Hvis iTunes eller appen Apple-enheter ikke får kontakt med programvareoppdateringstjeneren for iPhone, iPad eller iPod

Finn ut hva du kan gjøre hvis iTunes eller appen Apple-enheter ikke får kontakt med programvareoppdateringstjeneren når du prøver å gjenopprette eller oppdatere iPhone, iPad eller iPod.

Når du bruker iTunes eller appen Apple-enheter på PC-en til å oppdatere eller gjenopprette iPhone, iPad eller iPod, ser du kanskje en varselmelding om at datamaskinen ikke får kontakt med programvareoppdateringstjeneren fordi du ikke er koblet til internett. Du blir anbefalt å kontrollere at internettilkoblingen er aktiv, og prøve på nytt. Følg fremgangsmåten under for å løse problemet.

Oppdater eller gjenopprett iOS-enheten uten noen datamaskin

Du må bruke datamaskinen til å oppdatere eller gjenopprette iOS-enheten hvis du har glemt passordet ditt og er låst ute, eller hvis enheten er i gjenopprettingsmodus.

Hvis det ikke er tilfellet, kan du oppdatere eller gjenopprette ved å følge denne fremgangsmåten:

1. Koble iPhone, iPad eller iPod touch fra datamaskinen.

2. Slå på wifi på enheten. Vi anbefaler at du kobler til et nettverk, ikke et personlig tilgangspunkt, når du laster ned programvareoppdateringer.

3. Oppdater enheten ved å gå til Innstillinger > Generelt > Programvareoppdatering.

Hvis dette ikke løser problemet, går du til neste løsning.

Koble til internett og iTunes Store

Åpne en nettleser på datamaskinen, og se om den kan laste inn nettsider. Prøv deretter å koble til iTunes Store.

Hvis du ikke kan koble til internett, kontakter du datamaskinadministratoren eller internettleverandøren for å få hjelp. Eller prøv en annen datamaskin eller et annet nettverk.

Hvis du kan koble til internett, men du ser en feilmelding når du prøver å koble til iTunes Store, finner du løsninger på mulige iTunes Store-feil.

Hvis disse løsningene ikke løser problemet, redigerer eller tilbakestiller du vertsfilen.

Rediger eller tilbakestill vertsfilen

Vertsfilen kan blokkere tilgangen til serveren for programvareoppdateringer. Slik redigerer eller tilbakestiller du vertsfilen.

Hvis du bruker Mac

Hvis du bruker en jobbmaskin, må du kontakte datamaskinadministratoren før du redigerer vertsfilen.

1. Velg Gå > Verktøy på menylinjen i Finder.

2. Åpne Terminal fra Verktøy-mappen.

3. I Terminal-programmet skriver du inn følgende kommando og trykker på Enter for å åpne vertsfilen:sudo nano /private/etc/hosts

4. Når du blir bedt om det, skriver du inn brukerpassordet ditt. Merk at ingenting vises i Terminal-vinduet når du skriver inn passordet.

5. Bruk piltastene på tastaturet til å gå gjennom vertsfilen.

6. Hvis noen av linjene inneholder apple.com, legger du til et talltegn (#) og et mellomromstegn på begynnelsen av linjen.

7. Trykk på Kontroll-O for å lagre vertsfilen.

8. Trykk på Enter når du får opp filnavnboksen.

9. For å avslutte trykker du på Kontroll-X.

Hvis dette ikke løser problemet, kan sikkerhetsprogramvaren være utdatert eller feilkonfigurert. Du kan løse problemer mellom iTunes og sikkerhetsprogramvaren.

Hvis du bruker en Windows-PC

På en Windows-PC tilbakestiller du vertsfilen.

Hvis dette ikke løser problemet, kan sikkerhetsprogramvaren være utdatert eller feilkonfigurert. Du kan løse problemer mellom iTunes eller appen Apple-enheter og sikkerhetsprogramvaren.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke er kontrollert eller testet av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.