Endre land eller region for Apple-ID

Hvis du flytter til et nytt land eller en ny region, går du til Apple-ID-kontosiden, Kontoinformasjon eller Innstillinger for å endre Apple-ID-informasjonen. Kontroller at du har lagret en betalingsmåte for ditt nye land eller din nye region.

Når du endrer faktureringsadresse fra Apple-ID-kontosiden eller via iTunes Store eller App Store, oppdateres faktureringsadressen for alle Apple-tjenestene som du bruker med samme Apple-ID.

Dette bør du gjøre før du bytter land eller region

1. Bruk opp eventuell butikkreditt du har igjen på Apple-ID-en din. Du må også vente til eventuelle ventende refusjonsbeløp for butikkreditt er behandlet, før du kan bytte land eller region. Finn du hva du må gjøre hvis den gjenværende butikkreditten din er mindre enn prisen på en vare.
  2. Avslutt alle abonnementer, inkludert Apple Music, og vent til slutten av abonnementsperioden med å endre land eller region. Du må også vente til alle medlemskap, forhåndsbestillingerleiefilmer på iTunes eller sesongkort er utløpt.
  3. Ha en betalingsmåte lagret for ditt nye land eller din nye region. Det er for eksempel bare tyske kredittkort som kan brukes til å kjøpe innhold fra tyske iTunes Store, iBooks Store og App Store.
  4. Sikkerhetskopier iPhone, iPad eller iPod touch til iTunes. Du må kanskje nedgradere iCloud-lagringen din midlertidig til du bytter til det nye landet eller den nye regionen.

Hvis du er i en Familiedeling-gruppe, kan det hende at du ikke kan bytte land eller region. Les om hvordan du forlater en Familiedeling-gruppe.

Du kan laste ned tidligere kjøp på nytt før du endrer land eller region, og du får kanskje muligheten til å laste ned mange av dem på nytt etter at du har utført endringen.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] > iTunes og App Store på enheten.
  2. Trykk på Apple-ID-en din.
  3. Trykk på Vis Apple-ID. Du må kanskje logge på med Apple-ID-en din.
  4. Trykk på Land/region.
  5. Trykk på det nye landet eller den nye regionen, og trykk på Neste.
  6. Les gjennom vilkår og betingelser og Apples retningslinjer for personvern, og trykk på Enig hvis du samtykker.
  7. Trykk på Godta ved ledeteksten som vises.
  8. Velg en betalingsmåte, og oppgi ny betalingsinformasjon. Du må skrive inn en gyldig betalingmåte for det nye landet eller den nye regionen.Finn ut hvordan du endrer eller fjerner Apple-ID-informasjonen
  9. Oppgi faktureringsadressen din, og trykk på Neste.

Landet eller regionen som Apple-ID-en din hører hjemme i, oppdateres for alle Apple-tjenester og alle Apple-produkter.

På Mac eller PC

Klikk på denne koblingen for å åpne iTunes og logge på siden for kontoinformasjon: Vis konto. Eller følg denne fremgangsmåten:

1. Åpne iTunes.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Vis konto.
  3. Logg på med Apple-ID-en din, og klikk deretter på Vis konto.

På Kontoinformasjon-siden:

1. Klikk på Endre land eller region til høyre for Land/region.
  2. Fra «Velg land eller region»-menyen velger du det nye landet eller den nye regionen.
  3. Klikk på Endre.
  4. Klikk på Fortsett på velkomstsiden i iTunes Store.
  5. Gå gjennom vilkårene og betingelsene og Apples personvernerklæring. Hvis du samtykker, velger du «Jeg har lest og godtar disse vilkårene og betingelsene».
  6. Klikk på Godta.
  7. Angi den nye betalingsinformasjonen. Du må skrive inn en gyldig betalingmåte for det nye landet eller den nye regionen.1 Finn ut hvordan du kan endre eller fjerne Apple-ID-betalingsinformasjonen
  8. Oppgi faktureringsadressen din.
  9. Klikk på Fortsett.

Landet eller regionen som Apple-ID-en din hører hjemme i, oppdateres for alle Apple-tjenester og alle Apple-produkter.

Fra kontosiden til Apple-ID-en din

1. Logg på Apple-ID-kontosiden din
  2. Klikk på Rediger under Konto.
  3. Fra Land/region-menyen velger du det nye landet eller den nye regionen.
  4. Klikk på «Fortsett til oppdatering» når du blir bedt om det.
  5. Angi den nye betalingsinformasjonen. Du må skrive inn en gyldig betalingmåte for det nye landet eller den nye regionen.Finn ut hvordan du endrer eller fjerner Apple-ID-betalingsinformasjonen.
  6. Klikk på Arkiver.

Landet eller regionen som Apple-ID-en din hører hjemme i, oppdateres for alle Apple-tjenester og alle Apple-produkter.

Kontakt Apple-kundestøtte

Hvis du ikke kan fullføre noen av disse trinnene, ikke kan endre land eller region eller har mindre butikkreditt enn prisen på en enkelvare, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Les mer

Finn ut hva som er tilgjengelig i iTunes Store etter land eller region.

Når du har oppdatert faktureringsadresse og betalingsmåte for Apple-ID-en din, kan du oppgradere iCloud-lagringen din med prisene i det nye landet eller den nye regionen.  Les mer om iCloud-lagring.

Se vilkårene og betingelsene for tjenester under Apple Media.

1 Hvis du ikke vil skrive inn en betalingsmåte, venter du til du fysisk befinner deg i det nye landet eller den nye regionen, og oppretter en ny Apple-ID.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.