Tømme nettleserloggen i Safari og konfigurere innholdssperringer på iPhone, iPad eller iPod touch

Les om hvordan du sletter nettleserloggen, informasjonskapsler og bufferen i Safari. En informasjonskapsel er en liten datafil som et nettsted plasserer på enheten din, slik at nettstedet kan huske deg når du kommer tilbake.

Slette logg, bufferen og informasjonskapsler

• For å fjerne loggen og informasjonskapsler, trykker du på Innstillinger > Safari > Tøm logg og nettsteddata.
  • For å fjerne annen lagret informasjon, trykker du på Innstillinger > Safari > Avansert > Nettsteddata > Fjern alle nettsteddata.
  • Hvis du vil besøke nettsteder uten å etterlate en logg, kan du slå privat nettlesing på eller av

Fjerning av loggen, informasjonskapsler og nettleserdata fra Safari vil ikke endre Autoutfyll-informasjonen.

Blokkere informasjonskapsler

Slik velger du om Safari skal blokkere informasjonskapsler:

1. Klikk på Innstillinger > Safari > Blokker informasjonskapsler.
  2. Velg et alternativ: Blokker alltid, Tillat kun fra gjeldende nettsted, Tillat fra nettsteder jeg besøker eller Tillat alltid.

Hvis du blokkerer informasjonskapsler, er det ikke sikkert at enkelte nettsider fungerer. Her er noen eksempler:

• Det er ikke sikkert at du kan logge på et nettsted med gjeldende brukernavn og passord.
  • Du kan se en melding om at informasjonskapsler kreves eller at informasjonskapsler i nettleseren din er slått av.
  • Det er ikke sikkert at enkelte funksjoner på et nettsted fungerer.

Bruke innholdssperringer

Med iOS 9 og iPhone 5s eller nyere, kan du bruke innholdssperringer i Safari. Innholdssperringer er tillegg som gjør at Safari kan blokkere informasjonskapsler, bilder, ressurser, popup-elementer og annet innhold.

Slik konfigurerer du innholdssperringer:

1. Last ned en app for innholdssperring fra App Store.
  2. Trykk på Innstillinger > Safari > Innholdssperringer, og konfigurer deretter tilleggene du ønsker. Du kan bruke mer enn én innholdssperring.