Identifiser MacBook

Finn ut hvordan du finner serienummeret og annen informasjon som kan hjelpe deg med å identifisere MacBooken din.

Denne artikkelen er om MacBook. Du kan finne lignende artikler for MacBook Air og MacBook Pro.

Finne serienummeret, modellidentifikatoren og delenummer

Du kan finne serienummeret og andre identifikatorer for MacBook i macOS, på utsiden av datamaskinen og på emballasjen.

I vinduet «Om denne maskinen»

Med de fleste versjoner av macOS kan du finne serienummeret og modellinformasjonen til datamaskinen i vinduet Om denne maskinen.

Velg Apple-menyen () > Om denne maskinen. Vinduet som åpnes, viser datamaskinens modellnavn – for eksempel MacBook (Retina, 12-tommers, tidlig 2016) – og serienummer. Deretter kan du bruke serienummeret til å sjekke alternativene dine for service og kundestøtte eller finne tekniske spesifikasjoner for modellen din.

Du kan også bruke datamaskinens modellidentifikator til å få mer informasjon. Klikk på Systemrapport i vinduet «Om denne maskinen». I Systeminformasjon-vinduet som åpnes, finner du Modellidentifikator i delen Maskinvareoversikt. Deretter bruker du identifikatoren til å finne MacBooken din nedenfor.

På utsiden av MacBooken

Lukk MacBooken og snu den rundt. Serienummeret er på undersiden av datamaskinen, i nærheten av forskriftsmerkene.

På den originale produktemballasjen eller kvitteringen

Hvis du ennå har originalemballasjen til MacBooken, kan du finne serienummeret på strekkodeetiketten på esken.

Emballasjen viser også Apple-delenummeret – for eksempel MLH72xx/A. Sammenlign dette nummeret med et i listen nedenfor for å finne MacBook-modellen din.
I Apple-delenummer er «xx» før skråstreken variabler som varierer etter land eller område.

Serienummeret, modellnummeret og konfigurasjonsdetaljer for MacBook-maskinen kan også vises på kvitteringen eller fakturaen.

MacBook-modeller

Klikk på hver modell for å få tekniske spesifikasjoner.

MacBook (Retina, 12-tommers, 2017)

Modellidentifikator:
MacBook10,1

Delenummer:
MNYF2XX/A
MNYG2XX/A
MNYH2XX/A
MNYJ2XX/A
MNYK2XX/A
MNYL2XX/A
MNYM2XX/A
MNYN2XX/A

MacBook (Retina, 12-tommers, tidlig 2016)

Modellidentifikator:
MacBook9,1

Delenummer:
MLH72xx/A
MLH82xx/A
MLHA2xx/A
MLHC2xx/A
MLHE2xx/A
MLHF2xx/A
MMGL2xx/A
MMGM2xx/A

MacBook (Retina, 12-tommers, tidlig 2015)

Modellidentifikator:
MacBook8,1

Delenummer:
MF855xx/A
MF865xx/A
MJY32xx/A
MJY42xx/A
MK4M2xx/A
MK4N2xx/A

MacBook (13-tommers, midten av 2010)

Modellidentifikator:
MacBook7,1

Delenummer:
MC516xx/A

MacBook (13-tommers, sent 2009)

Modellidentifikator:
MacBook6,1

Delenummer:
MC207xx/A

MacBook (13-tommers, midten av 2009)

Modellidentifikator:
MacBook5,2

Delenummer:
MC240xx/A

MacBook (13-tommer, tidlig 2009)

Modellidentifikator:
MacBook5,2

Delenummer:
MB881xx/A