Skjerm for iPhone 16

Før du begynner

nullAdvarsel

Verktøy

1. Momenttrekker (grønn, 0,45 kgf cm) (923-00105)

2. Momenttrekker (blå, 0,65 kgf cm) (923-0448)

3. Sikringsbit (923-0247)

4. Micro stix-bit (923-01290)

5. Nylonsonde (svart pinne) (922-5065)

6. Verktøy for fjerning av lim (923-09176)

7. Antistatisk pinsett

8. Limkutter (923-01092)

9. Etanol- eller isopropanolservietter

10. 6,1-tommers reparasjonsbrett (923-10712)

11. Skjermpresse (661-08916)

12. Kapton-teip (922-1731)

Se en fullstendig liste over nødvendige verktøy for alle reparasjoner.

null Obs

• For å unngå å skade linsene må du ikke røre TrueDepth-kamerasettet eller deler i nærheten.

• Ikke rør baksiden til skjermen. Hvis du rører baksiden av skjermen, kan det påvirke bildekvaliteten.

Viktig

Fjerning

null Obs

iPhonen må være slått av før du starter denne reparasjonen. Hvis den ikke er det, medfører det skade på skjermen og andre deler. Hvis du ikke kan slå av iPhonen, følger du fremgangsmåten under alternativ prosedyre før du starter reparasjonen.

1. Bruk en momenttrekker og sikringsbiten til å fjerne to sikkerhetsskruer, én fra hver side av USB-C-kontakten. Legg skruene til side.

2. Bruk oppvarmet fikstur for fjerning av skjerm til å varme opp skjermlimet. Se betjeningsveiledningen for oppvarmet fikstur for fjerning av skjerm for instruksjoner.

3. Fjern iPhonen fra den oppvarmede fiksturen for fjerning av skjerm, og plasser iPhonen i reparasjonsbrettet med skjermen vendt opp og USB-C-kontakten vendt mot utsparingen.

4. Bruk limkutteren til å kutte ferdig langs sidene og toppen av iPhonen, frem til skjermen er løs. Åpne deretter iPhonen ved å vippe skjermen over på sugekoppene på reparasjonsbrettet.

• Sett kanten av limkutteren inn mellom skjermen og kabinettet. Hold limkutteren i en vinkel på 45 grader, og kutt langs begge sider.

• Skyv skjermen mot bunnen av iPhonen til du ser en liten åpning. Sett inn limkutteren i 45-graders vinkel i toppen av iPhonen, og kutt langs toppen til skjermen er løs.

• null Obs: For å unngå å skade flekskablene til skjermen må du ikke vippe bunnen av skjermen mer enn 5 grader opp.

• Sett reparasjonsbrettets sugekopper inn i sporene i reparasjonsbrettet.

• Merk: Symbolet på bunnen av brettet indikerer retningen du skal løfte skjermen, samt riktig side for plassering av sugekoppene.

• Vipp skjermen opp mot sugekoppene. Trykk på den øvre og nedre kanten til skjermen for å feste den til sugekoppene.

• null Obs

• For å unngå å skade kabinettet eller skjermen må du sjekke at de interne skjermklipsene er frigjort før du vipper opp skjermen.

• Ikke skad flekskablene når du vipper opp skjermen.

5. Bruk en momenttrekker og Micro stix-biten til å fjerne de to trilobeskruene, én fra kontaktdekselet til skjermen og én fra kontaktdekselet til omgivelseslys. Legg skruene til side. Fjern dekselet til kontakten til skjermen og dekselet til kontakten til omgivelseslyssensoren. Ta vare på dekslene til monteringen.

6. Løft endene av flekskablene til skjermen og omgivelseslyssensorene av kontaktene. Hold skjermen i kantene. Trekk i tappene på sugekoppene for å frigjøre dem fra skjermen. Legg deretter skjermen med forsiden ned på en ren, jevn overflate.

Montering

1. Fjern sugekoppene fra reparasjonsbrettet.

2. Bruk den antistatiske pinsetten eller verktøyet for fjerning av lim til å fjerne skjermlimet. Trekk deretter limet i en vinkel på 45 grader for å fjerne det. Gjenta denne prosessen til alt limet er fjernet fra utkanten av kabinettet.

• null Obs: Ikke rør TrueDepth-kamerasettet, jordingsfjærene eller deler i nærheten.

