Bruk iTunes til å synkronisere iPhone, iPad eller iPod touch med datamaskinen din

Finn ut hvordan du synkroniserer musikk, filmer og annet med iTunes på Mac- eller Windows-maskiner.

Hvis du bruker macOS Mojave eller eldre, eller en Windows-maskin, kan du bruke iTunes til å synkronisere innhold med enhetene dine.  Før du bruker iTunes til å synkronisere innhold med iOS- eller iPadOS-enheten, bør du vurdere å bruke iCloud, Apple Music eller lignende tjenester til å lagre innhold fra Mac- eller Windows-maskinen din i skyen. På denne måten har du tilgang til musikk, bilder og annet på enhetene dine når du ikke er i nærheten av datamaskinen. Finn ut mer om å bruke Apple Music eller iCloud-bilder i stedet for iTunes.

Hvis du bruker iCloud eller andre tjenester som Apple Music til å holde filer oppdatert på alle enhetene dine, kan det hende at noen funksjoner for synkronisering via iTunes er slått av.

Dette kan du synkronisere med iTunes

• Albumer, sanger, spillelister, filmer, TV-serier, podkaster og lydbøker.

• bilder og videoer

• kontakter og kalendere

iTunes-funksjoner kan variere etter land eller region.

Synkroniser eller fjern innhold via iTunes

1. Åpne iTunes, og koble enheten til datamaskinen din med en USB-kabel.

2. Klikk på symbolet til enheten øverst til venstre i iTunes-vinduet. Finn ut hva du må gjøre hvis du ikke ser symbolet.

macos-mojave-itunes-iphone12-pro-connected-device
  3. I listen under Innstillinger på venstre side av iTunes-vinduet klikker du på typen innhold du vil synkronisere eller fjerne.* For å slå på synkronisering for en innholdstype huker du av for Synkroniser.

macos-mojave-itunes-iphone12-pro-summary-click-sync
  4. Sett hake ved hvert element du vil synkronisere.

5. Klikk på Bruk nederst til høyre i vinduet. Hvis synkroniseringen ikke starter automatisk, klikker du på Synkroniser-knappen.

*Du kan bare synkronisere enheten med ett iTunes-bibliotek om gangen. Hvis det vises en melding om at enheten er synkronisert med et annet iTunes-bibliotek, har den vært koblet til en annen datamaskin tidligere. Hvis du klikker på «Slett og synkroniser» i meldingen, blir alt innhold av den valgte typen på enheten slettet og erstattet med innhold fra datamaskinen.

Synkroniser innhold via Wi-Fi

Når du har konfigurert synkronisering med iTunes ved bruk av USB, kan du konfigurere iTunes til å synkronisere med enheten via Wi-Fi i stedet for USB.

1. Koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel, åpne iTunes, og velg enheten din. Finn ut hva du kan gjøre hvis enheten ikke vises på datamaskinen.

2. Klikk på Oversikt på venstre side i iTunes-vinduet.

3. Velg «Synkroniser med [enheten] over Wi-Fi.»

4. Klikk på Bruk.

Når datamaskinen og enheten er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket, vises enheten i iTunes. Enheten synkroniseres automatisk når den er koblet til strøm og iTunes er åpen på datamaskinen.

Få hjelp