MacBook Air (15-tommers, M2, 2023), hovedkort

Før du begynner

Fjern følgende deler før du begynner:

Verktøy

• Skrutrekker med justerbart moment (10–34 Ncm)

• Antistatisk pinsett

• Dekselteip til inn- og utdatakortkontakt

• Nylonsonde (svart pinne)

• Momenttrekker (blå, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 44 mm halvmånebit

• Torx Plus 3IP-bit

• Torx Plus 5IP 50 mm-bit

Obs

• Denne prosedyren krever systemkonfigurasjon. Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.

• Hvis du monterer et nytt hovedkort, må du også montere et nytt Touch ID-kort.

Fjerning

1. Følg trinnene 2 til 10 for å fjerne følgende fem deksler:

• Kontaktdeksel for lydkort (1)

• Kontaktdeksel for mellomlagskort (2)

• Kontaktdeksel for styreflate (3)

• Deksel til skjermkontakter (4)

• Deksel for inn- og utdatakortkontakt (5)

2. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å løfte skumdekselet litt på kontaktdekselet for lydkortet (1). Deretter bruker du den blå momenttrekkeren og 3IP-halvmånebiten til å fjerne én 3IP-skrue (923-08925) fra dekselet (2). Fjern dekselet og legg det til side frem til monteringen.

3. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-halvmånebiten til å fjerne 3IP-skruen (923-08925) fra kontaktdekselet for mellomlagskortet. Fjern dekselet og legg det til side frem til monteringen.

4. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne polyesterfilmen fra begge endene av kontaktdekselet for styreflaten for å få tilgang til de to 3IP-skruene.

• Viktig: Ikke fjern polyesterfilmen fra dekselet.

5. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-halvmånebiten til å fjerne de to 3IP-skruene (923-08925) fra kontaktdekselet for styreflaten.

6. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne skumdekselet fra begge endene av dekselet til skjermkontaktene.

• Viktig: Ikke fjern skumdekselet fra dekselet.

7. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-halvmånebiten til å fjerne de fire 3IP-skruene (923-08925) fra dekselet til skjermkontaktene.

8. Ta av dekselet til skjermkontaktene og legg det til side frem til monteringen.

9. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å løfte opp nedre høyre hjørne av dekselteipen til inn- og utdatakortkontakten. Fjern deretter teipen fra dekselet til inn- og utdatakortkontakten. Kast teipen.

10. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-halvmånebiten til å fjerne de tre 3IP-skruene (923-08925) fra dekselet til inn- og utdatakortkontakten. Fjern dekselet og legg det til side frem til monteringen.

11. Bruk den svarte pinnen til å løfte endene til følgende åtte flekskabler av kontaktene.

• Flekskabelen til mellomlagskortet (1)

• Flekskabel til mikrofon (2)

• Flekskabler til skjerm (3, 4)

• Flekskabel til MagSafe 3-kort (5)

• Flekskabler til USB-C-kort (6, 7)

• Flekskabel til åpne/lukkesensoren (AMR) (8)

12. Knip sammen sidene på styreflatens flekskabeldeksel (1) og løft det av kontakten (2).

13. Bruk skrutrekkeren med justerbart moment (10–34 Ncm) og 3IP-biten til å fjerne de to 3IP-skruene (923-09281) (1) (923-09231) (2) fra hovedkortet.

14. Bruk skrutrekkeren med justerbart moment og 5IP-biten til å fjerne følgende seks 5IP-skruer fra hovedkortet:

• Tre 5IP-skruer (923-09560) (1)

• To 5IP-skruer (923-08980) (2)

• Én 5IP-skrue (923-09233) (3)

15. Hold hovedkortet i kantene som vist. Skyv hovedkortet mot venstre (1) og ut mot deg (2). Rydd vekk kablene når du fjerner hovedkortet fra toppdekselet.

•  Obs: Ikke hold kjøleribben (3).

Montering

1. Hvis du monterer det eksisterende hovedkortet på nytt, går du til trinn 2. Hvis du monterer et nytt hovedkort, må du også montere et nytt Touch ID-kort. Fortsett deretter til trinn 2.

2. Sett hovedkortet på plass i toppdekselet (1), og skyv det mot høyre (2). Flytt til side flekskabelen til batteriet (3), flekskablene til inn- og utdatakortet (4) samt flekskablene til mikrofon og skjerm (bak den øvre kanten av hovedkortet på bildet nedenfor).

