Forlat Familiedeling

Finn ut hvordan du kan forlate eller bli fjernet fra en familiegruppe, og hva som skjer når du slutter å bruke Familiedeling. Hvis du er familieorganisatoren, kan du fjerne medlemmer når som helst eller oppløse familiegruppen helt.

Fjern deg selv fra en familiegruppe

Fjern noen fra familiegruppen din

Oppløs en familiegruppe

Hva skjer når du slutter å dele?

Fjern deg selv fra en familiegruppe

Alle familiemedlemmer som er 13 år eller eldre*, kan fjerne seg selv fra en familiegruppe. Hvis Skjermtid er aktivert for kontoen din, må familieorganisatoren fjerne deg.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger.

2. Trykk på Familie. Hvis du ikke ser Familie, trykker du på navnet ditt og deretter på Familiedeling.

3. Trykk på navnet ditt.

4. Trykk på Slutt å bruke Familiedeling.

ios-16-iphone-13-pro-settings-family-apple-id-stop-using-family-sharing-adult

På Mac

I macOS Ventura eller nyere:

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger.

2. Klikk på Familie.

3. Klikk på navnet ditt.

4. Klikk på Stopp bruk av Familiedeling.

macos-ventura-system-settings-family-secondary-apple-id.

I macOS Monterey eller tidligere:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg.

2. Klikk på Familiedeling.

3. Klikk på Detaljer ved siden av navnet ditt.

4. Klikk på Stopp bruk av Familiedeling.

Når du forlater Familiedeling, mister du tilgang til delte kjøp eller tjenester som deles av familiegruppen.

Fjern kontoen din fra en familiegruppe

Hvis Apple-ID-en din brukes til å dele kjøp med en familiegruppe som du ikke lenger ønsker å være del av, kan du gå til siden for Apple-ID-kontoen din og fjerne kontoen direkte fra familien. Gå til appleid.apple.com og logg på med Apple-ID-en og passordet for kontoen du vil fjerne.

I Familiedeling-delen:

1. På iPhone, iPad, iPod touch eller Mac logger du på appleid.apple.com med Apple-ID-en din og passordet ditt.

2. På iPhone eller iPod touch trykker du på den nedovervendte pilen øverst på siden, og deretter trykker du på Familiedeling. På iPad eller Mac klikker du på Familiedeling til venstre på siden.

3. Trykk eller klikk på Koble fra konto.

4. Trykk eller klikk på Koble fra.

Når du har forlatt familiegruppen, kan du starte din egen familiegruppe eller delta i en annen.

Fjern noen fra familiegruppen

Familieorganisatoren kan fjerne alle som er 13 år eller eldre* fra familiegruppen. Ved behov kan du overføre et barn til en annen familie.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger.

2. Trykk på Familie. Hvis du ikke ser Familie, trykker du på navnet ditt og deretter på Familiedeling.

3. Trykk på navnet til familiemedlemmet du vil fjerne.

4. Trykk på Fjern [familiemedlemmets navn] fra familiegruppen.

ios-16-iphone-13-pro-settings-family-apple-id-remove-from-family.

På Mac

I macOS Ventura eller nyere:

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, og klikk deretter på Familie.

2. Klikk på navnet til familiemedlemmet du vil fjerne.

3. Klikk på Fjern [familiemedlemmets navn] fra familiegruppen.

macos-ventura-system-settings-family-remove-from-family.
  4. Klikk på Fjern [familiemedlemmets navn] for å bekrefte.

I macOS Monterey eller tidligere:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Familiedeling.

2. Klikk på Detaljer ved siden av navnet på familiemedlemmet du vil fjerne.

3. Klikk på Fjern [familiemedlemmets navn].

Oppløs en familiegruppe

Når familieorganisatoren slår av Familiedeling, fjernes alle familiemedlemmene fra gruppen samtidig. Før du kan stoppe Familiedeling, må du overføre barn under 13 år* til en annen familie. Finn ut hvordan du flytter et barn til en annen gruppe med Familiedeling

På iPhone, iPad eller iPod touch

I iOS 16 eller nyere:

1. Gå til Innstillinger.

2. Trykk på Familie.

3. Trykk på navnet ditt.

4. Trykk på Slutt å bruke Familiedeling.

ios-16-iphone-13-pro-settings-family-apple-id-stop-using-family-sharing-organizer.

