Om eSIM på iPad

Finn ut hva en eSIM er, hvilke iPad-modeller som støtter eSIM og hvordan du konfigurerer en eSIM på iPad.

Hva er eSIM?

eSIM er et digitalt SIM-kort som gjør det mulig å aktivere et mobilabonnement fra operatøren din uten å bruke et fysisk SIM-kort. Du kan starte et mobildataabonnement på enkelte iPad-modeller med en eSIM. eSIM er en praktisk og sikker måte å koble til mobildata på iPad på når du ikke har tilgang til wifi.

På iPad kan du lagre åtte eller flere eSIM-er, som kan brukes etter behov. Når du reiser internasjonalt, kan du bruke roaming med den gjeldende operatøren din eller kjøpe eSIM fra en lokal operatør som støtter eSIM i landet eller regionen du besøker.

Finn ut mer om mobildata på iPad

Dette trenger du

• En iPad som støtter eSIM:

• 13-tommers iPad Pro (M4) Wi-Fi + Cellular*

• 12,9-tommers iPad Pro (3. til og med 6. generasjon) Wi-Fi + Cellular

• 11-tommers iPad Pro (M4) Wi-Fi + Cellular*

• 11-tommers iPad Pro (1. til og med 4. generasjon) Wi-Fi + Cellular

• 13-tommers iPad Air (M2) Wi-Fi + Cellular*

• 11-tommers iPad Air (M2) Wi-Fi + Cellular*

• iPad Air (3. til og med 5. generasjon) Wi-Fi + Cellular

• iPad mini (5. og 6. generasjon) Wi-Fi + Cellular

• iPad (7. til og med 10. generasjon) Wi-Fi + Cellular

Aktivering av et mobildataabonnement med eSIM i Kina, fastlandet er bare tilgjengelig med iPad-modeller som støtter eSIM i Kina, fastlandet. Kontakt China Unicom for å finne ut mer.

Finn ut hvilken iPad-modell du har

* Modeller av iPad Pro (M4) Wi-Fi + Cellular og iPad Air (M2) Wi-Fi + Cellular aktiveres med eSIM og har ikke fysisk SIM-kort.

Bruk eSIM

Det finnes flere måter å aktivere mobildata på iPad ved hjelp av eSIM på. Hvis du vil starte et mobildataabonnement med en eSIM på iPad, kan du bruke eSIM-operatøraktivering, overføre abonnementet ditt fra en annen iPad, bruke et eksisterende iPhone-mobilabonnement, finne et nytt abonnement, bruke en QR-kode eller bruke operatørens iPad-app.

Bruk eSIM-operatøraktivering

Hvis leverandøren din støtter eSIM-operatøraktivering, kan de tilordne en ny eSIM til iPaden. Hvis iPaden fikk tildelt en eSIM da du kjøpte den, slår du på iPaden og følger instruksjonene for å aktivere eSIM. eSIM blir installert under konfigurasjonen.

Hvis du kontaktet operatøren din angående eSIM etter at du konfigurerte iPaden, og hvis operatøren har konfigurert eSIM-operatøraktivering, gjør du følgende:

1. Når varselet «Mobilabonnementet fra operatør er klart til å installeres» vises, trykker du på det.

2. I Innstillinger-appen trykker du på Mobilabonnementet fra operatør er klart til å installeres.

3. Trykk på Fortsett.

Hvis abonnementet du aktiverte, erstatter abonnementet på det fysiske SIM-kortet, tar du ut SIM-kortet og starter iPaden på nytt.

Overfør abonnementet ditt fra en annen iPad

Noen operatører støtter hurtigoverføring av eSIM, som innebærer at SIM-kortet fra den gamle iPaden overføres til den nye iPaden uten at du må kontakte operatøren. Hvis du blir spurt om å overføre eSIM under konfigureringen, følger du instruksjonene på skjermen.

Du kan også overføre eSIM-en fra en annen iPad etter konfigurering:

1. Sørg for at iPaden kjører nyeste versjon av iPadOS.

2. Gå til Innstillinger > Mobildata > Overfør iPad-abonnement.

3. Hvis du ser Overfør-knappen ved siden av den aktuelle linjen, trykker du på den.

4. Følg instruksjonene på skjermen for å overføre tjenesten. Det kan ta noen minutter før aktiveringen er fullført.

Hvis du ikke ser Overfør-knappEN, eller hvis du ikke kan overføre abonnementet, må du kanskje kontakte operatøren din.1

Bruk et eksisterende iPhone-abonnement

Hvis operatøren din støtter det, kan du konfigurere et mobildataabonnement ved å legge til iPaden på et eksisterende iPhone-mobilabonnement.

1. Sørg for at iPaden kjører nyeste versjon av iPadOS.

2. Gå til Innstillinger > Mobildata > Tilknytt iPhone-abonnement, og følg instruksjonene på skjermen.

Hvis du ikke kan velge Tilknytt iPhone-abonnement, må du sørge for at du har aktivert wifi på iPaden, og at du er logget på med samme Apple-ID på både iPhone og iPad.

