Melde seg av interessebaserte annonser i App Store og Apple News

Finn ut hvordan du begrenser interessebaserte annonser fra Apple på iPhone, iPad, iPod touch og Apple TV, og hvordan du slår av stedsbaserte annonser fra Apple på iPhone, iPad og iPod touch.

For å gi deg den beste annonseopplevelsen, viser Apple annonser i App Store og Apple News som er basert på informasjon som for eksempel søkehistorikken i App Store og lesehistorikken i Apple News. (Finn ut mer om informasjonen som Apple bruker for å vise deg annonser.) Hvis du vil melde deg av disse interessebaserte annonsene, kan du velge å slå på Begrens annonsesporing-på iPhone, iPad, iPod touch og Apple TV. Du kan også slå av Apples stedsbaserte annonser på iPhone, iPad og iPod touch.

Du kan forvente følgende når du bruker disse innstillingene:

• Det kan hende du ser like mange annonser som tidligere, men de kan være mindre relevante siden de ikke er basert på interessene dine.
  • Det kan hende du fremdeles ser annonser som er relatert til innholdet i et program eller basert på annen upersonlig informasjon.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > Personvern > Annonser.
  2. Slå på Begrens annonsesporing.

På Apple TV

1. Gå til Innstillinger > Generelt > Personvern.
  2. Slå på Begrens annonsesporing.

Slå av stedsbaserte annonser

1. Gå til Innstillinger > Personvern > Stedstjenester > Systemtjenester.
  2. Slå av Stedsbaserte Apple-annonser.

Finn ut mer om personvern og Stedstjenester i iOS 8 og nyere.