Tastekombinasjoner for oppstart på Mac

Finn ut mer om Mac-funksjoner og -verktøy du kan få tilgang til ved å holde nede én eller flere taster under oppstart.

For å bruke disse tastekombinasjonene trykker du og holder tastene umiddelbart etter å ha trykket på av/på-knappen for å slå på Macen, eller umiddelbart etter at Macen starter på nytt. Hold tastene nede til den beskrevne virkemåten oppstår.

Hvis Macen bruker et firmwarepassord, er alle disse tastekombinasjonene deaktivert, med unntak av det som er nevnt nedenfor.

Kommando (⌘)-R: Start fra det innebygde systemet for macOS-gjenoppretting. Eller bruk Tilvalg-Kommando-R eller Skift-Tilvalg-Kommando-R til å starte fra macOS-gjenoppretting over Internett. macOS-gjenoppretting installerer forskjellige versjoner av macOS, avhengig av hvilken tastekombinasjon du bruker når den starter. Hvis du har en Mac med et firmwarepassord, blir du bedt om å angi passordet.

Tilvalg (⌥): Start til Startup Manager, som lar deg velge andre startdisker eller -volum, hvis de er tilgjengelige. Hvis du har en Mac med et firmwarepassord, blir du bedt om å angi passordet.

Tilvalg-Kommando-P-R: Tilbakestill NVRAM eller PRAM. Hvis Macen din bruker et firmwarepassord, vil den ignorere denne tastekombinasjonen eller starte fra macOS-gjenoppretting.

Skift (⇧): Start i sikkermodus.

D: Start fra det innebygde verktøyet Apple Hardware Test eller Apple-diagnostikk avhengig av hvilken Mac-modell du har. Eller bruk Tilvalg-D til å starte fra dette verktøyet over Internett.

N: Start fra en kompatibel NetBoot-server hvis dette er tilgjengelig. For å bruke standarddiskfilen for oppstart på NetBoot-tjeneren holder du nede Tilvalg-N i stedet. Datamaskiner med Apple T2-brikken støtter ikke denne oppstartstasten.

Kommando-S: Start i enkeltbrukermodus. Denne tastekombinasjonen krever macOS High Sierra eller eldre

T: Start i måldiskmodus.

Kommando-V: Start i detaljert modus.

Mat ut (⏏) eller F12 eller museknappen eller styreflateknapp: Mat ut medier som kan fjernes, f.eks. en optisk plate.