Hvis Safari er langsom, slutter å svare, avslutter uventet eller har andre problemer

Problemet kan skyldes et Safari-tillegg, Internet-tillegg eller annet tillegg.

Safari-tillegg, Internett-tillegg og andre tillegg er laget for å forbedre eller tilpasse nettlesingsopplevelsen. Tillegg er bredt tilgjengelig på Internett, og noen installeres som en del av en app eller annen programvare. Hvis du har tillegg installert, kan problemet forårsakes av et tillegg.

Hvis problemet er uønskede popup-vinduer, annonser og grafikk mens du surfer på nettet, kan du lære hvordan du fjerner reklameprogramvare fra Mac-maskinen.

Slå av Safari-tillegg

Du kan slå av Safari-tillegg for å finne ut om noen av dem forårsaker problemet.

1. Velg Valg fra Safari-menyen.
  2. Klikk på Tillegg-symbolet og velg et tillegg fra listen.
  3. Fjern markeringen i Aktiver-ruten for å slå av dette tillegget.

Hvis problemet løses ved å slå av et tillegg, søker du etter oppdateringer til tillegget ved å klikke på Oppdateringer nederst til venstre i vinduet. Eller fjern tillegget ved å klikke på Avinstaller-knappen.

Tillegg i Safari-valg

Fjerne Internett-tillegg og andre tillegg

Du kan fjerne Internett-tillegg og andre tillegg for å finne ut om noen av dem forårsaker problemet. Når du skal finne dem, avslutter du Safari og åpner disse Bibliotek-mappene:

• Bibliotek-mappen er på øverste nivå på harddisken. Åpne den fra Finder ved å velge Gå > Gå til mappe fra menylinjen. Skriv inn /Bibliotek og klikk på Gå.
  • Bibliotek-mappen i Hjem-mappen din. Åpne den ved å holde nede Tilvalg mens du velger Gå > Bibliotek fra menylinjen.

Bibliotek-mappen inneholder følgende mapper for tillegg. Flytt alle filer i disse mappene til papirkurven.

• Internett-programtillegg
    Ikke fjern Default Browser.plugin, nslQTScriptablePlugin.xpt, Quartz Composer.webplugin eller QuickTime Plugin.plugin.
  • Input Methods
  • InputManagers
  • ScriptingAdditions

Hvis problemet løses ved å fjerne filene fra disse mappene, avslutter du Safari igjen og legger filer tilbake igjen, fil for fil, til du finner den som forårsaker problemet:

1. Åpne papirkurven og marker en av filene du fjernet. Velg Fil > Legg tilbake. Filen legges tilbake i mappen.
  2. Åpne Safari og se om problemet kommer tilbake.
    • Hvis problemet kommer tilbake, har du identifisert tillegget som forårsaker problemet. Unngå å bruke det, eller kontakt utvikleren for å få en oppdatert versjon.
    • Hvis problemet ikke kommer tilbake, avslutter du Safari og legger tilbake enda en fil.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.