Endre land eller region for Apple-ID

Hvis du flytter til et nytt land eller en ny region, går du til Apple-ID-kontosiden, Kontoinformasjon eller Innstillinger for å endre Apple-ID-informasjonen. Sørg for at du har lagret en betalingsmåte for ditt nye land eller din nye region.

Når du endrer faktureringsadresse fra Apple-ID-kontosiden eller via App Store eller iTunes Store, oppdateres faktureringsadressen for alle Apple-tjenestene som du bruker med samme Apple-ID.

Dette bør du gjøre før du bytter land eller region

1. Bruk opp eventuell butikkreditt du har igjen på Apple-ID-en din. Du må også vente til eventuelle ventende refusjonsbeløp for butikkreditt er behandlet, før du kan bytte land eller region. Finn du hva du må gjøre hvis den gjenværende butikkreditten din er mindre enn prisen på en vare.
  2. Avslutt alle abonnementer, inkludert Apple Music, og vent til slutten av abonnementsperioden med å endre land eller region. Du må også vente til alle medlemskap, forhåndsbestillingerleiefilmer på iTunes eller sesongkort er utløpt.
  3. Ha en betalingsmåte lagret for ditt nye land eller din nye region. For eksempel kan tyske kredittkort bare brukes til å kjøpe innhold på den tyske versjonen av App Store, iTunes Store eller Apple Books.
  4. Sikkerhetskopier iPhone, iPad eller iPod touch til iTunes. Du må kanskje nedgradere iCloud-lagringen din midlertidig til du bytter til det nye landet eller den nye regionen. Du mister ikke noen av dataene dine i iCloud som følge av dette. Når du har angitt et nytt land eller en ny region for kontoen, kan du registrere deg for et nytt lagringsabonnement, slik at du kan fortsette å bruke iCloud-lagring.

Enkelte av de tidligere kjøpene dine (apper, musikk, filmer, TV-serier, bøker osv.) er kanskje ikke tilgjengelige i det nye landet eller den nye regionen. Noen typer kjøp eller innhold er ikke tilgjengelige i det hele tatt i noen land eller regioner.

For å sørge for at du kan få tilgang til tidligere kjøp i det nye landet eller den nye regionen, kan du laste ned tidligere kjøp på nytt på alle enhetene du vil kunne se innholdet på, før du endrer land eller region.

Hvis du er i en Familiedeling-gruppe, kan det hende at du ikke kan bytte land eller region. Les om hvordan du forlater en Familiedeling-gruppe.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] > iTunes og App Store på enheten.
  2. Trykk på Apple-ID-en din, og trykk på Vis Apple-ID. Du kan bli bedt om å logge på.
    En iPhone X som viser skjermen med innstillinger for iTunes og App Store med Apple-ID-menyen åpen og Vis Apple-ID valgt.
  3. Trykk på Land/region, og trykk deretter på «Endre land eller region».
  4. Trykk på det nye landet eller den nye regionen, og gå gjennom vilkårene og betingelsene.
  5. Trykk på Godta øverst i høyre hjørne, og trykk på Godta på nytt for å bekrefte.
  6. Velg en betalingsmåte, skriv inn den nye betalingsinformasjonen og faktureringsadressen, og trykk så på Neste. Du må skrive inn en gyldig betalingmåte for det nye landet eller den nye regionen.Finn ut hvordan du endrer eller fjerner Apple-ID-informasjonen

Landet eller regionen som Apple-ID-en din hører hjemme i, oppdateres for alle Apple-tjenester og alle Apple-produkter.

På Mac eller PC

Klikk på denne koblingen for å åpne iTunes og logge på siden for kontoinformasjon: Vis konto. Eller følg denne fremgangsmåten:

1. Åpne iTunes.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Vis konto.
  3. Logg på med Apple-ID-en din, og klikk deretter på Vis konto.
  4. På siden for Kontoinformasjon klikker du på «Endre land eller region» til høyre for Land/region.
  5. Fra «Velg land eller region»-menyen velger du det nye landet eller den nye regionen.
  6. Gå gjennom vilkårene og betingelsene og klikk på Godta. Klikk på Godta igjen for å bekrefte.
  7. Skriv inn den nye betalingsinformasjonen og faktureringsadressen, og klikk på Fortsett. Du må skrive inn en gyldig betalingmåte for det nye landet eller den nye regionen.1 Finn ut hvordan du kan endre eller fjerne Apple-ID-betalingsinformasjonen.

Landet eller regionen som Apple-ID-en din hører hjemme i, oppdateres for alle Apple-tjenester og alle Apple-produkter.

Fra kontosiden til Apple-ID-en din

1. Logg på Apple-ID-kontosiden din
  2. Rull ned til Konto-delen, og klikk på Rediger.
  3. Fra Land/region-menyen velger du det nye landet eller den nye regionen.
  4. Når du blir spurt om du vil endre land eller region, klikker du på «Fortsett for å oppdatere».
  5. Skriv inn den nye betalingsinformasjonen og faktureringsadressen, og klikk på Lagre. Du må skrive inn en gyldig betalingmåte for det nye landet eller den nye regionen.Finn ut hvordan du endrer eller fjerner Apple-ID-betalingsinformasjonen.

Landet eller regionen som Apple-ID-en din hører hjemme i, oppdateres for alle Apple-tjenester og alle Apple-produkter.

Kontakt Apple-kundestøtte

Hvis du ikke kan fullføre noen av disse trinnene, ikke kan endre land eller region eller har mindre butikkreditt enn prisen på en vare, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Les mer

Finn ut hva som er tilgjengelig i iTunes Store etter land eller region.

Når du har oppdatert faktureringsadresse og betalingsmåte for Apple-ID-en din, kan du oppgradere iCloud-lagringen din med prisene i det nye landet eller den nye regionen.  Les mer om iCloud-lagring.

Se vilkårene og betingelsene for tjenester under Apple Media.

1. Hvis du ikke vil angi en betalingsmåte, venter du til du fysisk befinner deg i det nye landet eller den nye regionen, og deretter oppretter du en ny Apple-ID.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.