Hvis iCloud Mail ikke fungerer

Du kan bruke iCloud Mail i Mail-appen på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac, eller på iCloud.com på iPad, Mac eller PC. Hvis du ikke får tilgang til e-posten din eller ikke kan sende og motta meldinger med @icloud.com-e-postadressen din, kan du følge denne fremgangsmåten.

Ting du kan sjekke først

1. Sjekk systemstatusen til iCloud Mail.
  2. Kontroller at du har slått på iCloud Mail:
    • Åpne Mail-appen på Macen, og velg deretter Mail > Valg. Klikk på Kontoer, og velg deretter iCloud-kontoen i sidepanelet. Kontroller at kontoen er slått på og at statusen er tilkoblet under kontoinformasjon.
    • På iPhone, iPad eller iPod touch går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud og sjekker at Mail er slått på.
  3. Sørg for at du som ikke har overskredet lagringsgrensen din for iCloud. Hvis du overskrider iCloud-lagringsgrensen, kan du lese om hvordan du gjør mer plass tilgjengelig i iCloud
  4. Påse at du bruker den nyeste programvareversjonen på enheten.

Hvis du trenger hjelp til å sende eller motta e-post på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Sjekk internettforbindelsen. Åpne apple.com i Safari på iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. For å se om du kan motta e-post for iCloud-e-posten din på en annen enhet går du til iCloud.com på en Mac eller PC.
  3. Sørg for at du har slått på Mail i Innstillinger på iPhone, iPad eller iPod touch. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud og slå på Mail.
  4. Kontroller at nye data leveres til enheten automatisk. I iOS 14 eller nyere trykker du på Innstillinger > Mail > Kontoer > Hent nye data, og slå deretter på Push. I iOS 13 eller eldre trykker du på Innstillinger > Passord og kontoer > Hent nye data, og deretter slår du på Push.
    • Send en e-postmelding til kontoen din for å se om Push fungerer.
    • I Hent nye data trykker du på iCloud-kontoen din og slår på Push. Du kan bare bruke Push med én konto om gangen.
  5. Slå enheten av og på igjen.
  6. Hvis du fremdeles ikke kan sende eller motta e-post, slår du av innstillingene i trinn 3 og 4, omstarter enheten, og deretter slår du dem på igjen.

Hvis du ikke får tilgang til iCloud Mail på iCloud.com

På iPad, Mac og PC kan du bruke iCloud Mail på iCloud.com. På iPhone bruker du Mail-appen i stedet.

1. Sørg for at nettleseren er oppdatert. Hvis du bruker Safari, må du oppdatere Safari til den nyeste versjonen
  2. Tøm nettleserens buffer. I Safari velger du Safari > Valg. Klikk på Avansert-fanen. Velg «Vis Utvikle-menyen i menylinjen», og lukk deretter Valg. Klikk på Utvikle-menyen, og velg deretter «Tøm buffere». Hvis du bruker en annen nettleser, sjekker du Hjelp-menyen angående fremgangsmåte.
  3. Hvis du får tilgang til iCloud Mail fra et annet sted eller en annen internettforbindelse, kontakter du internettleverandøren eller en nettverksadministrator. Enkelte internett-konfigurasjoner kan utilsiktet eller med hensikt hindre tilgang til bestemte nettsteder eller tjenester, for eksempel iCloud Mail.

Hvis du ikke kan sende e-post fra Mail-programmet på Macen

Følg denne fremgangsmåten hvis meldingen din ikke kan leveres, du legger ved en stor fil eller mottakeren ikke mottok meldingen din.

Hvis du får et varsel når du sender en melding fra e-postadressen for @icloud.com ved bruk av Mail på Macen

Hvis du ser et varsel som sier «Denne meldingen kunne ikke leveres. Den vil bli liggende i Utboks til den kan leveres», må du sørge for at iCloud er valgt som utgående e-postkonto.

1. Åpne Mail og velg Mail > Valg.
  2. Klikk på Kontoer-fanen.
  3. Velg iCloud-e-postkontoen din.
  4. Klikk på Tjenerinnstillinger-fanen. Hvis iCloud ikke er oppført som utgående e-postkonto, velger du iCloud.
    Hvis du velger Rediger SMTP-tjenerliste, vil du ikke få opp iCloud-kontoen som et alternativ.

