Skjerm for MacBook Air (15-tommers, M2, 2023)

Før du begynner

Fjern disse delene før du begynner:

Verktøy

• Justerbar momenttrekker (10–34 Ncm)

• Justerbar momenttrekker (0,3–1,2 Nm)

• Antistatisk pinsett

• Nylonsonde (svart pinne)

• Momenttrekker (blå, 0,65 kgf cm)

• Torx Plus 3IP 44 mm halvmånebit

• Torx Plus 3IP-bit

• Torx Plus 8IP-bit

Obs

• Denne prosedyren krever systemkonfigurasjon. Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.

• Hvis du installerer en ny skjerm, må du også installere en ny sensor for vinkel på lokk.

Fjerning

1. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og 3IP-biten til å fjerne de to 3IP-skruene (923-09230) fra dekselet til flekskabelen til skjermen.

2. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne skumgummien forsiktig fra begge endene av dekselet til skjermkontaktene, så du får tilgang til de to skruene i midten.

• Viktig: Ikke fjern skumgummien fra dekselet.

3. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-halvmånebiten til å fjerne de fire 3IP-skruene (923-08925) fra dekselet til skjermkontaktene.

4. Fjern dekslene til skjermkontaktene og sett dem til side frem til monteringen.

5. Bruk en svart pinne til å løfte endene på de to flekskablene til skjermen (1) og flekskabelen til sensoren for vinkel på lokk (2) av kontaktene.

6. Åpne skjermen. Plasser deretter datamaskinen på kanten av bordet med skjermen hengende ned.

•  Obs: Sørg for at skjermens fleksikabler ikke blir sittende fast i hovedkortet når du åpner skjermen.

7. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm og 8IP-biten for å fjerne de åtte 8IP-skruene (923–09561) fra skjermfestene.

8. Vipp skjermen helt opp.

•  Obs: Sørg for at flekskabelen til sensoren for vinkel på lokk ikke sitter fast i toppdekselet (1) når du løfter skjermen av toppdekselet (2).

Montering

1. Posisjonér skjermen på toppdekselet som vist.

•  Obs: Sørg for at flekskabelen til sensoren for vinkel på lokk (1) og flekskablene til skjermen (2) ikke sitter fast i toppdekselet eller på hovedkortet.

2. Bruk den justerbare momenttrekkeren (0,3–1,2 Nm) og 8IP-biten til å delvis feste de åtte 8IP-skruene (923-09561) i skjermfestene.

3. Løft toppdekselet av bordet for å lukke skjermen under det. Sørg for at skjermen er på linje med toppdekselet.

4. Still inn momentverdien på den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm til 0,75 Nm. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 8IP-biten til å feste de åtte 8IP-skruene helt i rekkefølgen som vises.

5. Trykk endene av de to flekskablene til skjermen til kontaktene på hovedkortet.

6. Trykk på enden av flekskabelen til sensoren for vinkel på lokk mot kontakten på lydkortet.

7. Plasser skjermens kontaktdeksel over endene på flekskablene til skjermen.

8. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-halvmånebiten til å feste to 3IP-skruer (923-08925) i de ytre endene av dekselet til skjermkontaktene (1).

9. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne skumgummien ved endene til dekselet til skjermkontaktene, så du får tilgang til de midtre skruehullene.

10. Bruk den blå momenttrekkeren og 3IP-halvmånebiten for å installere to 3IP-skruer (923-08925) (2) på nytt i midten av dekselet til skjermkontaktene. Trykk deretter skumbiten forsiktig på plass over begge skruene.

11. Still den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm til et moment på 11,5 Ncm. Bruk momenttrekkeren og 3IP-biten til å feste de to 3IP-skruene (923-09230) i dekselet til flekskablene til skjermen.

Monter følgende deler igjen for å fullføre monteringen:

Obs

Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.