3. Bruk etanol- eller isopropanolservietter til å fjerne alle limrester fra kabinettet og kun kantene av skjermen.

• null Obs

• Ikke berør andre deler av skjermglasset med etanolserviettene eller serviettene med isopropanol. Etanol og isopropanol kan skade skjermen og påvirke bildekvaliteten.

• Ikke bruk verktøyet for fjerning av lim til å rengjøre skjermen.

4. Inspiser jordingsfjærene på stedene som vises i trinn 6. Hvis en jordingsfjær er bøyd eller skadet, går du til trinn 5. Hvis ikke går du til trinn 9.

5. Legg merke til retningen til jordingsfjæren som du skal bytte ut. Bruk en antistatisk pinsett til å holde den bøyde eller skadede jordingsfjæren. Deretter bruker du en momenttrekker og Micro stix-biten til å fjerne trilobeskruen fra jordingsfjæren. Legg skruen til side. Kast skruen.

• Merk: For jordingsfjæren øverst til høyre må du fjerne to trilobeskruer.

6. Identifiser riktig erstatnings-jordingsfjær ut ifra diagrammet.

• 923-11702 (1)

• 923-11703 (2)

• 923-11704 (3)

7. Bruk en antistatisk pinsett til å plassere den nye jordingsfjæren. Deretter bruker du den grønne momenttrekkeren og Micro stix-biten til å installere den/de nye trilobeskruen/-skruene (923-11184) i jordingsfjæren.

8. Hvis andre jordingsfjær er bøyd eller skadet, gjentar du trinn 5 til 7 for å bytte dem ut. Deretter fortsetter du til trinn 9.

9. Inspiser de innvendige skjermklemmene for skader før de monteres igjen. Pass på at de innvendige skjermklipsene har en vinkel på 90 grader og ikke er bøyd eller skadet.

• Viktig

• Hvis de interne skjermklipsene er skadet, må du kanskje bytte ut skjermen.

• Hvis du monterer en ny skjerm, fjerner du beskyttelsesfilmen fra toppen og undersiden.

10. Sørg for at gitteret til den øvre høyttaleren har to skumbiter, som vist på bildet til venstre. Hvis den ene skumbiten mangler, går du videre til trinn 11. Hvis begge skumbitene er på plass, går du til trinn 14.

11. Bruk antistatisk pinsett til å fjerne gitteret til den øvre høyttaleren fra kabinettet, som vist på bildet i midten. Bruk verktøyet for fjerning av lim til å fjerne alle limrester fra kabinettet.

12. Fjern mellomlegget fra baksiden av det nye gitteret til den øvre høyttaleren, og plasser den over utsparingen i kabinettet.

13. Bruk den svarte pinnen eller den antistatiske pinsetten til å trykke det nye gitteret til den øvre høyttaleren på plass, som vist på bildet til høyre.

14. Plasser det nye skjermlimet over kabinettet. Sørg for at de øverste hullene på limet er på linje med TrueDepth-kamerasettet.

• null Obs: Pass på at du har fjernet alle limrester fra skjermen og kabinettet før du påfører det nye skjermlimet.

15. Det nye skjermlimet har et mellomlegg for den øverste delen, for den midtre delen og for den nederste delen. Ta tak i tappen på det nederste mellomlegget. Trekk deretter det nederste mellomlegget sakte ut fra under limet mens du trykker limet på kabinettet.

• Viktig: Ikke fjern det øverste mellomlegget ennå.

• Merk: Det nye skjermlimet for modellen kan se annerledes ut enn på illustrasjonen, men fremgangsmåten er den samme.

16. Undersøk skjermlimet for å forsikre deg om at det er plassert på kanten til kabinettet. Hvis limet ikke er riktig plassert på kabinettet, gjentar du monteringstrinn 2–13. Deretter gjentar du monteringstrinn 14–16 med nytt skjermlim.

17. Bruk den svarte pinnen til å feste skjermlimet til kabinettet. Beveg den flate enden av den svarte pinnen rundt kanten av kabinettet minst tre ganger for å sikre at limet festes jevnt.

• null Obs

• Ikke rør TrueDepth-kamerasettet mens du fester skjermlimet.

• Ikke skad gitteret til den øvre høyttaleren eller skumbitene. Hvis gitteret eller skummet er skadet, må gitteret byttes ut.

18. Fjern det øverste mellomlegget.

• Viktig: Ikke fjern det midtre mellomlegget ennå.

19. Sett sugekoppene inn i reparasjonsbrettet.

20. Juster venstre kant av skjermen med venstre kant av kabinettet. Trykk deretter forsiktig langs kantene på skjermen for å feste den til sugekoppene.

