Slik deler du apper og kjøp med familien din

Når Deling av kjøp er konfigurert, betaler én voksen i familien – familieorganisatoren – for alle kjøpene til familiemedlemmene. Du kan dele apper, musikk, bøker og mer.

Hva er deling av kjøp?

Slå på deling av kjøp på iPhone eller iPad

Slå på deling av kjøp på Mac

Slå av deling av kjøp og deling av en betalingsmåte

Hvilken betalingsmåte belastes for kjøpene til familiemedlemmene?

Vil du godkjenne kjøpene til barna?

Hva er deling av kjøp?

Når familieorganisatoren slår på deling av kjøp, får alle i familien tilgang til appene, musikken, filmene, TV-programmene og bøkene som familiemedlemmer kjøper. Familieorganisatoren betaler for kjøpene til familiemedlemmene. Familiemedlemmer finner delt innhold på Kjøpt-siden i App Store-, iTunes Store-, Apple Books- eller Apple TV-appen. Finn ut hvilket innhold som kan deles og hva som ikke kan deles.

Slå på deling av kjøp på iPhone eller iPad

1. Hvis du ikke har konfigurert familiedeling ennå, må du konfigurere familiedeling.

2. Åpne Innstillinger-appen.

3. Trykk på Familie. Hvis du ikke ser Familie, trykker du på navnet ditt og deretter på Familiedeling.

4. Trykk på Deling av kjøp.

5. Trykk på Fortsett, og følg instruksjonene på skjermen.

6. Hvis du vil se hvilken betalingsmåte som brukes, trykker du på Deling av kjøp igjen og ser gjennom informasjonen under Delt betalingsmåte. Dette er familieorganisatorens standard betalingsmåte.

ios-17-iphone-14-pro-settings-family-purchase-sharing-payment

Slå på deling av kjøp på Mac

I macOS Ventura eller nyere:

1. Hvis du ikke har konfigurert familiedeling ennå, må du konfigurere familiedeling.

2. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, og klikk deretter på Familie.

3. Klikk på Deling av kjøp.

4. Klikk på navnet ditt, og slå på Del mine kjøp.

5. Under Delt betalingsmåte kan du se hvilken betalingsmåte som blir fakturert. Dette er familieorganisatorens standard betalingsmåte.

macos-sonoma-system-settings-family-purchase-sharing-payment-2

I tidligere versjoner av macOS:

1. Hvis du ikke har konfigurert familiedeling ennå, må du konfigurere familiedeling.

2. Velg Apple-menyen  > Systemvalg på Macen.

3. Klikk på Familiedeling.

4. Klikk på Deling av kjøp i sidepanelet.

5. Klikk på Konfigurer deling av kjøp, og følg instruksjonene på skjermen.

6. Hvis du vil kontrollere hvilken betalingsmåte som brukes, kan du sjekke informasjonen under Delt betalingsmåte. Dette er familieorganisatorens standard betalingsmåte.

Slå av deling av kjøp og deling av en betalingsmåte

Hvis du er familieorganisatoren og vil at familiemedlemmer skal betale for sine egne kjøp, kan du slå av deling av kjøp:

1. Gå til innstillingene for deling av kjøp i Innstillinger på iPhone eller iPad eller i Systeminnstillinger på Mac.

2. Slik slår du av deling av kjøp:

• På iPhone eller iPad trykker du på Slå av Deling av kjøp.

• På Mac klikker du på Slå av og deretter på Slå av deling av kjøp.

Når deling av kjøp er slått av, slutter du å dele kjøpene dine. I tillegg mister du tilgang til kjøpene til de andre familiemedlemmene. Du kan fortsette å dele abonnementer som Apple TV+ og Apple Arcade, men alle må bruke sin egen betalingsmåte for eventuelle kjøp.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du vil forlate eller oppløse Familiedeling-gruppen din

Hvilken betalingsmåte blir brukt på kjøpene til familiemedlemmene mine?

Når deling av kjøp er slått på, belastes familieorganisatorens betalingsmåte for alles kjøp.* Familieorganisatoren kan gjøre følgende:

Den første gangen et familiemedlem kjøper noe på enheten sin, må kanskje familieorganisatoren bekrefte kjøpet ved å skrive inn sikkerhetskoden for kortet.

* Hvis du er i en Familiedeling-gruppe, betaler du for kjøpene dine med beløpet du har på Apple-kontoen. Hvis du ikke har nok Apple-kontosaldo til å betale for kjøpet, belastes familieorganisatoren for resten hvis Deling av kjøp er slått på.

Vil du godkjenne kjøpene til barna?

Hvis du vil se og godkjenne hva barna laster ned, konfigurerer du Spør om kjøp. Når et barn ber om å kjøpe apper, filmer eller annet innhold, mottar familieorganisatoren en varsling. Deretter kan organisatoren godkjenne eller avvise forespørselen direkte på enheten sin.

Finn ut hvordan du slår på Spør om kjøp

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.