Tastekombinasjoner for oppstart på Mac

Finn ut mer om Mac-funksjoner og -verktøy du kan få tilgang til ved å holde nede én eller flere taster under oppstart.

Disse tastekombinasjonene gjelder bare for Macer med Intel-prosessor.

For å bruke disse tastekombinasjonene trykker du og holder tastene umiddelbart etter å ha trykket på av/på-knappen for å slå på Macen, eller etter at Macen starter på nytt. Hold tastene nede til du ser at det fungerer.

Hvis en tastekombinasjon ikke fungerer

Hvis en tastekombinasjon ikke fungerer ved oppstart, kan en av disse løsningene hjelpe:

• Trykk på og hold nede alle tastene i kombinasjonen sammen – ikke én om gangen.
  • Slå av Macen. Deretter trykker du på av/på-knappen for å slå på Macen. Deretter trykker du på og holder nede tastene mens Macen starter.
  • Vent noen sekunder før du trykker på tastene, for å gi Macen mer tid til å gjenkjenne tastaturet når den starter. Noen tastaturer har et lys som blinker kort ved oppstart, noe som indikerer at tastaturet er gjenkjent og klart til bruk.
  • Hvis du bruker et trådløst tastatur, kobler du det om mulig til Macen. Eller bruk det innebygde tastaturet eller et kablet tastatur. Hvis du bruker et tastatur laget for PC (f.eks. et tastatur med en Windows-logo), kan du prøve et tastatur laget for Mac.
  • Hvis du bruker Boot Camp til å starte fra Microsoft Windows, angir du Startdisk-valgene til å starte fra macOS i stedet. Slå deretter av eller start på nytt, og prøv på nytt.

Husk at noen tastekombinasjoner er deaktivert hvis Macen bruker et firmwarepassord.