Hvis du ikke får aktivert iPhone

Finn ut hva du kan gjøre hvis iPhone ikke kan aktiveres, eller hvis du får et varsel om at aktiveringstjeneren ikke er tilgjengelig eller at SIM-kortet ikke støttes.

Kontroller følgende først

Trenger du fremdeles hjelp? Se neste avsnitt.

Følg denne framgangsmåten

1. Sjekk listen på systemstatussiden. Hvis ruten ved siden av Aktivering av iOS-enhet ikke er grønn, prøver du å aktivere iPhone senere.
  2. Hvis du blir bedt om å oppgi passordet ditt når du aktiverer iPhone, oppgir du passordet. (En melding om passord betyr at Aktiveringslås kan være aktivert i Finn iPhone.)
  3. Omstart iPhone.
  4. Hvis du bruker en mobildatatilkobling, kan du prøve å koble deg til et pålitelig Wi-Fi-nettverk i stedet.

Hvis du fremdeles ikke kan aktivere, følger du denne fremgangsmåten for å aktivere iPhone via iTunes i stedet:

1. Sørg for å ha den nyeste versjonen av macOS eller den nyeste versjonen av iTunes.
  2. Kontroller at datamaskinen har en internett-forbindelse.
  3. Koble iPhone til datamaskinen med kabelen som fulgte med iPhone. Finn enheten på datamaskinen din.
  4. Vent mens datamaskinen oppdager og aktiverer iPhone:
    • Hvis du ser varselet «Sett opp som ny» eller «Gjenopprett fra sikkerhetskopi», betyr det at iPhone er aktivert.
    • Hvis du får en feilmelding på datamaskinen om at SIM-kortet ikke er kompatibelt, tar du kontakt med operatøren.

Få mer hjelp

1. Ta kontakt med operatøren for å sjekke om det er nettverks- eller aktiveringsproblemer, eller for å bytte SIM-kortet om nødvendig.
  2. Bruk gjenopprettingsmodus til å gjenopprette iPhone

Hvis gjenoppretting av iPhone fortsatt ikke fungerer, kontakter du Apple-kundestøtte.