Kontroller personlig tilpassede annonser i App Store, Apple News og Aksjer

Finn ut hvordan du begrenser den personlige tilpasningen av annonser fra Apple på iPhone, iPad, iPod touch og Mac, og hvordan du slår av stedsbaserte annonser fra Apple på iPhone, iPad, iPod touch og Mac.

Med reklame fra Apple kan folk oppdage apper, produkter og tjenester samtidig som brukernes personvern respekteres. For å levere personlig tilpassede annonser bruker Apple informasjon om deg for å vise annonser som er mer relevante for deg. Du kan finne ut mer om informasjonen Apple bruker til å levere annonser til deg samtidig som personvernet ditt beskyttes.

Hvis du ikke vil motta personlig tilpassede annonser, kan du velge å slå av innstillingen for personlig tilpassede annonser på iPhone, iPad og iPod touch og Mac. Dette reduserer kanskje ikke antall annonser du mottar, men annonsene kan være mindre relevante for deg. Du kan også slå av stedsbaserte annonser på iPhone, iPad, iPod touch og Mac.

Personlig tilpassede annonser

Slå av personlig tilpassede annonser på enheten din for å begrense Apple fra å bruke informasjon til å vise annonser som kan være mer relevante for deg.

Slå av personlig tilpassede annonser på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > Personvern > Apple-annonser.
    iPhone som viser alternativer i Apple-annonser, inkludert alternativer for å vise informasjon om målrettede annonser og personlig tilpassede annonser
  2. Slå av personlig tilpassede annonser.

Slå av personlig tilpassede annonser på Mac

1. Gå til Systemvalg og klikk på Sikkerhet og personvern.
  2. Velg Personvern-fanen.
  3. Velg Apple-annonser i sidepanelet.
    Mac-vindu som viser alternativer for Apple-annonser, inkludert Apple-leverte annonser og personlig tilpassede annonser
  4. Opphev valget for personlig tilpassede annonser.

Stedsbaserte annonser

Hvis du gir App Store eller Apple News tilgang til enhetsposisjonen, kan Apples annonseringsplattform bruke den nåværende posisjonen til enheten for å gi deg geografisk målrettede annonser i App Store og Apple News.

Du kan slå av geografisk målrettede annonser.

Slå av stedsbaserte annonser på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > Personvern > Stedstjenester.
    iPhone som viser alternativer i Stedstjenester, inkludert alternativer for stedsvarsler og appspesifikke innstillinger
  2. Trykk enten for å slå av Stedstjenester, eller velg App Store eller News fra listen, og sett Tillat stedstilgang til Aldri.

Finn ut mer om personvern og Stedstjenester i iOS og iPadOS.

Slå av stedsbaserte annonser på Mac

1. Gå til Systemvalg og klikk på Sikkerhet og personvern.
  2. Velg Personvern-fanen.
  3. Velg Stedstjenester i sidepanelet.
    Mac-vindu som viser alternativer i Stedstjenester, inkludert alternativer for appspesifikke innstillinger
  4. Opphev valget for «Aktiver stedstjenester» eller «News».