Hvis du ikke kan tømme papirkurven på Mac

Prøv disse løsningene hvis du ikke kan tømme papirkurven eller flytte en fil til den.

Hvis Mac-maskinen sier at filen er i bruk

1. Avslutt alle programmer du bruker med den filen, og tøm deretter papirkurven.

2. Hvis det ikke virker, kan programmet ha én eller flere bakgrunnsprosesser som bruker filen. Omstart Mac-maskinen, og tøm deretter papirkurven.

3. Hvis det ikke virker, kan du ha et oppstartsobjekt eller påloggsingsobjekt som bruker filen. For å midlertidig hindre at slike objekter åpnes automatisk, starter du i sikker modus ved å holde nede Skift-tasten når Mac-maskinen starter. Deretter tømmer du papirkurven og omstarter Mac-maskinen på normal måte.

Hvis du ikke kan slette filen av andre årsaker

1. Start fra macOS-gjenoppretting ved å holde nede Kommando-R når Mac-maskinen starter.

2. Velg Diskverktøy og klikk på Fortsett når macOS-verktøyvinduet vises.

3. Velg stasjonen som inneholder filen du vil slette i Diskverktøy. Deretter bruker du Førstehjelp-funksjonen i Diskverktøy til å reparere den stasjonen.

4. Avslutt Diskverktøy, og omstart deretter Mac-maskinen og tøm papirkurven.