Konfigurer mobildatatjeneste på en iPad med Wi-Fi + Cellular

Hvis du har en iPad-modell med Wi-Fi + Cellular, kan du tegne et mobildataabonnement. Dermed kan du holde deg tilkoblet selv når du ikke har tilgang til Wi-Fi.

Bruk et SIM-kort fra operatøren din

Hvis du konfigurerer et mobildataabonnement hos den lokale operatøren din, er SIM-kortet allerede aktivert. Bare åpne SIM-kortskuffen og sett inn SIM-kortet fra operatøren.

Hvis du ikke kan koble deg til mobildata, går du til Innstillinger > Mobildata og sjekker at mobildata er slått på.

Bruk eSIM, et integrert Apple SIM-kort eller Apple SIM-kort

Du kan konfigurere et abonnement på iPad, skanne en QR-kode eller bruke iPad-appen fra operatøren din. Finn ut hvordan iPad fungerer med mobildata. Du kan også finne ut hvilken iPad-modell du har.

Konfigurer et abonnement på iPad

Du kan konfigurere et abonnement fra deltakende operatører over hele verden.

1. Hvis du konfigurerer ditt første abonnement på iPad, går du til Innstillinger > Mobildata > Konfigurer mobildata. Hvis du konfigurerer et andre abonnement på iPad, går du til Innstillinger > Mobildata > Legg til nytt abonnement.
  2. Velg en operatør. Hvis du ikke ser den foretrukne operatøren din, må du kontakte dem og be om et SIM-kort eller en eSIM.* Hvis du fortsatt trenger hjelp, finner du mer informasjon her.
  3. Velg et abonnement og opprett en konto, eller legg til iPad i et eksisterende abonnement.
  4. Trykk på Bekreft.

Abonnementet ditt skal aktiveres innen kort tid.

Enkelte land og regioner kan nekte lokale innbyggere å tegne mobildataabonnement. Ta kontakt med operatøren for å få mer informasjon.

* eSIM på iPad tilbys ikke i Fastlands-Kina.

Slik skanner du QR-koder

1. Gå til Innstillinger > Mobildata.
  2. Trykk på Legg til mobilabonnement.
  3. Bruk iPad til å skanne QR-koden du fikk av operatøren.

Hvis du blir bedt om å skrive inn en bekreftelseskode for å aktivere eSIM-en, skriver du inn nummeret du fikk av operatøren.

Bruk en operatørapp

1. Gå til App Store og last ned appen til operatøren.
  2. Bruk appen til å kjøpe et mobilabonnement.

Endre abonnementet

For å endre eller sjekke statusen til abonnementet ditt går du til Innstillinger > Mobildata. Hvis du har konfigurert et mobildataabonnement fra en operatør, må du kanskje kontakte operatøren direkte for å endre abonnementet.

Du kan ha flere abonnementer på iPad ved å registrere iPad hos flere operatører, legge til flere eSIM-abonnementer eller sette et SIM-kort inn i nano-SIM-kortskuffen. For å bytte mellom aktive abonnementer går du til Innstillinger > Mobildata og trykker på abonnementet du vil bruke under Mobilabonnementer.

Deaktiver abonnementet

Abonnementet ditt er enten forhåndsbetalt eller etterbetalt. For å deaktivere et abonnement med forhåndsbetaling, som er uten kontrakt, lar du bare være å fornye det på slutten av måneden.

Etterbetalte abonnementer fornyes månedlig. Slik deaktiverer du et etterbetalt abonnement:

1. Gå til Innstillinger > Mobildata.
  2. Trykk på navnet til operatøren, og velg å ikke fornye abonnementet ditt.

Hvis du får en melding der det står at kontotypen ikke støttes, eller hvis du har mottatt et SIM-kort fra operatøren og ikke ser en Vis konto-knapp, kontakter du operatøren og ber dem om å deaktivere kontoen din.

Overfør abonnementet ditt fra en iPad til en annen

Hvis du har et SIM-kort for abonnementet ditt, følger du denne fremgangsmåten:

1. Slå av begge enhetene: Trykk og hold nede Dvale/våkne-knappen inntil den røde glidebryteren vises. Dra glidebryteren.
  2. Bruk SIM-utmatingsverktøyet som fulgte med iPad, til å åpne SIM-kortskuffen på den gamle iPad-enheten.
  3. Åpne SIM-kortskuffen på den nye iPad-enheten. Hvis det er et SIM-kort i SIM-kortskuffen, fjerner du det.
  4. Sett SIM-kortet fra den forrige iPad-enheten inn i SIM-kortskuffen i den nye iPad-enheten.
  5. Lukk skuffen helt igjen og i samme retning som du tok den ut (den passer bare én vei).
  6. Slå på begge enhetene.

Det kan ta noen minutter før aktiveringen er ferdig. Hvis du trenger hjelp med å overføre et abonnement, eller hvis du har en bedrifts- eller etterbetalt konto, kan det hende du må ta kontakt med operatøren.*

Hvis abonnementet ditt bruker eSIM eller et integrert Apple SIM-kort, følger du denne fremgangsmåten:

1. På den nye iPad-enheten går du til Innstillinger > Mobildata > Konfigurer mobildata.
  2. Hvis du ser en Overfør-knapp ved siden av operatøren du vil ha, trykker du på den. Deretter følger du instruksjonene for å overføre tjenesten. Det kan ta noen minutter før aktiveringen er fullført.

Hvis du ikke ser en Overfør-knapp, eller hvis du ikke kan overføre abonnementet, må du kanskje kontakte operatøren din.*

* iPad er underlagt retningslinjene til tjenesteleverandøren din, noe som kan inkludere restriksjoner på overføring av dataabonnement. Kontakt operatøren for å få mer informasjon. Hvis du ikke er sikker på hvilken operatør du skal ringe, går du til Innstillinger > Operatør på iPad. Alternativt kan du ta ut SIM-kortet og se etter operatørens navn eller logo på kortet.

Få AppleCare+

Dekning du kan stole på. Med AppleCare+ får du dekning for uhell og prioritert tilgang til Apple-eksperter.

Kjøp eller finn ut mer >

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.