Identifisere en MacBook-modell

Bruk denne informasjonen til å finne ut hvilken MacBook du har, og hvor den passer inn i tidslinjen til MacBook.

Mac har flere verktøy som kan hjelpe deg med å identifisere den. Det enkleste er å bruke Om denne maskinen, som du finner ved å velge Om denne maskinen fra Apple ()-menyen øverst til venstre på skjermen. Du kan også bruke Systeminformasjon-appen. Finn ut hvordan du bruker disse verktøyene til å identifisere Mac-modellen din.

Hvis du ikke har Macen tilgjengelig eller den ikke starter, kan du prøve en av disse løsningene i stedet:

• Finn serienummeret på undersiden av Macen, i nærheten av samsvarsmerkene. Du finner det også ved siden av strekkodeetiketten på originalemballasjen. Deretter kan du skrive inn serienummeret på Kontroller dekning-siden for å finne modellen din.
  • Originalemballasjen har kanskje også et Apple-delenummer, for eksempel MNYF2xx/A («xx» er en variabel som er forskjellig for hvert land eller hver region). Du kan identifisere modellen din ved å finne Apple-delenummeret i listen nedenfor.

I denne artikkelen er det bare MacBook-modeller som er oppført. Du kan finne lignende informasjon for MacBook Pro og MacBook Air.

Liste over MacBook-modeller

MacBook-modellene er ordnet etter året de ble introdusert, med de nyeste først. Klikk på modellnavnet for å se mer detaljert informasjon om tekniske spesifikasjoner.

MacBook-modeller fra 2015 og nyere kan kjøre den nyeste versjonen av macOS. For modeller som kom ut før 2015, vises det nyeste kompatible operativsystemet.

2017

MacBook (Retina, 12-tommers, 2017)
Farger: rosegull, stellargrå, gull og sølv
Modellidentifikator: MacBook10,1
Delenummer: MNYF2XX/A, MNYG2XX/A, MNYH2XX/A, MNYJ2XX/A, MNYK2XX/A, MNYL2XX/A, MNYM2XX/A, MNYN2XX/A
Tekniske spesifikasjoner: MacBook (Retina, 12-tommers, 2017)

Fra og med 2018 ble denne MacBook-modellen tilgjengelig i stellargrå, sølv og gull som vist her.

2016

MacBook (Retina, 12-tommers, tidlig 2016)
Farger: rosegull, stellargrå, gull og sølv
Modellidentifikator: MacBook9,1
Delenummer: MLH72xx/A, MLH82xx/A, MLHA2xx/A, MLHC2xx/A, MLHE2xx/A, MLHF2xx/A, MMGL2xx/A, MMGM2xx/A
Tekniske spesifikasjoner: MacBook (Retina, 12-tommers, tidlig 2016)

2015

MacBook (Retina, 12-tommers, tidlig 2015)
Farger: stellargrå, gull og sølv
Modellidentifikator: MacBook8,1
Delenummer: MF855xx/A, MF865xx/A, MJY32xx/A, MJY42xx/A, MK4M2xx/A, MK4N2xx/A
Tekniske spesifikasjoner: MacBook (Retina, 12-tommers, tidlig 2015)

2010

MacBook (13-tommers, midten av 2010)
Modellidentifikator: MacBook7,1
Delenummer: MC516xx/A
Nyeste kompatible operativsystem: macOS High Sierra 10.13.6
Tekniske spesifikasjoner: MacBook (13-tommers, midten av 2010)

2009

MacBook (13-tommers, sent 2009)
Modellidentifikator: MacBook6,1
Delenummer: MC207xx/A
Nyeste kompatible operativsystem: macOS High Sierra 10.13.6
Tekniske spesifikasjoner: MacBook (13-tommers, sent 2009)

MacBook (13-tommers, midten av 2009)
Modellidentifikator: MacBook5,2
Delenummer: MC240xx/A
Nyeste kompatible operativsystem: OS X El Capitan 10.11.6
Tekniske spesifikasjoner: MacBook (13-tommers, midten av 2009)

MacBook (13-tommer, tidlig 2009)
Modellidentifikator: MacBook5,2
Delenummer: MB881xx/A
Nyeste kompatible operativsystem: OS X El Capitan 10.11.6
Tekniske spesifikasjoner: MacBook (13-tommers, tidlig 2009)