Meld deg av interessebaserte annonser i App Store og Apple News

Finn ut hvordan du begrenser interessebaserte annonser fra Apple på iPhone, iPad, iPod touch, Mac og Apple TV, og hvordan du slår av stedsbaserte annonser fra Apple på iPhone, iPad, iPod touch og Mac.

For å gi deg den beste annonseopplevelsen, viser Apple annonser i App Store og Apple News som er basert på informasjon som for eksempel søkehistorikken i App Store og lesehistorikken i Apple News. (Finn ut mer om informasjonen som Apple bruker for å vise deg annonser.) Hvis du vil melde deg av disse interessebaserte annonsene, kan du velge å slå på Begrens annonsesporing-på iPhone, iPad, iPod touch og Apple TV. Du kan også slå av Apples stedsbaserte annonser på iPhone, iPad, iPod touch og Mac.

Du kan forvente følgende når du bruker disse innstillingene:

• Det kan hende du ser like mange annonser som tidligere, men de kan være mindre relevante siden de ikke er basert på interessene dine.
  • Det kan hende du fremdeles ser annonser som er relatert til innholdet i et program eller basert på annen upersonlig informasjon.

Begrense annonsesporing

Slå på Begrens annonsesporing på flere enheter, for å melde deg av annonser rettet mot interessene dine.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > Personvern > Annonser.
  2. Slå på Begrens annonsesporing.

På Mac

1. Åpne Systemvalg og klikk på Sikkerhet og personvern.
  2. Velg Personvern-fanen.
  3. Rull ned og klikk på Annonser.
  4. Slå på Begrens annonsesporing.

På Apple TV

1. Gå til Innstillinger > Generelt > Personvern.
  2. Slå på Begrens annonsesporing.

Slå av stedsbaserte annonser

Stedsbaserte annonser bruker stedstjenester til å levere annonser som er tilpasset steder du befinner deg. Du kan slå disse annonsene av som du selv måtte ønske på flere enheter.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > Personvern > Stedstjenester > Systemtjenester.
  2. Slå av Stedsbaserte Apple-annonser.

Finn ut mer om personvern og Stedstjenester i iOS 8 og nyere.

På Mac

1. Åpne Systemvalg og klikk på Sikkerhet og personvern.
  2. Velg Personvern-fanen.
  3. Klikk på låsen og skriv inn passordet, for å gjøre endringer.
  4. Under Aktiver Stedstjenester ruller du ned til Systemtjenester og klikker på Detaljer.
  5. Opphev valget for Stedsbaserte Apple-annonser og klikk på Ferdig.
  6. Klikk på låsen for å hindre flere endringer.