Om knappene og bryterne på iPhone, iPad og iPod touch

Finn ut mer om knappene og bryterne på iPhone, iPad og iPod touch.

Hva knappene og bryterne gjør

• Sideknapp (iPhone 6 og nyere): Trykk for å vekke en iPhone eller sette den i dvale. Du kan også bruke sideknappen til å slå av iPhone, og med iPhone X kan du gjøre en del andre ting.
  • Toppknapp (iPhone SE og tidligere, iPad, iPod touch): Trykk for å vekke enheten eller sette den i dvale. Trykk på og hold inne knappen for å slå enheten av eller på.
  • Ringelyd på/av (kun på iPhone): Bruk til å slå av lyder og varsler på iPhone. Hvis bryteren vises i oransje, betyr det at iPhone-enheten er i stillemodus og kommer til å vibrere ved innkommende anrop eller varsler. Når enheten er i stillemodus, vil du fortsatt høre lyden av alarmer du stiller inn i Klokke-appen. Anrop fra Favorittkontakter vil fortsatt ringe.
  • Sidebryter (enkelte iPad-modeller): Bruk til å slå av lyder og varsler fra iPad eller slå skjermrotasjonslåsen på eller av.
  • Volum opp/ned: Bruk til å justere volumet når du hører på musikk, ser på videoer eller spiller spill. Når du trykker på knappene, vil du se volumet under indikatoren. Når du ikke bruker andre apper, justerer knappene ringevolumet, og du vil se «Ringer» under indikatoren.
  • Hjem/Touch ID: Bruk for å låse opp enheten. Trykk på og hold på knappen for å aktivere Siri. Trykk to ganger fra Hjem-skjermen eller i appen for å hente fram Appveksler.

Dette kan du gjøre hvis en knapp eller bryter ikke virker

1. Start enheten på nytt. Hvis du ikke kan starte enheten på nytt, prøver du å framtvinge en omstart.
  2. Fjern deksler eller beskyttelsesfilm som blokkerer knappen eller bryteren.
  3. Se etter støv eller skitt rundt knappen eller bryteren, og rengjør den med en myk klut.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du trenger hjelp med Touch ID.

Hvis knappen eller bryteren fortsatt ikke virker, er skadet eller fungerer i perioder, kan det hende du må bestille service på enheten din. Kontakt Apple-kundestøtte, og følg trinnene for å fullføre serviceforespørselen din.