Apple Studio Display: problemer med inndata/utdata

Problemløsing for USB-C-problemer

Identifiser problemer

• USB-C-enheter gjenkjennes ikke eller får ikke strøm når de er koblet til skjermens USB-C-porter

Prøv denne fremgangsmåten før du går videre til problemløsing for spesifikke problemer

1. Forsikre deg om at du bruker Studio Display Thunderbolt 3-porten til å koble til en kompatibel Mac.

• Merk: På Studio Display er det USB-C-porten med et lynsymbol som støtter Thunderbolt 3. Koble en fungerende, kompatibel Mac eller iPad til denne porten. De andre portene har kun USB-C, og de brukes til lading av data og tilbehør. Se brukerveiledningen for mer informasjon.

2. Sørg for at du bruker skjermen med en Mac som har en kompatibel Thunderbolt-port. Se Koble en skjerm til Macen.

3. Forsikre deg om at du bruker en fungerende, kompatibel Thunderbolt-kabel til å koble til skjermen og datamaskinen. Se Om Apple Thunderbolt 3 (USB-C)-kabelen og Adaptere for Thunderbolt 4-, Thunderbolt 3- eller USB-C-porten på Mac.

4. Undersøk alle USB-C-portene og kabinettåpningene på skjermen, og se om du finner tegn til skade eller rusk som muligens blokkerer tilkoblingen.

5. Hvis du finner rusk i disse portene, rengjør du hver kontakt forsiktig med en liten, ikke-metallisk børste med myk bust. Sørg for at børsten er ren og tørr. Børst lo eller rusk forsiktig ut. Bruk akkurat så mye bust som får plass i kontakten. Vri busten for å løsne og fjerne rusk. Børst rusk bort fra åpningen for å unngå å at det havner i kontakten igjen. Bruk en mikrofiberklut til å tørke vekk rusket som har løsnet.

• Viktig: Koble fra alle kabler, og sørg for at skjermen er slått av. Ikke bruk rengjøringsspray, løsemidler, skuremidler eller rengjøringsmidler med hydrogenperoksid som kan skade overflaten. Ikke bruk metallgjenstander til å fjerne rusk eller lignende, da dette kan kortslutte kontakten og forårsake skade. Unngå at det kommer fukt i åpningene, og ikke spray væske rett på skjermen. Ikke bruk trykkluft.

6. Koble skjermens strømkabel til et strømuttak. Bruk en fungerende, kompatibel Thunderbolt-kabel til å koble skjermen til en kompatibel Mac. Slå på datamaskinen, lytt etter skjermviften, og kontroller at skjermen viser et bilde, for å sikre at både datamaskinen og skjermen er på.

Kjør manuelle tester og feilsøkingstester

Hvis du ikke fikk løst problemet ved å følge en kundestøtteartikkel eller undersøke potensielle årsaker, kan du kjøre disse feilsøkingstestene og manuelle testene for å gjøre det lettere å isolere årsaken til problemet:

1. Kjør feilsøkingsprogrammet Display Resource Inspector (DRI).

• Merk: Dette feilsøkingsprogrammet kontrollerer tilstedeværelsen av USB-grensesnitt og -kameraer, og den tester funksjonaliteten til høyttalerne, mikrofonene og kameraet.

2. Koble en kompatibel mus eller et kompatibelt tastatur som fungerer, til hver av USB-C-portene på skjermen for å kontrollere at de har grunnleggende funksjonalitet.

3. Kontroller at Macen gjenkjenner tilkoblingen uansett hvilken vei kontakten er satt inn, ved å snu den og koble den til igjen.

Åpne og undersøk skjermen

Hvis du ikke fikk løst eller isolert problemet ved å følge kundestøtteartikler eller kjøre feilsøkingstester, kan du følge reparasjonshåndboken for skjermen for å åpne og undersøke den. Et av problemene kan skyldes en skadet eller feilmontert del.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/no-no/repair.

Skift ut delen

Hvis du ikke fikk løst eller isolert problemet ved å følge fremgangsmåten over, skifter du ut det berørte USB-C-kortet.

Viktig: Følg prosedyrene i reparasjonshåndboken, og kontroller at begge USB-C-kortene er riktig montert. USB-C-kortene er merket med «L» og «R» i nærheten av strekkoden for å indikere hvilket som er venstre og høyre USB-C-kort. Feilmontering, for eksempel at de to USB-C-kortene er byttet om, forhindrer skjermen fra å kunne koble seg til en Mac.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/no-no/repair.