Wi-Fi-nettverksroaming med 802.11k, 802.11r og 802.11v i iOS

Les om hvordan iOS og iPadOS forbedrer klientroaming ved bruk av Wi-Fi-nettverksstandarder.

iOS støtter optimalisert klientroaming i Wi-Fi-bedriftsnettverk. Med 802.11 Working Group-standardene k, r og v kan klienter roame mer sømløst fra tilgangspunkt til tilgangspunkt innenfor samme nettverk.

802.11k

802.11k-standarden hjelper enheter med å søke raskt etter nærliggende tilgangspunkt som er tilgjengelige som roamingmål, ved å opprette en optimalisert liste med kanaler. Når signalet til gjeldende tilgangspunkt blir svakere, vil enheten skanne etter måltilgangspunkter fra denne listen.

802.11r

Når enheten roamer fra ett tilgangspunkt til et annet i samme nettverk, bruker 802.11r en funksjon som kalles Fast Basic Service Set Transition (FT), til å godkjenne raskere. FT fungerer med både PSK (Preshared key)- og 802.1X-godkjenningsmetoder.

iOS 10 og nyere og iPadOS inkluderer støtte for adaptiv 802.11r på trådløse Cisco-nettverk. Adaptive 802.11r tilbyr FT uten behov for å aktivere 802.11r på det konfigurerte trådløse Cisco-nettverket.

802.11v

iOS og iPadOS støtter disse 802.11v-funksjonene på enkelte enheter:

• BSS-overgangsadministrasjon (Basic Service Set)
  • Disassociation Imminent
  • Directed Multicast Service (DMS)
  • BSS Max Idle Service

BSS-overgangsadministrasjon med Disassociation Imminent lar nettverkets kontrollag påvirke klientenes roamingatferd ved å gi det belastningsinformasjon for nærliggende tilgangspunkter. Enheten tar denne informasjonen med i betraktningen når det velger blant mulige roamingmål.

DMS optimaliserer overføring av multicast-trafikk på trådløse nettverk. Enheten bruker denne informasjonen til å forbedre multicast-kommunikasjon og bevare batterilevetiden til enheten.

BSS Max Idle Service hjelper klienter og tilgangspunkter med effektivt å avgjøre hvor lenge tilknytningen skal opprettholdes når ingen trafikk overføres. Denne informasjonen brukes til å bevare enhetens batterilevetid.

Når du kombinerer 802.11k og 802.11v’s mulighet til å øke hastigheten på søk etter det beste måltilgangspunktet med FT-funksjonens raskere tilknytning til tilgangspunkt, kan apper kjøre raskere, og du får en bedre Wi-Fi-opplevelse i iOS og iPadOS.

Finn ut mer

De fleste leverandører av Wi-Fi-nettverksmaskinvare støtter 802.11k, 802.11v og 802.11r (FT). Du må aktivere og konfigurere disse funksjonene på Wi-Fi-ruteren før nettverket ditt kan bruke dem. Konfigureringen vil variere, så du bør rådføre deg med håndboken til Wi-Fi-ruteren for detaljer.

Listen nedenfor viser hvilke iOS-enheter som støtter 802.11k, 802.11r og 802.11v. Hvis du skal bruke 802.11k og 802.11r, må du ha iOS 6 eller nyere. Hvis du skal bruke 802.11v, må du ha iOS 7 eller nyere. Hvis du skal bruke adaptiv 802.11r, må du ha iOS 10 eller nyere.

802.11k og r

• iPhone 4s og nyere
  • iPad Pro og nyere
  • iPad Air og nyere
  • iPad mini og nyere
  • iPad (3. generasjon) og nyere
  • iPod touch (5. generasjon) og nyere

Adaptiv 802.11r

• iPhone 6s og nyere
  • iPad Pro og nyere
  • iPad (5. generasjon) og nyere

802.11v

• iPhone 5c, iPhone 5s og nyere
  • iPad Pro og nyere
  • iPad Air og nyere
  • iPad mini 2 og nyere
  • iPad (5. generasjon) og nyere
  • iPod touch (6. generasjon) og nyere

PMKID-bufring (Pairwise Master Key Identifier)

iOS 5.1 og nyere og iPadOS støtter også PMKID-bufring (Pairwise Master Key Identifier). Du kan bruke PMKID-bufring med enkelte typer Cisco-utstyr for bedre roaming mellom tilgangspunkter. SKC (Sticky key caching) er en form for PMKID-bufring. SKC tilsvarer ikke og er heller ikke kompatibel med OKC (Opportunistic Key Caching).

For å støtte adaptiv 802.11r må Cisco-nettverket bruke kontrollerkode med versjon 8.3 eller nyere. PMF-funksjonen (Protected Management Frames) i 802.11w fungerer sammen med støtten for 802.11k, 802.11r og 802.11v i iOS og iPadOS.

Finn ut hvordan enheter som kjører iOS og iPadOS, roamer i Wi-Fi-miljøet til en bedrift.

Les mer om disse standardene på IEEE-nettstedet:

Finn ut hvordan du identifiserer disse enhetsmodellene:

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.