Fjerne logg og informasjonskapsler fra Safari på iPhone, iPad eller iPod touch

Les hvordan du sletter logg, informasjonskapsler og buffer med Innstillinger-appen.

Slette logg, bufferen og informasjonskapsler

Slik fjerner du informasjon fra enheten din:

• For å fjerne loggen og informasjonskapsler, trykker du på Innstillinger > Safari > Tøm logg og nettsteddata. Fjerning av loggen, informasjonskapsler og nettleserdata fra Safari vil ikke endre Autoutfyll-informasjonen.
  • For å slette alle infokapsler og beholde loggen trykker du på Innstillinger > Safari > Avansert > Nettsteddata > Fjern alle nettsteddata.
  • Hvis du vil besøke nettsteder uten å etterlate en logg, kan du slå privat nettlesing på eller av

Innstillingene er grå når det ikke er noe logg eller nettsteddata å fjerne. Innstillingene kan også være grå hvis det er angitt foreldrekontroller for nettsteder. For å sjekke innstillingene dine går du til Innstillinger > Generelt > Restriksjoner, ruller til Tillatt innhold og trykker på Nettsteder.

Blokkere informasjonskapsler

En informasjonskapsel er en liten datafil som et nettsted plasserer på enheten din, slik at nettstedet kan huske deg når du kommer tilbake. For å velge om Safari skal blokkere infokapsler trykker du Innstillinger > Safari > Blokker alle infokapsler.

Hvis du blokkerer informasjonskapsler, er det ikke sikkert at enkelte nettsider fungerer. Her er noen eksempler:

• Det er ikke sikkert at du kan logge på et nettsted med gjeldende brukernavn og passord.
  • Du kan se en melding om at informasjonskapsler kreves eller at informasjonskapsler i nettleseren din er slått av.
  • Det er ikke sikkert at enkelte funksjoner på et nettsted fungerer.

Bruk innholdssperringer

Med iOS 9 og iPhone 5s eller nyere, kan du bruke innholdssperringer i Safari. Innholdssperringer er tredjeparts apper og tillegg som gjør at Safari kan blokkere informasjonskapsler, bilder, ressurser, popup-elementer og annet innhold.

Slik får du en innholdssperring:

1. Last ned en app for innholdssperring fra App Store.
  2. Trykk på Innstillinger > Safari > Innholdssperringer, og konfigurer deretter tilleggene du ønsker. Du kan bruke mer enn én innholdssperring.

Kontakt utvikleren av appen hvis du trenger hjelp.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.