Fjerne logg og informasjonskapsler fra Safari på iPhone, iPad eller iPod touch

Les om hvordan du sletter logg, informasjonskapsler og buffer i Innstillinger.

Slette logg, bufferen og informasjonskapsler

• For å fjerne loggen og informasjonskapsler går du til Innstillinger > Safari, og deretter trykker du på Tøm logg og nettsteddata. Fjerning av loggen, informasjonskapsler og nettleserdata fra Safari vil ikke endre Autoutfyll-informasjonen.
    Safari-innstillinger på iPhone som viser Tøm logg og nettsteddata.
  • For å fjerne informasjonskapsler og beholde loggen går du til Innstillinger > Safari > Avansert > Nettsteddata, og deretter trykker du på Fjern alle nettsteddata.
  • For å besøke nettsteder uten å etterlate en logg slår du på Privat nettlesing.

Innstillingene er grå når det ikke er noe logg eller nettsteddata å fjerne. Innstillingen kan være grå hvis du har angitt restriksjoner for nettinnhold under Innhold og personvern i Skjermtid.

Blokkere informasjonskapsler

En informasjonskapsel er en liten datafil som et nettsted plasserer på enheten din, slik at nettstedet kan huske deg når du kommer tilbake. For å velge om Safari skal blokkere informasjonskapsler trykker du på Innstillinger > Safari, og deretter slår du på Blokker alle infokapsler.

Safari-innstillinger på iPhone med Blokker alle infokapsler aktivert

Hvis du blokkerer informasjonskapsler, er det ikke sikkert at enkelte nettsider fungerer. Her er noen eksempler:

• Du vil sannsynligvis ikke kunne logge på et nettsted selv når du bruker riktig brukernavn og passord.
  • Du kan se en melding om at informasjonskapsler kreves eller at informasjonskapsler i nettleseren din er slått av.
  • Det er ikke sikkert at enkelte funksjoner på et nettsted fungerer.

Bruk innholdssperringer

Innholdssperringer er tredjeparts apper og tillegg som gjør at Safari kan blokkere informasjonskapsler, bilder, ressurser, popup-elementer og annet innhold.

Slik får du en innholdssperring:

1. Last ned en app for innholdssperring fra App Store.
  2. Trykk på Innstillinger > Safari > Utvidelser.
  3. Trykk for å slå på en oppført innholdssperring.

Du kan bruke mer enn én innholdssperring. Hvis du trenger hjelp, kan du kontakte apputvikleren.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.