Hvis du får opp Gjenopprett-skjermen på iPhone, iPad eller iPod touch

Finn ut hva du må gjøre hvis du får opp Gjenopprett-skjermen på iPhone, iPad eller iPod touch.

Skjermen med Koble til datamaskinen

Start enheten på nytt

Hvis du ser Gjenopprett-skjermen:

1. Koble enheten til datamaskinen med kabelen som fulgte med enheten. Ikke koble enheten fra datamaskinen.
  2. Start enheten på nytt:
    • iPad-modeller uten Hjem-knapp: Trykk raskt på volumknappen som er nærmest toppknappen. Trykk raskt på volumknappen som er lengst unna toppknappen. Trykk på og hold inne toppknappen til enheten starter på nytt. Om du er usikker, kan du se hvilke knapper du må trykke for å starte iPad på nytt.
    • iPhone 8 eller nyere: Trykk raskt på volum opp-knappen. Trykk deretter raskt på volum ned-knappen. Trykk og hold inne sideknappen til du ser Apple-logoen.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus og iPod touch (7. generasjon): Trykk og hold på både sideknappen (eller toppknappen) og volum ned-knappen til du ser Apple-logoen.
    • iPad-modeller med Hjem-knapp, iPhone 6s eller eldre og iPod touch (6. generasjon) eller eldre: Trykk og hold på både sideknappen (eller toppknappen) og Hjem-knappen til du ser Apple-logoen.

Installer iOS eller iPadOS på nytt

Hvis du fortsatt ser Gjenopprett-skjermen når du har startet på nytt, må du installere iOS eller iPadOS på nytt:

1. På en Mac må du sørge for at du har installert de nyeste programvareoppdateringene (inkludert iTunes hvis du har macOS Mojave eller eldre). På en Windows-PC må du sørge for at du har installert den nyeste versjonen av iTunes.
  2. Forsikre deg om at enheten din fremdeles er koblet til datamaskinen. Du skal se denne meldingen: «Det er et problem med din [navnet på enheten] som krever at den må oppdateres eller gjenopprettes.»
  3. Klikk på Oppdater (ikke Gjenopprett) for å installere iOS eller iPadOS på nytt og beholde de personlige dataene dine. Ikke koble enheten fra datamaskinen før oppdateringen er ferdig.

Få mer hjelp

• Finn ut hva du må gjøre hvis du får en gjenopprettingsfeil når du prøver å oppdatere eller gjenopprette.
  • Hvis du ikke ser en gjenopprettingsfeil, men fortsatt ser Gjenopprett-skjermen, eller du ikke kan tvinge en omstart fordi en av knappene er ødelagt eller står fast, må du kontakte Apple-kundestøtte.