I iOS 15 eller nyere:

1. Gå til Innstillinger.

2. Trykk på navnet ditt. Deretter trykker du på Familiedeling.

3. Trykk på navnet ditt.

4. Trykk på Avslutt familiedeling.

På Mac

I macOS Ventura eller nyere:

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, og klikk deretter på Familie.

2. Klikk på navnet ditt.

3. Klikk på Stopp bruk av Familiedeling.

macos-ventura-system-settings-family-stop-using-family-sharing

I macOS Monterey eller tidligere:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Familiedeling.

2. Klikk på Detaljer ved siden av navnet ditt.

3. Klikk på Slå av, og klikk på Stopp familiedeling.

Hvis du opprettet en Familiedeling-gruppe før iOS 14, beholder organisatoren familiekalenderen, påminnelser og det delte fotoalbumet i kontoen sin. Vedkommende kan dele innholdet på nytt med de enkelte familiemedlemmene. Finn ut hvordan du deler kalendere og påminnelser.

Hva skjer når du slutter å dele?

• Apple-ID-en din blir fjernet fra familiegruppen, og du får ikke lenger tilgang til tjenestene som familien deler, som et Apple Music-familieabonnement eller et delt iCloud-lagringsabonnement.

• Du slutter å dele posisjoner med familiemedlemmene dine, og enhetene dine blir fjernet fra familiens Hvor er?-liste.

• Hvis familien din deler kjøp i iTunes, Apple Books og App Store, slutter du å dele kjøpene dine umiddelbart, og du mister tilgang til kjøp som andre familiemedlemmer har gjort. Du beholder alle kjøp som du initierte mens du var en del av familiegruppen. Andre familiemedlemmer kan ikke bruke innhold som er lastet ned fra samlingen din.

• Alt innhold som familien delte med deg, blir ikke automatisk fjernet fra enheten. Du kan kjøpe det igjen eller fjerne det for å frigjøre plass på enheten. Hvis du har lastet ned en app fra kjøpshistorikken til et familiemedlem og kjøpt noe i appen, må du kjøpe appen selv for å få tilgang til disse kjøpene.

• Hvis familieorganisatoren din konfigurerte en Apple Cash-konto for deg som en del av Apple Cash for familien, stenges kontoen din automatisk, og saldoen overføres til familieorganisatorens Apple Cash-konto. Hvis du er organisator og oppløser familiegruppen, stenges alle Apple Cash for familien-kontoer du konfigurerte for familiemedlemmer, og saldoene deres overføres til kontoen din.

• Hvis du har en Apple Watch som bruker Familiekonfigurering, kan du ikke administrere denne Apple Watch-enheten.

• Hvis du deler et fotoalbum, en kalender eller påminnelser med familiemedlemmer, blir ikke dette delt lenger. Hvis du vil fortsette å bruke Familiedeling, men unnlate å dele enkelte ting med familien, kan du avslutte abonnementene i Bilder-, Kalender- eller Påminnelser-appene på enheten eller på iCloud.com.

• Hvis du bruker Apple Card for familien og forlater en Familiedeling-gruppe, blir du ikke automatisk fjernet fra Apple Card for familie-kontoen. Finn ut hvordan du fjerner deg selv eller noen andre med tilgang fra en delt Apple Card-konto.

* Alderen varierer i ulike land. Under 14 år i Østerrike, Bulgaria, Fastlands-Kina, Kypros, Israel, Italia, Litauen, Sør-Korea og Spania. Under 15 år i Tsjekkia, Frankrike, Hellas, Peru og Slovenia. Under 16 år i Brasil, Kroatia, Tyskland, Ungarn, Irland, Kosovo, Liechtenstein, Luxembourg, Malaysia, Nederland, Filippinene, Polen, Romania, Singapore og Slovakia. Under 13 år i alle andre land.