Om Fusion Drive – et lagringsalternativ for Mac-maskiner

Fusion Drive kombinerer ytelsen til flashmedier med kapasiteten til en harddisk.

Fusion Drive vises som ett enkelt volum på Mac-maskinen og flytter ofte brukte filer automatisk og dynamisk til flashmediet for å gi rask tilgang, samtidig som sjeldnere brukte filer flyttes til harddisken med større kapasitet. Som et resultat av dette får du raskere oppstartstider – og etter hvert som systemet lærer hvordan du jobber – raskere filtilgang.

Fusion Drive administrerer alt dette automatisk i bakgrunnen. Og det kommer ferdig konfigurert, så du trenger ikke å gjøre noe for å få det til å skje.

Tilgjengelighet

Fusion Drive ble tilgjengelig som et alternativ for iMac- og Mac mini-modeller som ble introdusert på slutten av 2012. Fusion Drive kommer nå som standard på noen iMac- og Mac mini-modeller, og det er et konfigurerbart alternativ på andre. For å få enda raskere ytelse kan du konfigurere en modell som bare bruker flashlagring (SSD).

Finn ut mer

• Du kan bruke Diskverktøy til å legge til en enkel macOS-partisjon til harddisken på Fusion Drive, og den partisjonen vil dermed fungere som et separat volum og ikke som en del av Fusion Drive. Diskverktøy dimmer  -knappen for å unngå at det opprettes flere partisjoner. Hvis du skal lage en Windows-partisjon, bruker du Boot Camp-assistent i stedet.
  • Du kan bruke måldiskmodus til å aktivere Fusion Drive fra en annen Mac-maskin som bruker OS X Mountain Lion v10.8.2 eller nyere.
  • Finn ut hva du kan gjøre hvis Fusion Drive vises som to stasjoner i stedet for én i Finder.
  • En ekstern stasjon kan ikke brukes som del av et Fusion Drive-volum.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.