Hjelp barnet ditt med å konfigurere iPhone, iPad eller iPod touch

Konfigurer enheten til barnet ditt slik at barnet kan bruke Familiedeling, holde enheten sin sikker, med mer. Hvis du allerede har konfigurert enheten til barnet, kan du fortsatt justere innstillinger og konfigurere funksjonene.

Hvis både enheten din og barnets nye enhet er oppdatert til iOS eller iPadOS 16 eller nyere, kan du bruke Hurtigstart til å konfigurere en ny enhet for barnet med de foretrukne foreldrekontrollene dine.

Konfigurer Face ID, Touch ID eller en kode

Konfigurer en kode som barnet kan bruke til å låse opp enheten. Ikke bruk samme kode på enheten til barnet som på din egen enhet. Minn barnet ditt på at sikkerhetskoden er hemmelig og ingen andre må vite om den.

Du kan også konfigurere Face ID eller Touch ID slik at du kan låse opp enheten med et blikk eller et trykk. Du kan registrere et alternativt ansikt for Face ID og opptil fem fingeravtrykk, så du kan gjøre dette både for barnet og deg selv.

Konfigurer en kode

Konfigurer Face ID

Konfigurer Touch ID

Konfigurer familiedeling

Med Familiedeling kan du og opptil fem andre familiemedlemmer dele abonnementer på Apple-tjenester som iCloud+ og Apple Music. Dere kan også dele kjøp fra App Store, iTunes Store og mer samt hjelpe til med å finne hverandres savnede enheter.

Hvis du ikke har konfigurert Familiedeling ennå, kan du følge trinnene på skjermen for å opprette en Apple-ID for barnet ditt, slå på Hvor er? og konfigurere foreldrekontroller som Skjermtid og Spør om kjøp.

Hvis du allerede har konfigurert Familiedeling, går du til neste trinn.

Konfigurer Familiedeling

Be barnet om å oppgi Apple-ID-en og Apple-ID-passordet

En Apple-ID er kontoen du bruker med Meldinger, App Store og andre Apple-tjenester. Alle skal ha sin egen Apple-ID, så ikke del Apple-ID-en din med barnet. Hvis barnet ditt bruker Apple-ID-en din, får barnet tilgang til alt ditt personlige innhold, deriblant tekstmeldinger og bilder.

Hvis barnet ditt ikke har en Apple-ID, kan du opprette en Apple-ID for barnet når du konfigurerer Familiedeling.

Hvis barnet ditt allerede har en Apple-ID, bør barnet fortsette å bruke den. Be barnet ditt om å logge seg på appleid.apple.com og kontrollere at fødselsdatoen er registrert riktig.

Opprett en Apple-ID for et barn

Slå på Hvor er?

Når du har slått på Hvor er?, kan personene i familiegruppen dele posisjoner og hjelpe hverandre når enheten til et familiemedlem blir borte.

Konfigurer Hvor er?

Konfigurer foreldrekontroll

Hvis du vil blokkere eller begrense bestemte apper og funksjoner på enheten til barnet, kan du konfigurere foreldrekontroll. Du kan begrense eksplisitt innhold, forhindre kjøp og nedlastinger, sette grenser for spill, med mer.

Konfigurer foreldrekontroll

Slå på Spør om kjøp

Hvis du vil at barna skal få tillatelse før de kjøper ting, laster ned gratis apper eller registrerer seg for et abonnement, konfigurerer du Spør om kjøp. Spør om kjøp er automatisk slått på for barn under 13 år.*

Konfigurer Spør om kjøp

*Alderen varierer i ulike land.