Hvis du ikke ser hele biblioteket ditt etter å ha oppdatert iTunes på Mac eller PC

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke ser sangene, albumene, spillelistene og det andre importerte innholdet ditt etter at du har oppdatert iTunes på datamaskinen.

iTunes lagrer innholdet og spillelistene dine i en bibliotekfil. Hvis iTunes ikke får oppdatert bibliotekfilen din umiddelbart etter en iTunes-oppdatering, kan deler av det importerte innholdet eller spillelistene være borte. Les om hvordan du gjenoppretter iTunes-biblioteket.

Gjenopprette iTunes-biblioteket

Før du følger framgangsmåten nedenfor, må du påse at du har den nyeste versjonen av iTunes.

1. Avslutt iTunes.

2. Gå til iTunes-mappen som inneholder iTunes-bibliotekfilene:

• Mac: Velg Gå > Hjem fra menylinjen øverst på dataskjermen. Åpne Musikk-mappen og deretter iTunes-mappen.

• Windows: Gå til \Brukere\brukernavn\Musikk\iTunes\.

3. Dra filen iTunes Library.itl til skrivebordet. Les om hva du må gjøre hvis du ikke finner filen.

4. Åpne mappen Previous iTunes Libraries i iTunes-mappen.

5. Finn fram til filen som heteriTunes Library ÅÅÅÅ-MM-DD, der ÅÅÅÅ-MM-DD er datoen da du oppdaterte iTunes (år-måned-dag).

• Hvis du ikke ser Previous iTunes Libraries eller en nylig fil for ÅÅÅÅ-MM-DD, er det mulig filen for iTunes-biblioteket ligger på en tilpasset plassering. Søk etter Previous iTunes Libraries på datamaskinen for å finne den nyeste ÅÅÅÅ-MM-DD. Deretter fortsetter du til trinn 6.

6. Velg filen og trykk på Cmd + C (Mac) eller Ctrl + C (Windows).

7. Trykk på Cmd + Pil opp (Mac) eller Alt + Pil opp (Windows).

8. Trykk på Cmd + V (Mac) eller Ctrl + V (Windows).

9. Filen for ÅÅÅÅ-MM-DD skal nå være kopiert til iTunes-mappen din. Gi kopien navnet «iTunes Library.itl» (uten anførselstegn).

10. Hold nede Tilvalg-tasten (Mac) eller Skift-tasten (Windows) og åpne iTunes.

11. Når du ser en melding som ber deg om å velge iTunes-bibliotek, klikker du på Velg bibliotek. Diriger iTunes til filen du ga nytt navn i trinn 9.

iTunes-biblioteket ditt skal nå være gjenopprettet. Hvis du ser alt innholdet og alle spillelistene i iTunes, kan du flytte iTunes Library.itl-filen til skrivebordet eller papirkurven.

Endringer du eventuelt har gjort i biblioteket etter datoen du satte på iTunes-biblioteket i trinn 5, for eksempel nye spillelister du har opprettet eller sanger du har lagt til, vises kanskje ikke i iTunes. Du blir kanskje nødt til å opprette eller legge til disse på nytt.