Wi-Fi-nettverksroaming med 802.11k, 802.11r og 802.11v i iOS

Les om hvordan iOS forbedrer klientroaming ved bruk av Wi-Fi-nettverksstandarder.

iOS støtter optimalisert klientroaming i Wi-Fi-bedriftsnettverk. 802.11 Working Group-standardene k, r og v lar klienter roame mer sømløst fra tilgangspunkt til tilgangspunkt innenfor samme nettverk.

802.11k

802.11k-standarden hjelper iOS til å øke hastigheten på søk etter nærliggende tilgangspunkt som er tilgjengelige som roamingmål, ved å opprette en optimalisert liste med kanaler. Når signalet til gjeldende tilgangspunkt blir svakere, vil enheten skanne etter måltilgangspunkter fra denne listen.

802.11r

Når iOS-enheten roamer fra ett tilgangspunkt til et annet i samme nettverk, bruker 802.11r en funksjon som kalles Fast Basic Service Set Transition (FT) til å godkjenne raskere. FT fungerer med både PSK (Preshared key)- og 802.1X-godkjenningsmetoder.

iOS 10 og nyere inkluderer støtte for adaptiv 802.11r på trådløse Cisco-nettverk. Adaptive 802.11r tilbyr FT uten behov for å aktivere 802.11r på det konfigurerte trådløse Cisco-nettverket.

802.11v

iOS støtter BSS (Basic Service Set)-overgangsfunksjonaliteten i 802.11v på enkelte enheter. BSS-overgangsadministrasjon tillater at nettverkets kontrollag påvirker klientroamingvirkemåten, ved å sørge for at det får belastningsinformasjon for nærliggende tilgangspunkter. iOS tar denne informasjonen med i betraktningen når mulige roamingmål skal bestemmes.

Når du kombinerer 802.11k og muligheten 802.11v har til øke hastigheten på søk etter beste måltilgangspunkt med FTs raskere tilgangsmåltilknytning, kan apper kjøre raskere og du får en bedre Wi-Fi-opplevelse i iOS.

Finn ut mer

De fleste leverandører av Wi-Fi-nettverksmaskinvare støtter 802.11k, 802.11v og 802.11r (FT). Du må aktivere og konfigurere disse funksjonene på Wi-Fi-ruteren før nettverket ditt kan bruke dem. Konfigureringen vil variere, så du bør rådføre deg med håndboken til Wi-Fi-ruteren for detaljer.

Listen nedenfor viser hvilke iOS-enheter som støtter 802.11k, 802.11r og 802.11v. Hvis du skal bruke 802.11k og 802.11r, må du ha iOS 6 eller nyere. Hvis du skal bruke 802.11v, må du ha iOS 7 eller nyere. Hvis du skal bruke adaptiv 802.11r, må du ha iOS 10 eller nyere.

802.11k og r

• iPhone 4s og nyere
  • iPad Pro og nyere
  • iPad Air og nyere
  • iPad mini og nyere
  • iPad (3. generasjon) og nyere
  • iPod touch (5. generasjon) og nyere

Adaptiv 802.11r

• iPhone 6s og nyere
  • iPad Pro og nyere
  • iPad (5. generasjon)

802.11v

• iPhone 5c, iPhone 5s og nyere
  • iPad Pro og nyere
  • iPad Air og nyere
  • iPad mini 2 og nyere
  • iPad (5. generasjon)
  • iPod touch (6. generasjon)

Alle iOS-enheter støtter også PMKID-bufring (Pairwise Master Key Identifier) med iOS 5.1 og nyere. Du kan bruke PMKID-bufring med enkelte typer Cisco-utstyr for bedre roaming mellom tilgangspunkter. SKC (Sticky key caching) er en form for PMKID-bufring. SKC tilsvarer ikke og er heller ikke kompatibel med OKC (Opportunistic Key Caching).

For å støtte adaptiv 802.11r må Cisco-nettverket bruke kontrollerkode med versjon 8.3 eller nyere.

Finn mer informasjon om roaming med iOS 8 eller nyere. Les mer om disse standardene på IEEE-nettstedet:

Les om hvordan du identifiserer iOS-modeller:

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.