Bruk iTunes til å synkronisere iPhone, iPad eller iPod touch med datamaskinen din

På macOS Mojave eller eldre versjoner, eller på en Windows-PC, kan du bruke iTunes til å synkronisere musikk. filmer og mer.

Før du bruker iTunes til å synkronisere innhold til iOS- eller iPadOS-enheten din, bør du vurdere å bruke skybaserte alternativer for synkronisering. På Mac kan du bruke iCloud, Apple Music eller lignende tjenester for å lagre innhold fra datamaskinen din i skyen. På en PC kan du bruke Apple Music eller appen Apple-enheter. Dermed får du tilgang til musikk, bilder og annet på enhetene dine når du ikke er i nærheten av datamaskinen.

Finn ut mer om bruk av Apple Music, appen Apple-enheter eller iCloud-bilder i stedet for iTunes.

Hvis du bruker iCloud eller andre tjenester som Apple Music til å holde filer oppdatert på alle enhetene dine, kan det hende at noen funksjoner for synkronisering via iTunes er slått av.

Dette kan du synkronisere med iTunes

• Albumer, sanger, spillelister, filmer, TV-serier, podkaster og lydbøker.

• bilder og videoer

• kontakter og kalendere

iTunes-funksjoner kan variere etter land eller region.

Synkroniser eller fjern innhold via iTunes

1. Åpne iTunes, og koble enheten til datamaskinen din med en USB-kabel.

2. Klikk på symbolet til enheten øverst til venstre i iTunes-vinduet. Finn ut hva du må gjøre hvis du ikke ser symbolet.

I iTunes indikerer enhetssymbolet at du har koblet enheten til datamaskinen.
  3. I listen under Innstillinger på venstre side av iTunes-vinduet klikker du på typen innhold du vil synkronisere eller fjerne.* For å slå på synkronisering for en innholdstype huker du av for Synkroniser.

iTunes kan vise en oppsummering over mediene på den tilkoblede enheten.
  4. Sett hake ved hvert element du vil synkronisere.

5. Klikk på Bruk nederst til høyre i vinduet. Hvis synkroniseringen ikke starter automatisk, klikker du på Synkroniser-knappen.

*Du kan bare synkronisere enheten med ett iTunes-bibliotek om gangen. Hvis det vises en melding om at enheten er synkronisert med et annet iTunes-bibliotek, har den vært koblet til en annen datamaskin tidligere. Hvis du klikker på «Fjern og synkroniser» i meldingen, blir alt innhold av den valgte typen på enheten slettet og erstattet med innhold fra datamaskinen.

Synkroniser innhold via Wi-Fi

Når du har konfigurert synkronisering med iTunes ved bruk av USB, kan du konfigurere iTunes til å synkronisere med enheten via Wi-Fi i stedet for USB.

1. Koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel, åpne iTunes, og velg enheten din. Finn ut hva du kan gjøre hvis enheten ikke vises på datamaskinen.

2. Klikk på Oversikt på venstre side i iTunes-vinduet.

3. Velg «Synkroniser med [enheten] over Wi-Fi.»

4. Klikk på Bruk.

Når datamaskinen og enheten er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket, vises enheten i iTunes. Enheten synkroniseres automatisk når den er koblet til strøm og iTunes er åpen på datamaskinen.

Få hjelp