Vision Pro

1. Åpne Innstillinger-appen.

2. Trykk på Logg på [enhet].

3. Velg hvordan du vil logge på:

I innstillingene for iPhone kan du logge på manuelt med Apple-ID-en din eller bruke en annen Apple-enhet.
    • Bruk en annen Apple-enhet (kun iPhone og iPad): Hvis du har en annen iPad eller iPhone som er logget på med Apple-ID-en din, legger du den enheten i nærheten og følger veiledningen på begge enhetene for å fullføre påloggingen.*

• Logg på manuelt: Skriv inn Apple-ID-en din (eller en e-postadresse eller et telefonnummer du bruker med Apple-tjenester) og passordet ditt. Hvis du blir bedt om det, skriver du inn den sekssifrede verifiseringskoden som blir sendt til den godkjente enheten din eller det godkjente telefonnummeret ditt, for å fullføre påloggingen.

Når du er logget på med Apple-ID-en din, kan du finne e-postadressene og telefonnumrene du kan bruke til å logge på, samt legge til flere e-postadresser og telefonnumre, under Innstillinger > navnet ditt > Pålogging og sikkerhet.

Hvis du allerede er logget på iPhonen som er sammenkoblet med Apple Watch, blir du automatisk logget på den samme Apple-ID-en på klokken. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer og logger på Apple Watch.

* Hvis du vil logge på med en annen Apple-enhet, må Bluetooth være påslått på begge enhetene, og begge enhetene må ha kompatibel programvare. Hvis du ikke ser alternativet for å bruke en annen Apple-enhet, eller hvis dette ikke fungerer, oppdaterer du til nyeste versjon av iOS eller iPadOS på begge enhetene.

Logg på Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger. I eldre versjoner av macOS velger du Apple-menyen  > Systemvalg.

2. Fra sidepanelet klikker du på Logg på med Apple-ID-en din. I tidligere versjoner av macOS klikker du på Logg på.

Logg på med Apple-ID-en din på Mac
  3. Skriv inn Apple-ID-en din (eller en e-postadresse eller et telefonnummer du bruker med Apple-tjenester) og passordet ditt.

4. Hvis du blir bedt om det, angir du den sekssifrede verifiseringskoden som ble sendt til den godkjente enheten din eller det godkjente telefonnummeret og fullfører påloggingen.

Når du er logget på med Apple-ID-en din, kan du finne e-postadressene og telefonnumrene du kan bruke til å logge på, samt legge til flere e-postadresser og telefonnumre, under Systeminnstillinger > navnet ditt > Pålogging og sikkerhet.

Logg på Apple TV

1. For å åpne Kontrollsenter trykker og holder du inne TV-knappen TV-knappen på Siri Remote eller Apple TV Remote.

2. Velg Ny bruker, og følg veiledningen på skjermen.

Les om noen av tjenestene du kan bruke med Apple-ID-en på Apple TV

Hvis du bruker tofaktorautentisering på en Apple TV (2. eller 3. generasjon), må du kanskje skrive inn en bekreftelseskode sammen med passordet ditt. Finn ut hvordan du får en bekreftelseskode på den godkjente enheten din eller sendt til det godkjente telefonnummeret ditt.

Logg på nettet

Bruk Apple-ID-en din til å logge på Apple-nettsteder.

• iCloud.com – Bruk iCloud uansett hvor du er, ved å logge på iCloud.com med Apple-ID-en din.

• Apple-konto – Administrer Apple-ID-en din ved å logge på appleid.apple.com med Apple-ID-en din.

Hvis du allerede er logget på enheten med Apple-ID-en din og enheten har Touch ID eller Face ID, kan du bruke enheten til å logge på iCloud.com eller appleid.apple.com.

Du kan også logge på et Apple-nettsted ved hjelp av en passnøkkel. Skriv inn Apple-ID-en din (eller en e-postadresse eller et telefonnummer du bruker med Apple-tjenester), og velg deretter «Logg på med passnøkkel» på påloggingsskjermen. Følg instruksjonene på skjermen for å bruke iPhone eller iPad til å logge på med en passnøkkel.

For å logge på med en passnøkkel trenger du en støttet nettleser, Bluetooth aktivert på enheten du surfer på, iPhone eller iPad og iCloud-nøkkelring aktivert på iPhone eller iPad.

Logg på apper og andre enheter

Du kan bruke Apple-ID-en din på enkelte tredjepartsenheter for å logge på Apple-tjenester som Apple Music, Apple TV-appen med flere.

Avhengig av enheten din må du kanskje bruke et appspesifikt passord.

Logg på for å bruke Apple Music, Apple TV-appen med mer på de andre enhetene dine

Du kan logge på Apple Music på Android, eller du kan logge på Apple Music-appen eller Apple TV-appen på Windows-PC-en, smart-TV-en, spillkonsollen eller strømmeenheten din.

På en Windows-PC kan du også logge på iTunes for Windows for å kjøpe filmer og TV-serier.

Logg på for å bruke iCloud på de andre enhetene dine

På en Windows-PC kan du konfigurere og logge på iCloud for Windows for å få tilgang til blant annet bilder og dokumenter.

Du kan også logge på iCloud.com fra nettleseren. Finn ut hvilke iCloud.com-funksjoner som er tilgjengelige på enheten din.

Bruk Logg på med Apple i apper og på nettsteder fra tredjeparter

Hvis du ser en Logg på med Apple-knapp på en deltakende app eller et deltakende nettsted fra tredjepart, betyr det at du raskt og enkelt kan opprette en konto og logge på med Apple-ID-en din.

Finn ut hvordan du bruker Logg på med Apple

Når du logger på App Store og andre medietjenester for første gang, må du kanskje legge til et kredittkort eller annen betalingsinformasjon. Du kan ikke logge på App Store og andre medietjenester med mer enn én Apple-ID om gangen, og du kan heller ikke oppdatere innholdet du kjøper med en annen Apple-ID. Avhengig av hvordan du opprettet Apple-ID-en din, kan du bli bedt om å oppgradere til tofaktorautentisering på en kvalifisert enhet eller fullføre kontokonfigureringen på nettet.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.