Tastekombinasjoner for oppstart på Mac

Finn ut mer om Mac-funksjoner og -verktøy du kan få tilgang til ved å holde nede én eller flere taster under oppstart.

For å bruke disse tastekombinasjonene trykker du og holder tastene umiddelbart etter å ha trykket på av/på-knappen for å slå på Macen, eller umiddelbart etter at Macen starter på nytt. Hold tastene nede til den beskrevne virkemåten oppstår.

Hvis du har en Mac med et firmwarepassord, er alle disse tastekombinasjonene deaktivert, med unntak av det som er nevnt nedenfor.

Hold nede under oppstart Beskrivelse
Skift (⇧) Start i sikkermodus.
Tilvalg (⌥) Start til Startup Manager, som lar deg velge andre startdisker, hvis de er tilgjengelige.
Hvis du har en Mac med et firmwarepassord, blir du bedt om å angi passordet først.
D Start fra det innebygde verktøyet Apple Hardware Test eller Apple-diagnostikk, avhengig av hvilken Mac-modell du har. Eller bruk Tilvalg-D til å starte fra dette verktøyet over Internett.
N Start fra en kompatibel NetBoot-tjener, hvis dette er tilgjengelig. For å bruke standarddiskfilen for oppstart på NetBoot-tjeneren holder du nede Tilvalg-N i stedet.
Datamaskiner med Apple T2-brikken støtter ikke denne oppstartstasten.
Kommando (⌘)-R Start fra det innebygde systemet for macOS-gjenoppretting. Eller bruk Tilvalg-Kommando-R eller Skift-Tilvalg-Kommando-R til å starte fra macOS-gjenoppretting over Internett. macOS-gjenoppretting installerer forskjellige versjoner av macOS, avhengig av hvilken tastekombinasjon du bruker når den starter.
Tilvalg-Kommando-P-R Tilbakestill NVRAM (eller PRAM).
Hvis du har en Mac med et firmwarepassord, ignorerer maskinen denne kombinasjonen eller starter fra macOS-gjenoppretting. For å tilbakestille NVRAM må du først slå av firmwarepassordet.
Kommando-S Start i enkeltbrukermodus.
T Start i måldiskmodus.
Kommando-V Start i detaljert modus.
Mat ut (⏏), F12, museknapp eller styreflateknapp Mat ut uttakbare medier, for eksempel en optisk plate.

Disse kombinasjonene fungerer med Intel-baserte Mac-maskiner. Andre Mac-tastatursnarveier er tilgjengelige etter at Macen har startet.