Bunndeksel for MacBook Air (15-tommers, M2, 2023)

Før du begynner

Advarsel

Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Verktøy

• Batterideksel

• Justeringsverktøy for batteriets flekskabel

• Kuttbestandige hansker

• Antistatisk pinsett

• Sprittusj med tynn tupp

• Nylonsonde (svart pinne)

• Pentalobe-skrutrekker

• Sugekopp

• Momenttrekker (blå, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 44 mm-halvmånebit

Fjerning

1. Plasser datamaskinen på en ren, plan overflate med bunnen pekende oppover.

2. Bruk pentalobe-skrutrekkeren til å fjerne de fire pentalobe-skruene fra bunndekselet.

• Merk: Skruefargen er spesifikk for MacBook Air-modellen din.

• Sølv og stjerneskinn (923-08974)

• Stellargrå (923-09193)

• Midnatt (923-09237)

3. Merk deg plasseringen til de seks interne klemmene som fester bunndekselet til toppdekselet.

4. Innrett høyre kant av sugekoppen med venstre kant av furen i toppdekselet, som vist. Trykk deretter på sugekoppen for å feste den nær forkanten av bunndekselet.

5. Dra oppover i håndtaket til sugekoppen frem til du føler at de to interne klemmene på forkanten løsner.

6. Klem sammen kantene til sugekoppen for å frigjøre den.

7. Innrett den venstre kanten av sugekoppen med høyre kant av furen i toppdekselet, som vist. Trykk deretter på sugekoppen for å feste den nær forkanten av bunndekselet.

8. Dra oppover i håndtaket til sugekoppen til de to interne klemmene på forkanten løsner.

9. Klem sammen kantene til sugekoppen for å frigjøre den.

10. Trykk på sugekoppen for å feste den øverst på venstre side av bunndekselet.

11. Dra i håndtaket til sugekoppen frem til du føler at den interne klipsen til venstre løsner. Klem deretter sammen kantene til sugekoppen for å frigjøre den.

12. Trykk på sugekoppen for å feste den øverst på høyre side av bunndekselet.

13. Dra i håndtaket til sugekoppen frem til du føler at den interne klipsen til høyre løsner. Klem deretter sammen kantene til sugekoppen for å frigjøre den.

14. Ta på kuttbestandige hansker.

15. Løft bunndekselet ca 10 mm for å skape en smal åpning mellom bunndekselet og toppdekselet langs forkanten. Dra deretter på begge sider av bunndekselet for å fjerne det fra toppdekselet.

•  Obs: Ikke løft bunndekselet mer enn 15 mm.

• Merk: Hvis bunndekselet ikke skilles fra toppdekselet, gjentar du trinn 3 til 15 for å påse at alle de interne klemmene er løsnet. Deretter fortsetter du på trinn 16.

16. Plasser bunndekselet pekende oppover på en ren, flat overflate.

• Viktig: Hvis du bytter ut bunndekselet:

• Behold det eksisterende bunndekselet frem til reparasjonen er fullført.

• Bruk en sprittusj med tynn tupp til å skrive datamaskinens serienummer på innsiden av det nye bunndekselet.

• Hvis du bare erstatter bunndekselet og ingen andre deler, hopper du til monteringstrinn 14.

17. Ta av hanskene.

18. Plasser batteridekselet på batteriet. Skyv deretter de svarte flikene inn i klemmene på toppdekselet til du hører et klikk.

19. Bruk en antistatisk pinsett til å løsne polyesterfilmen fra begge endene av dekselet for kontakten til batteriet for å få tilgang til de to 3IP-skruene.

• Viktig: Ikke fjern polyesterfilmen fra dekselet.

20. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å fjerne de to 3IP-skruene (923-08925) fra kontaktdekselet til batteriet.

21. Fjern kontaktdekselet til batteriet, og legg det til side frem til det er tid for montering.

22. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å løfte enden av flekskabelen til batteriet av kontakten.

Montering

1. Posisjoner og sett inn pinnene til justeringsverktøyet for batteriets flekskabel i skruehullene, som vist (1).

2. Legg verktøyet flatt mens du setter inn justeringspinnene i skruehullene (2).

3. Trykk enden av flekskabelen til batteriet på kontakten (3).

4. Fjern justeringsverktøyet for batteriets flekskabel.

5. Bruk den blå momenttrekkeren og Torx Plus 3IP-biten til å delvis feste én 3IP-skrue (923-08925) som vist.

6. Posisjonér dekselet for kontakten til batteriet over enden av batteriets flekskabel (1). Skyv enden av dekselet under 3IP-skruen som vist (2).

7. Bruk en antistatisk pinsett til å dra tilbake polyesterfilmen på enden av dekselet for kontakten til batteriet, som vist nedenfor.

8. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å feste én 3IP-skrue (923-08925) i kontaktdekselet til batteriet.

9. Bruk en antistatisk pinsett til å dra tilbake polyesterfilmen på den andre enden av dekselet for kontakten til batteriet.

10. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-biten til å feste én 3IP-skrue i dekselet for kontakten til batteriet.

11. Trykk langs lengden på polyesterfilmen for å feste den til dekselet for kontakten til batteriet.

12. Hold dekselet til batteriet i kantene for å løfte det av toppdekselet.

13. Ta på kuttbestandige hansker.

14. Plasser bunndekselet over toppdekselet. Sørg for at den lange kanten på bunndekselet er i plant med skjermfestet.

15. Trykk på bunndekselet nær festet (1) mens du presser bunndekselet fremover (2). Kjenn etter at de fire festesporene er i kontakt med de fire skruene i nærheten av høyttalerne i toppdekselet.

•  Obs: Press på bunndekselet jevnt over. La det være et lite mellomrom mellom bunndekselet og toppdekselet for å forhindre riper i overflatene.

• Viktig: Sørg for at topp- og bunndekselet er på linje. Hvis de ikke er det, drar du bunndekselet mot deg for å fjerne det. Deretter gjentar du trinn 14 og 15.

16. Trykk på områdene på bunndekselet som vises, for å aktivere de seks interne klemmene i toppdekselet.

17. Bruk pentalobe-skrutrekkeren til å feste de fire pentalobe-skruene til bunndekselet.

• Merk: Skruefargen er spesifikk for MacBook Air-modellen din.

• Sølv og stjerneskinn (923-08974)

• Stellargrå (923-09193)

• Midnatt (923-09237)

Obs

• Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter systemkonfigurasjonsprosessen.

• Systemkonfigurasjon kreves hvis du har byttet ut skjermen, sensoren for vinkel på lokk, hovedkortet, høyttalere eller Touch ID-kort.

• Hvis du har byttet hovedkortet, vil datamaskinen starte opp i feilsøkingsmodus frem til du har fullført systemkonfigurasjonen.

• Hvis du har byttet Touch ID-kortet, vil det kun fungere som en på-knapp frem til du fullfører systemkonfigurasjon.

• Hvis du byttet ut sensoren for vinkel på lokk, lukker du skjermen i 20 sekunder når du blir bedt om det under systemkonfigurasjonsprosessen. Hvis skjermen ikke er helt lukket under prosessen, vil du måtte montere en ny sensor for vinkel på lokk.