Hold iPhone, iPad og iPod touch innenfor akseptable driftstemperaturer

Finn ut mer om driftstemperaturer og temperaturstyring på iPhone, iPad og iPod touch (4. generasjon og nyere).

Bruk iOS-enheter der omgivelsestemperaturen er mellom 0 ºC og 35 ºC. Lave eller høye temperaturer kan føre til at enheten endrer virkemåte for å regulere sin egen temperatur. Hvis du bruker en iOS-enhet i svært kalde omgivelser, der temperaturen er utenfor driftsområdet, kan batterilevetiden reduseres slik at enheten slår seg av. Batterilevetiden går tilbake til normalt når omgivelsestemperaturen blir høyere. Hvis du bruker en iOS-enhet i veldig varme omgivelser, kan batterilevetiden reduseres permanent.

Oppbevar enheten i temperaturer mellom -20 ºC og 45 ºC. Ikke la enheten ligge i bilen, fordi temperaturen i en parkert bil kan overstige dette spekteret.

Enheten din kan bli varm

Når du bruker enheten eller lader batteriet, kan enheten bli varm. Du merker at enheten føles varmere i slike situasjoner:

• Når du konfigurerer enheten for første gang
  • Når du gjenoppretter fra en sikkerhetskopi
  • Når apper reindekserer eller reanalyserer data, som Bildetagging for ansikter, steder eller nøkkelord etter en programvareoppdatering
  • Når du bruker apper eller funksjoner som er grafikkintensive eller benytter utvidet virkelighet

Disse forholdene er normale, og temperaturen på enheten din normaliseres når den er ferdig.

Her er noen tilstander og aktiviteter som innebærer høyere omgivelsestemperaturer og som kan forårsake endret ytelse og atferd for enheten din:

• La enheten ligge i bilen på en varm dag.
  • La enheten ligge i direkte sollys over en lengre tidsperiode.
  • Bruk av visse funksjoner i varme omgivelser eller direkte sollys i en lengre tidsperiode, som GPS-sporing, navigering i bil, grafikkintensive spill eller bruk av apper med utvidet virkelighet.

Hvis enheten din blir for varm

Hvis enhetens innvendige temperatur overstiger det normale driftsintervallet, vil enheten beskytte de interne komponentene ved å prøve å regulere temperaturen. Hvis dette skjer, kan du merke følgende endringer:

• Lading, inkludert trådløs lading, går saktere eller stopper.
  • Skjermen dimmes eller går i svart.
  • Mobilsendere går i strømsparemodus. Signalet kan da være svakere.
  • Kamerablitsen blir midlertidig deaktivert.
  • Ytelsen blir dårligere for apper eller funksjoner som er grafikkintensive eller benytter utvidet virkelighet.

Hvis du navigerer, vil enheten kunne vise dette varselet og slå av skjermen: «Temperatur: iPhone-enheten må avkjøles.» Navigering gir fremdeles hørbare detaljerte veibeskrivelser. Når du nærmer deg en retningsendring, vil skjermen slå seg på for å lede deg gjennom retningsendringen.

Hvis du ser et temperaturvarsel på skjermen

Hvis enheten overskrider en bestemt temperaturterskel, viser den en temperaturadvarsel som dette:

En iPhone som viser denne meldingen vil fremdeles kunne brukes til å ringe nødnummer.

Hvis du vil gjenoppta bruken av enheten så raskt som mulig, slår du den av, flytter deg til et kjøligere sted og lar enheten avkjøles.

Om sikkerhetsstandarden

iOS-enheter er i overensstemmelse med den internasjonale sikkerhetsstandarden for IT-utstyr, IEC 60950-1, 2005 + A1: 2012. Mange land og regioner har innført denne sikkerhetsstandarden:

• UL 60950-1 i USA
  • CSA 60950-01 i Canada
  • EN60950-1 i Europa
  • AS/NZS 60950:1 i Australia og New Zealand.