Melde seg av interessebaserte annonser fra iAd

Les om hvordan du kan begrense annonsesporing på datamaskinen, iPhone, iPad, iPod touch og Apple TV, og hvordan du kan slå av stedsbaserte annonser på iPhone, iPad og iPod touch.

iAd tilbyr annonser basert på interessene dine for å gi deg den beste annonseopplevelsen. Hvis du vil melde deg av interessebaserte annonser, kan du velge å begrense annonsesporing på datamaskinen, iPhone, iPad, iPod touch og Apple TV. Du kan også slå av stedsbaserte annonser på iPhone, iPad og iPod touch.

Dette kan du forvente når du begrenser annonsesporing:

• Det kan hende du ser like mange annonser som tidligere, men de kan være mindre relevante siden de ikke er basert på interessene dine.
  • Det kan hende du fremdeles ser annonser som er relatert til innholdet i et program eller basert på annen upersonlig informasjon.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > Personvern > Annonser.
  2. Slå på Begrens annonsesporing.

Slå av stedsbaserte annonser

Du kan også slå av stedsbaserte annonser på iPhone, iPad eller iPod touch.

1. Gå til Innstillinger > Personvern > Stedstjenester > Systemtjenester.
  2. Slå av iAd-annonser.

Start iTunes på datamaskinen

Klikk for å åpne iTunes og logge på Kontoinformasjon-siden, eller følg framgangsmåten nedenfor:

1. Åpne iTunes.
  2. Klikk på Logg på og oppgi Apple-ID og passord.
  3. Mac: Velg iTunes > Valg fra menylinjen øverst på dataskjermen.
    PC: Hold Ctrl- og B-tastene på tastaturet nede for å åpne menylinjen i iTunes. Velg deretter iTunes > Valg. Les mer om menyene i iTunes for Windows.
  4. Klikk på Butikk-fanen.
  5. Velg Begrens annonsesporing.
  6. Klikk på OK.
  7. Avslutt iTunes. Neste gang du åpner iTunes og lytter til Apple Music Radio, vil de interessebaserte annonsene være slått av.

På Apple TV

1. Gå til Innstillinger > iTunes Store.
  2. Slå på Begrens annonsesporing.

Les mer

Sist endret: