Hvis du ikke ser familiens delte innhold

Få hjelp med tilgang til familiens delte kjøp og abonnementer på tjenester som iCloud-lagring eller Apple Music.

Med Familiedeling kan familien dele kjøp av musikk, filmer, TV-programmer og bøker samt kjøp fra App Store, et Apple Music-familieabonnement, et Apple Arcade-abonnement, et Apple News+-abonnement, et Apple TV+-abonnement og et iCloud-lagringsabonnement. Du trenger bare å konfigurere Familiedeling og invitere familiemedlemmene til å bli med, og deretter slår du på funksjonene du vil dele. Hvis du ikke ser familiens delte innhold, kan vi hjelpe til.

Gå gjennom innstillingene dine og kontroller at du bruker samme Apple-ID overalt du logger på, inkludert Familiedeling og iTunes Store. Deretter ber du resten av familien om å gå gjennom innstillingene sine også.

Se gjennom innstillingene for Familiedeling

Se gjennom innstillingene for Familiedeling for å være sikker på at du er logget på med riktig Apple-ID. Deretter kontrollerer du at funksjonene du vil bruke med Familiedeling – som deling av kjøp og Apple Music – er slått på.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > Familie.
  2. Trykk på navnet ditt.
  3. Bekreft eller endre Apple-ID-en du vil bruke til å dele innhold.
  4. Gå tilbake til Familiedeling og sjekk at funksjonene du vil dele, er satt til På.
  5. Trykk på Deling av kjøp og sjekk at Del mine kjøp er slått på.

På Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk på Familiedeling.
  2. Klikk på Deling av kjøp.
  3. Bekreft eller endre Apple-ID-en du vil bruke til å dele innhold.
  4. Kontroller at Del mine kjøp er valgt.

Sjekk Apple-ID-en du bruker for kjøp

Sørg for at du er logget på iTunes og App Store med samme Apple-ID som du valgte for deling av kjøp og iCloud.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt].
  2. Trykk på iTunes og App Store.
  3. Sørg for at du bruker samme Apple-ID i iTunes Store som du bruker i Familiedeling.

Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iTunes og App Store og sjekker Apple-ID-en din.

På Mac

1. Åpne App Store.
  2. Velg Butikk > Vis konto.
  3. Klikk på Vis informasjon.
  4. Sørg for at du bruker samme Apple-ID som du bruker med Familiedeling.

Deretter prøver du disse trinnene

Prøv disse trinnene hvis du fremdeles ikke kan dele innhold. Sjekk om du kan dele etter hvert trinn.

Logg av iTunes og App Store

Hvis du fremdeles ikke kan se eller laste ned familiens delte innhold eller bruke de delte Apple-abonnementene, logger du av iTunes og App Store og deretter på igjen.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Hvis du bruker iOS 10.3 eller nyere, går du til Innstillinger > [navnet ditt] og trykker på Logg av. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iTunes og App Store, trykker på Apple-ID-en din og trykker på Logg av.
  2. Følg instruksjonene på skjermen.
  3. Oppgi Apple-ID-passordet ditt, og velg deretter Logg på.

På Mac:

1. Åpne App Store.
  2. Velg Butikk > Vis konto.
  3. Klikk på Vis informasjon.
  4. Sørg for at du bruker samme Apple-ID som du bruker med Familiedeling.

På Apple TV:

1. Gå til Innstillinger > Kontoer > iTunes og App Store.
  2. Velg Logg av.
  3. Velg Logg på.
  4. Oppgi Apple-ID-en og passordet, og velg deretter Logg på.

Sørg for at du logger på alle Apple-tjenester med samme Apple-ID som du valgte for deling av innhold med familien. Du behøver ikke å logge av andre tjenester som bruker Apple-ID-en, som iCloud eller iMessage.

Sjekk om en app kan deles

Hvis du vil se om du kan dele en app, går du til App Store. Finn appen og rull ned til Støtter-delen, og sjekk om Familiedeling står oppført.

Noen apper er kanskje ikke kompatible med Familiedeling. Hvis du har en av disse appene, kan du se den i kjøpshistorikken din, men familiemedlemmene kan ikke se den eller laste den ned igjen.

Se om kjøpet er skjult

Hvis et familiemedlem har skjult et av objektene sine, kan ingen andre i familien se det. Familiemedlemmet har muligheten til å vise skjulte Mac-programmer igjen.

Sørg for at enheten oppfyller systemkravene

Du trenger en iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 8 eller nyere eller en Mac med OS X Yosemite eller nyere for å få tilgang til familiens delte innhold. Hvis du bruker en eldre enhet, vil du ikke se familiens delte innhold.

iOS 8 og OS X Yosemite kreves for å opprette eller bli med i en Familiedeling-gruppe. Se systemkravene for Familiedeling.

Finn ut mer

Familiedeling krever at du bruker den samme Apple-ID-en for kjøp og iCloud. Hvis deling av kjøp er aktivert for familien, kan musikk, TV-programmer og bøker lastes ned på opptil ti enheter per konto, hvorav fem kan være datamaskiner. Ikke alt innhold kan deles. Innhold kan skjules av familiemedlemmer, og skjult innhold er ikke tilgjengelig for nedlasting. Innhold som er lastet ned fra familiemedlemmer eller skaffet via innløsningskoder, er ikke gjenstand for Spør om kjøp.