Hvis du legger ved en stor fil

Meldingsvedlegg kan ikke overstige den maksimale størrelsen som tillates av din eller mottakerens e-postleverandør. Den maksimale størrelsen varierer avhengig av tjenesteleverandøren. Du kan prøve å bruke Mail Drop, komprimere filen før du sender den eller sende meldingen uten vedlegget.

Hvis mottakeren ikke mottar meldingen

1. Hvis du får en «ukjent adresse»- eller «ikke levert melding returnert»-melding i innboksen etter å ha sendt en melding, går du til Sendt-postkassen og påser at mottakerens e-postadresse er riktig.
  2. Hvis du bruker macOS Mail eller åpner iCloud Mail i Safari eller en annen nettleser som støttes, sjekker du postkassene Utkast, Sendt og Utboks:
    • Hvis du ser en usendt kopi av meldingen i Utkast, prøver du å sende den på nytt.
    • Hvis du ser meldingen i utboksen, må du sørge for at du er koblet til internett og følge fremgangsmåten ovenfor for å velge iCloud som utgående e-postkonto.*
  3. Be mottakeren om å sjekke Søppelpost-mappene eller postkassene sine.
  4. Hvis mottakeren fremdeles ikke mottar meldingen, men meldingen blir sendt uten varsler eller meldinger om «ulevert post», kan meldingen ha blitt blokkert eller filtrert bort av iCloud Mail-tjenerne eller mottakerens e-posttjener. Kontakt iCloud-kundestøtte for å finne ut dette. Du kan også be mottakeren om å kontakte e-postadministratoren.

* Hvis du bruker en SMTP-tjener som ikke tilhører iCloud, må du ikke bruke iCloud-e-postadressen din som «Send fra»-adresse. Hvis du gjør det, er det ikke sikkert at e-posten leveres, eller den sendes kanskje til mottakerens søppelmappe.

Hvis du kan motta meldinger, men ikke sende dem

Internettleverandøren kan blokkere protokollen som brukes til å sende e-post (SMTP) via nettverket sitt. Kontakt tjenesteleverandøren og forhør deg angående SMTP-trafikk som krysser nettverket deres til en ekstern tjeneste som iCloud. Hvis tjenesteleverandøren blokkerer SMTP-trafikk, spør du om hvordan du kan bli unntatt fra SMTP-blokkering.

Hvis internettleverandøren ikke blokkerer SMTP-trafikk og du fremdeles ikke kan sende meldinger, kontakter du Apple-kundestøtte for å få hjelp.

Hvis du ikke kan motta e-post i Mail-appen på Macen

1. På venstre side i hovedvinduet i Mail finner du navnet til e-postkontoen for iCloud. Hvis kontonavnet er nedtonet og det vises et lynsymbol ved siden av det, er kontoen frakoblet.
  2. For å få kontoen tilkoblet må du koble til internett.
  3. Velg Postkasse. Hvis «Koble til alle kontoer» er nedtonet, er kontoene dine allerede tilkoblet.

Hvis du fremdeles ikke kan motta e-post, kontakter du Apple-kundestøtte for å få mer hjelp.

Hvis du vil fjerne en foreslått nylig kontakt i iCloud Mail

Når du er logget på iCloud, kan du kanskje se de nylige e-postadressene dine foreslått som kontakter på enhetene. Hvis du ikke vil at en kontakt skal vises som et forslag, kan du gjøre følgende:

1. iCloud.com klikker du på for å starte en e-post.
  2. I «Til»-feltet begynner du å skrive e-postadressen du vil skjule.
  3. Hold pekeren over adressen og klikk på .
  4. Klikk på Fjern fra nylige.

Hvis du trenger hjelp til å bruke iCloud for Windows

Hvis du bruker Outlook, kan du få hjelp med iCloud Mail, kontakter og kalendere.

Få mer hjelp

Hvis du fremdeles trenger hjelp, kontakter du Apple-kundestøtte

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.