MacBook Air (15-tommers, M2, 2023), batteri

Før du begynner

Advarsel

Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Fjern følgende deler før du begynner:

Verktøy

• Skrutrekker med justerbart moment (10–34 Ncm)

• Lim til batteri

• Batteritrykkplate og støtteramme

• Antistatisk pinsett

• Etanolservietter eller servietter med isopropanol

• Skjermpresse for iPhone

• Nylonsonde (svart pinne)

• Torx Plus 3IP-bit

• Torx Plus 4IP-bit

Fjerning

1. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og 4IP-biten til å fjerne de fire 4IP-skruene fra batteriskuffen.

2. Bruk den justerbare momenttrekkeren og Torx Plus 3IP-biten til å fjerne de to 3IP-skruene fra batteriskuffen.

3. Bruk en antistatisk pinsett til å gripe den første batterifliken med lim (1). Fjern fliken med lim fra toppdekselet.

4. Bruk en antistatisk pinsett til å gripe den andre batterifliken med lim (2). Fjern fliken med lim fra toppdekselet.

5. Dra i begge batteriflikene med lim for å fjerne dem fra batteriskuffen og toppdekselet (3).

• Viktig: Mens du griper de to batteriflikene med lim, drar du limstripen forbi kanten av toppdekselet med en liten vinkel oppover til du har fjernet hele limstripen (4). Ikke la limstripene berøre kanten av toppdekselet.

6. Gjenta trinn 3 til 5 for å fjerne de tre gjenværende limstripene (2–4). Deretter fortsetter du til trinn 7.

7. Hold dekselet til batteriet i kantene, og løft det av toppdekselet.

8. Fjern flekskabelen til styreflaten forsiktig fra toppdekselet (1, 2).

• Obs: Ikke brett eller krøll flekskabelen (3).

9. Løft batteriets flekskabel av toppdekselet.

10. Hold i de øverste hjørnene på batteriskuffen (1) og løft batteriet (2).

11. Støtt batteriet fra undersiden når du løfter det opp og ut av toppdekselet.

•  Advarsel: Ikke fjern batteriet fra batteriskuffen.

•  Obs: Ikke berør midten av batteriet.

12. Bruk en etanolserviett eller serviett med isopropanol til å forsiktig fukte limet på flekskabelen til batteriet på toppdekselet.

13. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til forsiktig å løfte den ene kanten av limet fra flekskabelen til batteriet.

14. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne limet.

•  Obs: Ikke skad grafittlaget når du fjerner limet.

• Viktig: Ekstra lim er ikke nødvendig.

Montering

1. Brett fliken på hver av limstripene på batteriet 90 grader langs den perforterte linjen som vist nedenfor. Fjern deretter den selvklebende baksiden.

2. Juster batterilimet over hjørnene til toppdekselet som vist.

3. Press batterilimstripene på toppdekselet.

4. Senk batteriet ned i toppdekselet.

•  Advarsel: Ikke fjern batteriet fra batteriskuffen.

•   Obs: Ikke berør midten av batteriet.

5. Bruk den justerbare momenttrekkeren og Torx Plus 4IP-biten til å delvis feste to 4IP-skruer (923-09235) i de øverste hjørnene av batteriskuffen.

6. Vipp batteriskuffen litt opp (1) og støtt den med én hånd.

•  Obs: Ikke vipp opp batteriet mer enn 45 grader, for da kan du bøye batteriskuffen der de to skruene er delvis festet (2).

7. Bruk en antistatisk pinsett under den ene siden av batteriskuffen for å ta tak i den brettede fliken av den selvklebende beskyttelsen på batterilimet. Fjern deretter den gjenværende selvklebende delen fra batteriets limstriper. Gjenta dette trinnet på den andre siden.

8. Senk batteriet på toppdekselet.

9. Still inn momentverdien til den justerbare momenttrekkeren til 16 Ncm. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 4IP-biten til å feste de to nedre 4IP-skruene (923-09235) (1) til batteriskuffen. Deretter bruker du momenttrekkeren og 4IP-biten til å feste de to øvre 4IP-skruene (923-09235) (2).

10. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 3IP-biten til å feste de to 3IP-skruene (923-08983) i batteriskuffen.

11. Legg flekskabelen til styreflaten over batteriet.

12. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne den selvklebende beskyttelsen fra batterilimet.

13. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å trykke batterilimets fliker på toppdekselet.

14. Åpne skjermen. Plasser deretter datamaskinen i støtterammen med skjermen hengende over kanten av bordet.

15. Plasser batteritrykkplaten over batteriet (1). Juster hullene på batteritrykkplaten over justeringspinnene på støtterammen (2).

•  Obs: Pass på at flekskabelen til styreflaten ligger flatt mot batteriet, for å unngå at du skader den med trykkplaten.

16. Plasser støtterammen i iPhone-skjermpressen.

17. Pass på at støtterammen er justert med baksiden av iPhone-skjermpressen.

18. Dra spaken ned til den låser seg.

19. Vent til iPhone-skjermpressen piper og tidtakeren viser 0. Dra spaken litt ned (1) og dra ut frigjøringsknappen (2). Løft deretter spaken (3).

20. Fjern støtterammen fra iPhone-skjermpressen. Løft bort trykkplaten.

21. Fjern datamaskinen fra støtterammen. Lukk skjermen og plasser datamaskinen med skjermsiden ned.

22. Plasser batteridekselet på batteriet. Skyv deretter de svarte flikene inn i klipsene på toppdekselet til du hører et klikk.

Fest følgende deler for å fullføre monteringen: