Bruke en Retina-skjerm

Finn ut mer om Retina-skjermen som er innebygd i Macen.

Pikseltettheten på Retina-skjermer er så høy at øyet ikke klarer å se individuelle piksler fra normal synsavstand. Dette gir innhold utrolige detaljer og forbedrer visningsopplevelsen betydelig.

Macer med Retina-skjerm

Disse Macene har innebygd Retina-skjerm:

MacBook Pro-modeller:

• 15-tommers MacBook Pro-modeller fra 2012 eller nyere, med unntak av MacBook Pro (15-tommers, fra midten av 2012). Standardoppløsning: 2880 x 1800 med 220 piksler per tomme. Støtte for millioner av farger.
  • 13-tommers MacBook Pro-modeller fra sent 2012 eller nyere. Standardoppløsning: 2560 x 1600 med 227 piksler per tomme. Støtte for millioner av farger.

MacBook-modeller fra 2015 eller nyere. Standardoppløsning: 2304 x 1440 med 226 piksler per tomme. Støtte for millioner av farger.

iMac-modeller:

• 27-tommers iMac-modeller fra 2014 eller nyere. Standardoppløsning: 5120 x 2880. Modeller fra 2014 og 2015 støtter millioner av farger, og modeller fra 2017 eller nyere støtter en milliard farger.
  • 21,5-tommers iMac-modeller fra 2015 eller nyere, med unntak av iMac (21,5-tommers, 2017) og iMac (21,5-tommers, sent 2015). Standardoppløsning: 4096 x 2304. Retina-modellen fra 2015 støtter millioner av farger, og modellene fra 2017 eller nyere støtter en milliard farger.

Alle iMac Pro-modeller. Standardoppløsning: 5120 x 2880. Støtte for en milliard farger.

Endre oppløsning på skjermen

Macen velger automatisk en standardoppløsning som er optimal for skjermen din. Slik endrer du oppløsning:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg.
  2. Klikk på Skjermer.
  3. Velg Skalert, og velg deretter en av de fire eller fem skalerte oppløsningene, avhengig av hvilken Mac-modell du har. Med skalerte oppløsninger kan tekst og objekter se større ut og bli mer synlige, eller de kan bli mindre, som gir mer rom for vinduer og apper.

Hvis du bruker en ekstern skjerm

Hvis du bruker en ekstern skjerm til å utvide skrivebordet ditt, kan du velge en foretrukket oppløsning for hver skjerm. For å se flere oppløsninger for den eksterne skjermen trykker du på og holder nede Tilvalg-tasten samtidig som du velger Skalert-knappen.

Hvis du bruker en ekstern skjerm til å speile den innebygde skjermen, optimaliseres Macen for skjermen som er valgt i «Optimaliser for»-lokalmenyen. Du kan la Macen velge den beste oppløsningen for den skjermen, eller du kan velge Skalert og velge en annen oppløsning.

Når du speiler skjermene dine, kan du optimalisere for den eksterne skjermen i stedet for den innebygde skjermen.

Bruke programmer med en Retina-skjerm

Hvis et program ser annerledes ut enn det du forventer på Retina-skjermen eller en ekstern skjerm med høy oppløsning, kan du prøve å åpne programmet i en modus med lavere oppløsning:

1. Avslutt programmet.
  2. Åpne Programmer-mappen.
  3. Klikk én gang på programmet for å velge det, og velg deretter Vis info fra Fil-menyen.
  4. Fra Vis info-vinduet som åpnes, velger du avmerkingsruten merket «Åpne i lav oppløsning».
  5. Lukk Vis info-vinduet og åpne programmet på nytt.

Noen programmer som fungerer best i en modus med lavere oppløsning eller som bare fungerer i en slik modus, har allerede denne modusen slått på, og i så fall er det ikke sikkert at du kan slå den av. Programutvikleren kan tilby en oppdatering som inkluderer støtte for Retina-skjermen.

Bruke Boot Camp og Windows med en Retina-skjerm

• Boot Camp støtter oppløsninger opptil 3840 x 2160.
  • Når Macen bruker Windows-støtteprogramvaren fra Apple, vil Windows starte med maksimalt antall støttede piksler, som er 144 dpi eller 150 % forstørrelse. Som et resultat av dette virker objektene på skjermen mindre og har mye plass rundt seg. Du kan bruke Skjerm-kontrollpanelet i Windows til å justere denne innstillingen i Windows.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.