Om macOS-gjenoppretting

Verktøyene i macOS-gjenoppretting hjelper deg med å tilbakestille fra Time Machine, installere macOS på nytt, få hjelp på nett, reparere eller slette en harddisk med mer.

macOS-gjenoppretting er en del av det innebygde gjenopprettingssystemet på Mac. Du kan starte fra macOS-gjenoppretting og bruke verktøyene til å gjenopprette etter visse programvareproblemer eller utføre andre handlinger på Macen.

Slik bruker du macOS-gjenoppretting

1. Slå på Macen, og trykk umiddelbart og hold på Kommando (⌘)-R.
  2. Slipp tastene når du ser en Apple-logo, en roterende jordklode eller en annen oppstartsskjerm.
  3. Du kan bli spurt om et passord, for eksempel et firmwarepassord eller passordet til en bruker som er administrator av denne Macen. Skriv inn det forespurte passordet for å fortsette.Passordforespørselvindu
  4. Oppstart er fullført når du ser verktøyvinduet:
    macOS-verktøyvinduet
  5. Etter å ha startet fra macOS-gjenoppretting velger du et verktøy og klikker deretter på Fortsett:
  6. For å avslutte macOS-gjenoppretting velger du Omstart eller Slå av fra Apple-menyen . Hvis du vil velge en annen startdisk før du avslutter, velger du Startdisk fra Apple-menyen.

Hvis du ikke kan starte fra macOS-gjenoppretting

Hvis Macen ikke kan starte fra det innebygde gjenopprettingssystemet, vil det kanskje prøve å starte automatisk fra macOS-gjenoppretting over Internett. Når dette skjer, ser du en roterende jordklode i stedet for en Apple-logo under oppstart.

Trykk og hold nede Tilvalg-Kommando-R eller Skift-Tilvalg-Kommando-R ved oppstart for å starte fra macOS-gjenoppretting manuelt. Finn ut mer om disse tastekombinasjonene.

Hvis Macen fortsatt ikke kan starte opp fra macOS-gjenoppretting, må du kanskje starte opp fra en annen disk eller et annet volum, eller bruke en oppstartbar installerer.

macOS-gjenoppretting over internett, verktøyet Installer macOS på nytt og Få hjelp på nett krever en internett-forbindelse. Hvis du må koble til et Wi-Fi-nettverk, flytter du pekeren til toppen av skjermen og velger et nettverk fra Wi-Fi-menyen  i menylinjen.