Konfigurer en mobildatatjeneste på iPad Wi-Fi + Cellular

Hvis du har en iPad Wi-Fi + Cellular, kan du tegne et mobildataabonnement. Dette bidrar til å holde deg tilkoblet når du ikke er i nærheten av noen Wi-Fi-sone.

iPad fungerer med Apple SIM-kort og SIM-kort fra operatører

iPad-enheten din kan bruke et integrert Apple SIM-kort, et Apple SIM-kort i SIM-kortskuffen eller et SIM-kort fra en mobiloperatør.

Integrert Apple SIM-kort

Følgende iPad-modeller har både et integrert Apple SIM-kort og en nano-SIM-kortskuff som fungerer med SIM-kort fra operatører:

• 12,9-tommers iPad Pro (2. generasjon) Wi-Fi + Cellular
  • 10,5-tommers iPad Pro Wi-Fi + Cellular
  • 9,7-tommers iPad Pro Wi-Fi + Cellular

Hvis du kjøper en av disse modellene hos en operatør, er det integrerte Apple SIM-kortet kanskje låst til den operatøren eller deaktivert. Disse modellene har også en SIM-kortskuff. Denne forblir ulåst, slik at du kan bruke den med SIM-kort fra operatører over hele verden.

Konfigurer, endre eller deaktiver et abonnement.

Apple SIM-kort

I USA, Storbritannia og Tyskland kan disse iPad-modellene leveres med et Apple SIM-kort, et SIM-kort fra en operatør i nano-SIM-kortskuffen eller uten SIM-kort – dette kommer an på hvor du kjøper iPad-enheten:

• iPad (5. generasjon eller nyere) Wi-Fi + Cellular-modell
  • 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon) Wi-Fi + Cellular-modell
  • iPad Air 2 Wi-Fi + Cellular-modell
  • iPad mini 3 Wi-Fi + Cellular-modell eller nyere

Konfigurer, endre eller deaktiver et abonnement.

Hvis du ikke fikk et Apple SIM-kort med iPad-enheten din, kan du kjøpe et Apple SIM-sett i en Apple Store-butikk i USA, Australia, Canada, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Italia, Japan, Nederland, Spania, Sverige, Sveits, Tyrkia og Storbritannia.

Apple SIM-delenummer: MJVV2LL/A, MJVV2B/A eller MJVV2TU/A.

SIM-kort fra operatør

Alle iPad Wi-Fi + Cellular-modeller leveres med en skuff for enten et nano-SIM-kort eller et mikro-SIM-kort fra en operatør. Kontakt operatøren for å få mer informasjon om mobildataabonnementer for iPad.

Konfigurer, endre eller deaktiver et abonnement.

Hvis du har et Apple SIM-kort

Hvis iPad-enheten din har et integrert Apple SIM-kort eller et Apple SIM-kort i nano-SIM-kortskuffen, kan du følge denne fremgangsmåten for å konfigurere, endre eller deaktivere et mobildataabonnement.

Konfigurer et abonnement

Du kan konfigurere et abonnement fra deltakende operatører over hele verden.

1. Gå til Innstillinger > Mobildata > Konfigurer mobildata på iPad.
  2. Velg en operatør. Finn ut hva du må gjøre hvis du ikke ser operatøren din.
  3. Velg et abonnement og opprett en konto, eller legg til iPad-enheten i et eksisterende abonnement.
  4. Trykk på Bekreft.

Abonnementet ditt skal aktiveres innen kort tid.

Enkelte land og regioner kan nekte lokale innbyggere å tegne mobildataabonnement. Ta kontakt med operatøren for å få mer informasjon.

Endre et abonnement

For å endre abonnementet ditt går du til Innstillinger > Mobildata. Du kan også sjekke abonnementsstatusen på denne skjermen.

For å legge til enda et mobildataabonnement på iPad trykker du på Innstillinger > Mobildata > Dataabonnement > Legg til et nytt abonnement.

Deaktiver et abonnement

Du har mest sannsynlig et abonnement med forskudds- eller etterskuddsbetaling. For å deaktivere et abonnement med forskuddsbetaling, som er uten kontrakt, lar du bare være å fornye det på slutten av måneden.

Abonnementer med etterskuddsbetaling fornyes hver måned. Slik deaktiverer du et abonnement med etterskuddsbetaling:

1. Gå til Innstillinger > Mobildata.
  2. Trykk på navnet til operatøren, og velg å ikke fornye abonnementet ditt. Hvis du får en melding som sier at kontotypen ikke støttes, kontakter du operatøren og ber dem om å deaktivere kontoen din.

Hvis du har et SIM-kort fra en operatør

Hvis du har fått SIM-kortet ditt fra en mobiloperatør, ikke fra Apple, kan du følge disse trinnene for å konfigurere, endre eller deaktivere et mobildataabonnement:

Konfigurer et abonnement

Hvis du konfigurerer et mobildataabonnement hos den lokale operatøren din, blir dette SIM-kortet aktivert. Bare åpne SIM-kortskuffen og sett inn SIM-kortet fra operatøren.

Hvis du ikke kan koble deg til mobildata, går du til Innstillinger > Mobildata og sjekker at mobildata er slått på.

Endre et abonnement

For å endre eller sjekke statusen til abonnementet ditt går du til Innstillinger > Mobildata. Hvis du har konfigurert et mobildataabonnement fra en operatør, må du kanskje kontakte operatøren direkte for å endre abonnementet.

For å legge til enda et mobildataabonnement på iPad trykker du på Innstillinger > Mobildata > Dataabonnement > Legg til et nytt abonnement.

Deaktiver et abonnement

1. Gå til Innstillinger > Mobildata.
  2. Trykk på navnet til operatøren, og velg å ikke fornye abonnementet ditt.

Hvis du får en melding som sier at kontotypen ikke støttes, eller hvis du ikke ser knappen Vis konto, kontakter du operatøren og ber dem om å deaktivere kontoen din.

Få hjelp

Finn ut hvordan du bytter operatør eller overfører mobildataabonnementet til en ny iPad.

Finn ut hva du må gjøre hvis du trenger hjelp med noen av disse problemene med Apple SIM-kortet ditt:

• Du kan ikke aktivere tjenesten eller finner ikke en bestemt operatør.
  • Du får ikke koblet deg til mobildatanettet.
  • Du får et varsel om Apple SIM-kortet.

Få hjelp hvis du ikke kan koble deg til mobilnettet eller mobildata.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.