Hvis du ikke ser familiens delte innhold

Få hjelp med å få tilgang til familiens delte kjøp og Apple Music-medlemskap.

Med Familiedeling kan familiemedlemmene dine dele kjøp fra iTunes, Apple Books og App Store, et familiemedlemskap i Apple Music med mer. Du trenger bare å konfigurere Familiedeling, invitere familiemedlemmer til å bli med, og deretter slår du på funksjonene du vil dele. Hvis du ikke ser familiens delte innhold, kan vi hjelpe til.

Gå gjennom innstillingene dine og kontroller at du bruker samme Apple-ID overalt du logger på, inkludert Familiedeling og iTunes Store. Deretter ber du resten av familien om å gå gjennom innstillingene sine også.

Se gjennom innstillingene for Familiedeling

Gå gjennom innstillingene for Familiedeling for å være sikker på at du er logget på med riktig Apple-ID. Deretter kontroller du at funksjonene du vil bruke med Familiedeling – som deling av kjøp og Apple Music – er slått på.

Bekreft Apple-ID-en du bruker

iPhone viser Kjøp og Musikk med Forelder/verge slått på

Kontroller funksjonene du deler

iPhone viser Familiedeling-skjermen med familiemedlemmer

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > Familie.
  2. Trykk på navnet ditt.
  3. Bekreft eller endre Apple-ID-en du vil bruke til å dele innhold.
  4. Gå tilbake til Familiedeling og påse at deling av kjøp og/eller Apple Music er slått på.
  5. Trykk på Deling av kjøp og påse at Del mine kjøp er slått på.

På Mac

Mac viser Familiemedlemmer-skjerm det ett familiemedlems Kjøp og Musikk er uthevet

1. Velg Apple-menyen () > Systemvalg, og klikk deretter på iCloud.
  2. Klikk på Administrer familie, og klikk deretter på navnet ditt.
  3. Bekreft eller endre Apple-ID-en du vil bruke til å dele innhold.
  4. Klikk på Mine apper og tjenester.
  5. Gå til Deling av kjøp og påse at Del mine kjøp er valgt. Eller gå til Apple Music og se om du deler et familiemedlemskap i Apple Music.

Hvis du bruker macOS Sierra eller eldre, må du påse at Del mine kjøp er valgt etter at du bekrefter eller endrer Apple-ID-en din.

iPhone viser iTunes- og App Store-skjerm med Automatiske nedlastinger slått på

Kontroller Apple-ID-en du bruker i iTunes Store

Sørg for at du er logget på iTunes Store med samme Apple-ID som du valgte for deling av innhold med familien.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt].
  2. Trykk på iTunes og App Store.
  3. Sørg for at du bruker samme Apple-ID i iTunes Store som du bruker i Familiedeling.

Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iTunes og App Store og kontrollerer Apple-ID-en din.

På Mac

Mac-skjerm viser Kontoinformasjon

1. Åpne iTunes.
  2. Klikk på Konto.
  3. Sørg for at du bruker samme Apple-ID i iTunes Store som du bruker i Familiedeling.

Du kan også kontrollere at du og familiemedlemmene dine har samme land eller region for Apple-ID-en. Om nødvendig kan du bytte land for Apple-ID-en

Prøv deretter denne fremgangsmåten

Prøv disse trinnene hvis du fremdeles ikke kan dele. Sjekk om du kan dele etter hvert trinn.

Logg av iTunes og App Store

Hvis du fremdeles ikke kan se eller laste ned familiens delte innhold eller bruke Apple Music, logger du av iTunes og App Store og logger på igjen.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Hvis du bruker iOS 10.3 eller nyere, går du til Innstillinger > [navnet ditt] og trykker på Logg av. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iTunes og App Store, trykker på Apple-ID-en din og trykker på Logg av.
  2. Følg instruksjonene på skjermen.
  3. Oppgi Apple-ID-passordet ditt, og velg deretter Logg på.

På Mac:

1. Åpne iTunes.
  2. Klikk på Konto > Logg av.
  3. Klikk på Konto > Logg på.
  4. Oppgi Apple-ID-en og passordet, og velg deretter Logg på.

På Apple TV (4. generasjon):

1. Gå til Innstillinger > Kontoer > iTunes og App Store.
  2. Velg Logg av.
  3. Velg Logg på.
  4. Oppgi Apple-ID-en og passordet, og velg deretter Logg på.

Sørg for at du logger på iTunes Store med samme Apple-ID som du valgte for deling av innhold med familien. Du behøver ikke å logge av andre tjenester som bruker Apple-ID-en, som iCloud eller iMessage.

Kontroller at en app kan deles

Gå til produktsiden i App Store og bla deg ned til Informasjon for å finne ut om du kan dele en app. Se om det står Ja eller Nei under Familiedeling.

Noen apper er kanskje ikke aktivert for Familiedeling. Hvis du har anskaffet en slik app, kan du se den i kjøpshistorikken din, men familiemedlemmer kan ikke se den eller laste den ned igjen.

Se om kjøpet er skjult

Hvis et familiemedlem har skjult et av objektene sine, vil ingen i familien kunne se det. Familiemedlemmet har mulighet til å vise skjulte objekter om ønskelig.

Sørg for at enheten oppfyller systemkravene

Du trenger en iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 8 eller nyere eller en Mac med OS X Yosemite eller nyere for å få tilgang til familiens delte innhold. Hvis du bruker en eldre enhet, vil du ikke se familiens delte innhold. Hvis du bruker en Apple TV, kan du bare se delte filmer og TV-programmer.

iOS 8 og OS X Yosemite kreves for å opprette eller bli med i en Familiedeling-gruppe. Se systemkravene for Familiedeling.

Les mer

Familiedeling krever at en personlig Apple-ID er logget på iCloud og iTunes. Hvis deling av kjøp er aktivert for familien, kan musikk, TV-programmer og bøker lastes ned på opptil ti enheter per konto, hvorav fem kan være datamaskiner. Ikke alt innhold kan deles. Innhold kan skjules av familiemedlemmer, og skjult innhold er ikke tilgjengelig for nedlasting. Innhold som er lastet ned fra familiemedlemmer eller skaffet via innløsningskoder, er ikke gjenstand for Spør om kjøp.