•  Obs: Ikke hold kjøleribben.

3. Kontroller at ingen av flekskablene (1–10) kommer i klem under hovedkortet.

•  Obs: Ikke koble til batteriets flekskabel (10). Hvis du gjør det, kan det skade hovedkortet.

4. Still den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm til et moment på 16 Ncm. Bruk skrutrekkeren med justerbart moment og 5IP-biten til å feste én 5IP-skrue (923-09233).

5. Still inn skrutrekkeren med justerbart moment til 14,5 Ncm. Bruk skrutrekkeren med justerbart moment og 3IP-biten til å feste én 3IP-skrue (923-09231).

6. Still den justerbare momenttrekkeren til et moment på 11,5 Ncm. Bruk skrutrekkeren med justerbart moment og 3IP-biten til å feste én 3IP-skrue (923-08981).

7. Still inn skrutrekkeren med justerbart moment til 14,5 Ncm. Bruk skrutrekkeren med justerbart moment og 5IP-biten til å feste to 5IP-skruer (923-08980).

8. Still inn skrutrekkeren med justerbart moment til 10 Ncm. Bruk skrutrekkeren med justerbart moment og 5IP-biten til å feste tre 5IP-skruer (923-09560).

9. Trykk endene av følgende ni flekskabler mot kontaktene på hovedkortet:

•  Obs: Ikke koble til batteriets flekskabel (vist på følgende bilde med en rød X).

• Flekskabelen til mellomlagskortet (1)

• Flekskabelen til styreflaten (2)

• Flekskabelen til mikrofonen (3)

• Flekskablene til skjermen (4, 5)

• Flekskabelen til MagSafe 3-kortet (6)

• Flekskablene til USB-C-kortet (7, 8)

• Flekskabelen til åpne/lukkesensoren (AMR) (9)

10. Plasser kontaktdekselet for lydkortet over flekskabelen.

• Viktig: Legg merke til posisjonen til dekselet på bildet nedenfor. Sørg for at kanten på dekselet er under kjøleribben, og at skumdekselet er oppå kjøleribben.

11. Bruk den svarte pinnen til å løfte skumdekselet forsiktig (1). Deretter bruker du den blå momenttrekkeren og 3IP-halvmånebiten til å feste én 3IP-skrue (923-08925) (2) i kontaktdekselet til lydkortet.

12. Vipp høyre side av kontaktdekselet for mellomlagskortet under kanten til høyre for kontakten. Lukk deretter dekselet over kontakten. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-halvmånebiten til å feste én 3IP-skrue (923-08925) i dekselet.

13. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne polyesterfilmen fra begge endene av kontaktdekselet for styreflaten.

14. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-halvmånebiten til å feste de to 3IP-skruene (923-08925) i kontaktdekselet for styreflaten. Trykk deretter polyesterfilmen over begge skruene.

15. Plasser dekselet til skjermkontaktene over endene på flekskablene til mikrofonen og skjermen.

16. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-halvmånebiten til å feste to 3IP-skruer (923-08925) i de ytre endene av dekselet til skjermkontaktene (1).

17. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne skumbiten i nærheten av begge endene av dekselet til skjermkontaktene for å få tilgang til de midtre skruehullene.

18. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-halvmånebiten til å feste to 3IP-skruer (923-08925) i midten av dekselet til skjermkontaktene (2). Trykk deretter skumbiten forsiktig på plass over begge skruene.

19. Plasser dekselet til inn- og utdatakortkontakten over endene på flekskablene. Deretter bruker du den blå momenttrekkeren og 3IP-halvmånebiten til å feste de tre 3IP-skruene (923-08925) i dekselet.

20. Fjern den selvklebende baksiden fra dekselteipen til inn- og utdatakortkontakten. Deretter justerer du teipen med høyre kant av dekselet til inn- og utdatakortkontakten som vist.

•  Obs: Påse at dekselteipen til inn- og utdatakortkontakten ikke går over kanten på dekselet.

21. Trykk langs lengden på dekselteipen til inn- og utdatakortkontakten for å feste den til inngangs-/utgangskontakten.

22. Brett øverste venstre hjørne av den selvklebende beskyttelsen bakover. Deretter ruller du langsomt beskyttelsen av teipen på dekselet til inn- og utdatakortkontakten.

Monter følgende deler for å fullføre monteringen:

Obs

Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.