21. Trykk enden av flekskabelen til skjermen og flekskabelen til sensoren for omgivelseslys på kontaktene. Trykk jevnt langs lengden til kontaktene.

22. Posisjoner dekselet til kontakten til skjermen og dekselet til kontakten til omgivelseslys over endene til flekskablene.

23. Bruk den grønne momenttrekkeren og Micro stix-biten til å installere én ny trilobeskrue (923-08381) i dekselet for kontakten til omgivelseslyssensoren (vist til høyre) og en annen ny trilobeskrue (923-11193) i dekselet for skjermkontakten (vist til venstre).

24. Fjern den første stripen av det midtre mellomlegget (1) mot klokken. Start nederst på kabinettet. Fjern den andre stripen (2) med klokken. Fjern den tredje stripen (3) med klokken.

• Viktig: Unngå å ta på komponentene til TrueDepth-kameraene eller deler i nærheten.

• null Obs: Den tredje stripen av det midtre mellomlegget går under to flekskabler. Ikke skad flekskablene når du fjerner mellomlegget.

25. Inspiser skjermlimet for å sikre at det er riktig plassert og ikke er skadet eller krøllete. Hvis limet er skadet, fjerner du det og legger på nytt lim.

• null Advarsel: Inspiser kabinettet for løse eller ekstra skruer og små deler. Disse kan skade batteriet og forårsake sikkerhetsproblemer.

26. Trekk i tappene på sugekoppene for å frigjøre dem fra skjermen. Vipp ned skjermen, slik at den hviler på kabinettet.

27. Fjern sugekoppene fra reparasjonsbrettet.

28. Trykk på alle de fire hjørnene av skjermen samtidig. Trykk deretter langs kantene på skjermen til den klikker på plass og er i flukt med kabinettet.

• null Obs: Pass på at flekskablene ikke kommer i klem mellom skjermen og kabinettet. Kjenn etter variasjoner eller åpninger i kantene til skjermen. Hvis skjermen ikke er i flukt, gjentar du alle trinnene for fjerning og sjekker om flekskablene er skadet. Gjenta deretter trinn 1 til og med 28 for montering.

29. Plasser reparasjonsbrettet med iPhonen i skjermpressen og skjermen vendt opp. Dra ned spaken til skjermpressen låses.

30. Vent til skjermpressen piper og tidtakeren viser 0. Dra ned spaken (1), og trekk ut utløserknotten (2). Løft deretter spaken (3).

31. Fjern reparasjonsbrettet fra skjermpressen.

32. Bruk den blå momenttrekkeren og sikringsbiten til å skru inn to nye sikkerhetsskruer, én på hver side av USB-C-kontakten. Mens du fester skruene, trykker du lett på skjermen nær USB-C-kontakten.

• Merk: Bruk riktig skruefarge for modellen din.

• 923-11208 (svart)

• 923-11209 (hvit, rosa, ultramarin, blågrønn)

• null Obs: Hvis skruene ikke er i flukt, fjerner du skruene og legger dem til side. Deretter installerer du et nytt sett med sikkerhetsskruer. Hvis de nye skruene fortsatt ikke er i flukt, gjentar du alle trinnene for fjerning og montering.

Viktig

Avhengig av delen du har skiftet, kan reparasjonsassistenten være tilgjengelig på enheten for å fullføre reparasjonen. Finn ut hvordan du starter reparasjonsassistenten.

Merk: Hvis du ikke har kjørt reparasjonsassistenten., kan enhetens dele- og servicehistorikk vise en delestatus for «Fullfør reparasjon», og Apple-diagnostikk for selvbetjent reparasjon kan vise en delestatus for «ukjent».

Alternativ prosedyre

Bare fullfør følgende trinn før du fjerner skjermen hvis du ikke kan slå av iPhone:

1. Fullfør alle trinnene for fjerning i Bakglass.

2. Plasser Kapton-teip over batterikontakten på hovedkortet.

3. Trykk enden av flekskabelen til bakglasset på kontakten.

4. Ikke sett i flekskabelen til batteriet nå.

5. Ikke monter det øvre og nedre dekselet eller limet til bakglasset nå.

6. Posisjoner bakglasset på toppen av kabinettet. Fjern kabinettet fra reparasjonsbrettet. Plasser kabinettet i reparasjonsbrettet med skjermen vendt opp og USB-C-kontakten vendt mot utsparingen.

7. Fortsett til fjerningstrinn 1.