Få hjelp til å bruke iCloud Mail

Hvis du ikke får tilgang til e-posten din eller ikke kan sende og motta meldinger med @icloud.com-e-postadressen din, kan du følge denne fremgangsmåten.

Først må du

1. Oppdatere Macen til nyeste versjon av macOS. iCloud Mail-kontoer krever OS X 10.7.5 eller nyere
  2. Gå til Systemstatus-siden og sjekk iCloud Mail.

Hvis du fremdeles trenger hjelp, prøver du fremgangsmåten nedenfor for det aktuelle problemet.

Hvis du ikke får tilgang til iCloud Mail på iCloud.com

1. Påse at du bruker en nettleser som støttes. Følg denne fremgangsmåten for å oppdatere Safari. Hvis du bruker en annen nettleser, sjekker du hjelpen for å finne ut hvordan du installerer oppdateringer.
  2. Tøm nettleserens buffer. I Safari velger du Safari > Tøm logg. Hvis du bruker en annen nettleser, sjekker du hjelpen angående fremgangsmåte.
  3. Hvis du får tilgang til iCloud Mail fra et annet sted eller med en annen Internett-forbindelse, kontakter du Internettleverandøren eller nettverksadministratoren. Enkelte Internett-konfigurasjoner kan utilsiktet eller med hensikt hindre tilgang til bestemte nettsteder eller tjenester, for eksempel iCloud Mail.

Hvis du ikke kan sende e-post fra Mail-programmet på Macen

Følg denne fremgangsmåten hvis meldingen din ikke kan leveres, du legger ved en stor fil eller mottakeren ikke mottok meldingen din.

Hvis du får et varsel når du sender en melding fra e-postadressen for @icloud.com ved bruk av Mail på Macen

«Denne meldingen kunne ikke sendes. Den vil bli liggende i Utboks til den kan sendes. Grunnen til feilen er: Det oppsto en feil under forsøket på å levere meldingen via SMTP-tjeneren: tjenernavn

1. Åpne Mail og velg Mail > Valg.
  2. Klikk på Kontoer-fanen.
  3. Velg iCloud-e-postkontoen din.
  4. Klikk på Kontoinformasjon-fanen.
  5. Velg iCloud-e-postkontoen fra menyen Utgående e-posttjener (SMTP). Hvis du velger Rediger SMTP-tjenerliste, vil du ikke få opp iCloud-SMTP-tjeneren som et alternativ.

Hvis du legger ved en stor fil

Meldingsvedlegg kan ikke overstige den maksimale størrelsen som tillates av din eller mottakerens e-postleverandør. Den maksimale størrelsen varierer avhengig av tjenesteleverandøren. Du kan prøve å bruke Mail Drop eller komprimere filen før du sender den, eller sende meldingen uten vedlegg.

Hvis mottakeren ikke mottar meldingen

1. Hvis du får en «ukjent adresse»- eller «ikke levert melding returnert»-melding i innboksen etter å ha sendt en melding, går du til Sendt-postkassen og påser at mottakerens e-postadresse er riktig.
  2. Hvis du bruker macOS Mail eller åpner iCloud Mail i Safari eller en annen nettleser som støttes, sjekker du postkassene Utkast, Sendt og Utboks:
    • Hvis du ser en usendt kopi av meldingen i Utkast, prøver du å sende den på nytt.
    • Hvis du ser meldingen i Utboks, sjekker du Internett-forbindelsen og følger fremgangsmåten ovenfor for å velge iCloud SMTP-tjeneren.*
  3. Be mottakeren om å sjekke Søppelpost-mappene eller postkassene sine.
  4. Hvis mottakeren fremdeles ikke mottar meldingen, men meldingen blir sendt uten varsler eller meldinger om «ulevert post», kan meldingen ha blitt blokkert eller filtrert bort av iCloud Mail-tjenerne eller mottakerens e-posttjener. Kontakt iCloud-kundestøtte for å finne ut dette. Du kan også be mottakeren om å kontakte e-postadministratoren.

*Hvis du bruker en SMTP-tjener som ikke tilhører iCloud, må du ikke bruke iCloud-e-postadressen din som «Send fra»-adresse. Hvis du gjør det, er det ikke sikkert at e-posten leveres, eller den leveres kanskje til mottakerens søppelmappe.

Hvis du kan motta meldinger, men ikke sende dem

Internettleverandøren kan blokkere protokollen som brukes til å sende e-post (SMTP) via nettverket sitt. Kontakt tjenesteleverandøren og forhør deg angående SMTP-trafikk som krysser nettverket deres til en ekstern tjeneste som iCloud. Hvis tjenesteleverandøren blokkerer SMTP-trafikk, spør du om hvordan du kan bli unntatt fra SMTP-blokkering.

Hvis tjenesteleverandøren ikke blokkerer SMTP-trafikk og du fremdeles ikke kan sende meldinger, kontakter du Apple-kundestøtte for å få hjelp.

Hvis du ikke kan motta e-post i Mail-programmet på macOS

Finn navnet på iCloud-e-postkontoen til venstre i hovedvinduet til Mail. Hvis kontonavnet er nedtonet og det vises et lynsymbol ved siden av det, er kontoen frakoblet. Du kobler kontoen til igjen ved å koble til Internett og velge Postkasse > Koble til alle kontoer.

Hvis du fremdeles ikke mottar e-post, kan du få mer hjelp med Mail-programmet her.

Hvis du vil fjerne en foreslått nylig kontakt i iCloud Mail

Når du er logget på iCloud, kan du kanskje se de nylige e-postadressene dine foreslått som kontakter på enhetene dine. Hvis du ikke vil at en kontakt skal vises som et forslag, kan du gjøre følgende:

1. Klikk på  i iCloud.com for å starte en e-post.
  2. I «Til»-feltet begynner du å skrive e-postadressen du vil skjule.
  3. Hold pekeren over adressen og klikk på .
  4. Klikk på Fjern fra nylige.

Hvis du trenger hjelp til å sende eller motta e-post på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Kontroller at du er koblet til Internett. Prøv å åpne apple.com i Safari på iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Gå til iCloud.com på en Mac eller PC for å se om du kan motta e-post til iCloud-e-postadressen.
  3. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud og slå på Mail på iPhone, iPad eller iPod touch. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud.
  4. Kontroller at nye data leveres til enheten din automatisk:
    • Trykk på Innstillinger > Mail > Kontoer > Hent nye data og slå på Push på enheter med iOS 10 og nyere.
    • Trykk på Innstillinger > Mail, Kontakter og Kalendere > Hent nye data og slå på Push på enheter med iOS 9 og eldre.
    • Send deretter en e-postmelding til kontoen din for å se om Push fungerer.
  5. Gå tilbake til Hent nye data. Trykk deretter på iCloud-kontoen og slå på Push. Hvis du har flere iCloud Mail-kontoer, kan du bruke Push på én konto om gangen. Kontroller at Push er slått på for den primære iCloud Mail-kontoen din.
  6. Slå enheten av og på igjen.

Hvis du fremdeles ikke kan sende eller motta e-post, slår du av hver av innstillingene i trinn 3, 4, og 5 ovenfor, og slår dem deretter på igjen.

Hvis du trenger hjelp til å bruke iCloud for Windows

Få mer hjelp

Følg denne fremgangsmåten hvis du trenger hjelp til å sende eller motta e-post i Mail-programmet på Macen

Hvis du fremdeles trenger hjelp, kan du kontakte iCloud-kundestøtte.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.