Hvis du ikke kan starte fra macOS-gjenoppretting

Finn ut hva du skal gjøre hvis Macen ikke kan starte opp fra macOS-gjenoppretting.

Hvis du bruker en Mac med Apple-chip

Hvis du bruker en Mac med Apple-chip og fremgangsmåten for oppstart fra macOS-gjenoppretting på Mac med Apple-chip ikke fungerer, gjør du følgende:

1. Forsikre deg om at Macen er slått av. Hvis du ikke er sikker, trykker du på og holder inne av/på-knappen på Macen i opptil 10 sekunder for å tvinge den til å slå seg av. (På bærbare datamaskiner med Touch ID, holder du inne på Touch ID.)

2. Trykk på og hold inne av/på-knappen under oppstart, til du ser en melding om at oppstartsalternativer lastes inn.

3. Hvis Macen ikke laster inn oppstartsalternativer, men blir værende på en svart skjerm eller en annen skjerm under oppstart, kan du finne ut hva du må gjøre hvis Macen ikke starter skikkelig.

Hvis du bruker en annen Mac

Hvis du ikke bruker en Mac med Apple-chip, har du en Intel-basert Mac. Hvis fremgangsmåten for oppstart fra macOS-gjenoppretting på en Intel-basert Mac ikke fungerer, gjør du følgende:

1. Forsikre deg om at Macen er slått av. Hvis du ikke er sikker, trykker du på og holder inne av/på-knappen på Macen i opptil 10 sekunder for å tvinge den til å slå seg av. (På bærbare datamaskiner med Touch ID, holder du inne på Touch ID.)

2. Trykk på av/på-knappen for å slå på Macen, og hold deretter inne en av disse tastekombinasjonene for gjenoppretting. Hvis ingen av dem lykkes, kan du gå gjennom veiledningen for tastekombinasjoner ved oppstart.

• Kommando-R for å starte fra det innebygde gjenopprettingssystemet (hvis det er nødvendig, kan Macen automatisk prøve å starte fra gjenoppretting over internett i stedet)

• Tilvalg-Kommando-R eller Skift-Tilvalg-Kommando-R for å starte fra gjenoppretting over internett

3. Når du starter fra gjenoppretting over internett, viser Macen en snurrende klode.

Kunne ikke starte fra macOS-gjenoppretting over internett
  4. Hvis du ser kloden med et advarselssymbol (utropstegn), mislyktes forsøket på å starte fra gjenoppretting over internett. Én av disse løsningene kan hjelpe:

• Sørg for at Macen kan kobles til internett. Hvis du ikke blir bedt om å velge et Wi-Fi-nettverk under oppstart, velger du et nettverk fra Wi-Fi-menyenNo alt supplied for Image, hvis dette er tilgjengelig.

• Koble til internett med Ethernet i stedet for Wi-Fi, eller motsatt.

• Koble til internett fra et annet Wi-Fi- eller Ethernet-nettverk. Det er ikke sikkert at nettverkskonfigurasjonen din tillater internettilgangen som macOS-gjenoppretting trenger.

• Prøv igjen senere, da problemet kan være midlertidig.

• Start fra en annen disk eller et annet volum om dette er tilgjengelig.

• Bruk et oppstartbart installeringsprogram for å installere macOS på nytt.

5. Hvis Macen blir værende på en svart skjerm eller en annen skjerm under oppstart, kan du finne ut hva du må gjøre hvis Macen ikke starter skikkelig.