Bruk en Retina-skjerm

Pikseltettheten på Retina-skjermer er så høy at øyet ikke klarer å se individuelle piksler fra normal synsavstand. Dette gir innholdet et utrolig detaljnivå og forbedrer visningsopplevelsen dramatisk.

Datamaskiner og eksterne skjermer med Retina-skjerm

Standardoppløsning, pikseltetthet og fargedybde varierer etter produktmodell. Bruk koblingene under for å finne de tekniske spesifikasjonene for modellen din.

Endre oppløsning på skjermen

Macen velger automatisk en standardoppløsning som er optimal for skjermen din.

Endre Macens skjermoppløsning

Bruk Mac-programmer med en Retina-skjerm

Hvis en eldre app ser annerledes ut enn ventet på en Retina-skjerm eller ekstern skjerm med høy oppløsning, kan du kanskje åpne appen i lavoppløsningsmodus:

1. Avslutt appen.

2. Åpne Programmer-mappen.

3. Klikk én gang på appen for å velge den, og velg Vis info på Fil-menyen.

4. I Vis info-vinduet som åpnes, krysser du av i ruten som er merket «Åpne i lav oppløsning», hvis den er der.

5. Lukk Vis info-vinduet, og åpne appen igjen.

Noen programmer som fungerer best i en modus med lavere oppløsning eller som bare fungerer i en slik modus, har allerede denne modusen slått på, og i så fall er det ikke sikkert at du kan slå den av. Apputvikleren tilbyr kanskje en oppdatering som inkluderer støtte for Retina-skjermen.

Bruke Boot Camp og Windows med en Retina-skjerm

Boot Camp støtter oppløsninger på opptil 3840 x 2160. Når Macen bruker Windows-støtteprogramvaren fra Apple, vil Windows starte med maksimalt antall støttede piksler, som er 144 dpi eller 150 % forstørrelse. Som et resultat av dette virker objektene på skjermen mindre og har mye plass rundt seg. Du kan bruke Skjerm-kontrollpanelet i Windows til å justere denne innstillingen i Windows.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.