Finn og konfigurer et nytt abonnement

Noen operatører støtter kjøp og konfigurering av mobildataabonnement direkte på iPad. For å se en liste over tilgjengelige lokale operatører må du sørge for at stedstjenester er slått på. Gå til Innstillinger > Personvern og sikkerhet > Stedstjenester, og slå på Stedstjenester.

1. Sørg for at iPaden kjører nyeste versjon av iPadOS.

2. Gå til Innstillinger > Mobildata > Finn et nytt abonnement.

3. Velg en operatør på listen over lokale operatører.

4. Følg instruksjonene på skjermen for å konfigurere og aktivere det nye mobildataabonnementet på iPad.

Bruk en QR-kode

Du kan bruke en QR-kode fra operatøren din for å aktivere eSIM på iPad.

Slik aktiverer du eSIM med en QR-kode under førstegangskonfigurering av iPaden:

1. Når du kommer til skjermbildet «Konfigurer mobildata», trykker du på Bruk QR-kode.

2. Følg instruksjonene på skjermen.

Aktiver eSIM ved hjelp av en QR-kode etter at du har konfigurert iPad:

1. Kontakt operatøren din for å få en QR-kode.

2. Åpne Kamera-appen, og skann QR-koden. Når du ser en varsling om at et mobilabonnement er registrert, trykker du på varslingen.

3. Hvis du bruker en iPad med iPadOS 17.4 eller nyere og du får en QR-kode på e-post fra operatøren din, eller på operatørens nettside, trykker og holder du på QR-koden og trykker på Legg til eSIM.

4. Trykk på Fortsett.

5. Trykk på Legg til mobilabonnement.

Operatøren din kan kreve bruk av en bekreftelseskode for ytterligere autentisering. Skriv inn bekreftelseskoden fra operatøren når du blir bedt om det.

Andre eSIM-aktiveringsmetoder

Noen operatører støtter kanskje andre aktiveringsmetoder for eSIM for å hjelpe deg med å konfigurere mobildataabonnement på iPad.

Bruk en kobling

Hvis operatøren din sender deg en kobling for å laste ned og aktivere eSIM:

1. På iPad med iPadOS 17.4 eller nyere trykker du på koblingen.

2. Når varselet Aktiver nytt eSIM vises, trykker du på Tillat.

3. Trykk på Fortsett.

Bruk en operatørapp

Hvis operatøren din støtter aktivering av eSIM via en app, laster du ned operatørens app fra App Store og følger instruksjonene på skjermen.

Bruk eSIM mens du er i utlandet med iPad

Finn ut mer om alternativene og fordelene ved å bruke eSIM mens du er i utlandet.

• Operatører kan inkludere roaming i utlandet uten ekstra avgifter for utvalgte dataabonnementer. Eventuelt tilbyr kanskje operatøren din rimelige reisekort eller abonnementer som du kan kjøpe på forhånd og bruke mens du reiser. Roaming i utlandet med eSIM fungerer på samme måte som roaming med et fysisk SIM-kort.

• Mange operatører tilbyr dataabonnementer som du kan kjøpe direkte på iPaden din når du reiser. For å gjøre dette går du til Innstillinger > Mobildata > Finn nytt abonnement for å se tilgjengelige abonnementer der du befinner deg. Operatørene tilbyr abonnementer av ulik varighet og med ulike mengder data. Du kan også kjøpe et abonnement før du reiser.

• Mange operatører tilbyr forhåndsbetalte alternativer som du kan kjøpe fra operatørenes nettsteder eller apper før du ankommer destinasjonen, eller personlig etter at du har ankommet, for eksempel fra en av operatørens kiosker på flyplassen, en av operatørens butikker eller et annet sted. Avhengig av lokale bestemmelser kan du bli bedt om å vise frem ID (for eksempel passet ditt) ved kjøp. Sjekk med individuelle operatører for mer informasjon.

• I tillegg til å kjøpe et forhåndsbetalt eSIM-abonnement, kan det være lurt å registrere deg for en etterbetalt konto hvis du skal være utenlands i en lengre periode.  Operatører over hele verden som støtter eSIM, tilbyr etterbetalte abonnementer. Avhengig av landet eller regionen du reiser til, må du kanskje fremlegge bevis på lokalt bosted, en lokalt opprettet bankkonto eller et kredittkort.

• Finn mobiloperatører og globale tjenesteleverandører som tilbyr eSIM på iPad.

1 iPad er underlagt retningslinjene til tjenesteleverandøren din, noe som kan inkludere restriksjoner på overføring av dataabonnementer. Kontakt operatøren for å få mer informasjon. Hvis du ikke er sikker på hvilken operatør du skal kontakte, går du til Innstillinger > Operatør på iPaden.