Administrer macOS-oppdateringer med Mobile Device Management (MDM)

Hvis du er systemadministrator for organisasjonen din, kan du administrere oppdateringer for Mac-distribusjonen.

macOS Big Sur og nyere inneholder nye måter å administrere macOS-oppdateringer på med MDM, som erstatter alternativer i tidligere macOS-versjoner og tilbyr nye alternativer for å gi mer kontroll for administratorer.

I macOS Catalina og tidligere versjoner kan du konfigurere en egendefinert nettadresse til en programvareoppdateringsserver for å kontrollere hvilke oppdateringer som skal tilbys til klienter. Du kan også bruke softwareupdate-kommandoen for å ignorere spesifikke oppdateringer. I macOS Big Sur og nyere erstattes disse metodene med MDM-begrensninger som lar deg utsette oppdateringer i opptil 90 dager.

Du kan fortsatt bruke softwareupdate --ignore på klienter med macOS Catalina 10.15.7 eller macOS Mojave 10.14.6 klienter for å forhindre installasjon av macOS Big Sur eller macOS Monterey, men --ignore-alternativet er ikke lenger tilgjengelig i macOS Big Sur og nyere.

Administrer når oppdateringer er tilgjengelige

For å konfigurere forsinkede programvareoppdateringer for macOS med MDM, bruker du Begrensninger-nyttelasten. I macOS Big Sur og nyere kan du også forsinke oppdateringer til apper som Safari. Som standard forsinkes oppdateringer i 30 dager når disse alternativene er aktivert, og du kan forsinke oppdateringen i opptil 90 dager. macOS-klientene dine mottar oppdateringer automatisk når forsinkelsen utløper. Mer informasjon om utløp av forsinkelser for Apple-oppdateringer er tilgjengelig i dokumentasjonen om å administrere programvareoppdateringer i Apples distribusjon av enheter.

Installer oppdateringer etter behov

Hvis du må distribuere oppdateringer mens en forsinkelse er aktiv, kan du bruke MDM-kommandoer til å laste ned og installere spesifikke oppdateringer etter behov uten å endre forsinkelsesinnstillingene. macOS Big Sur legger til nye alternativer for å gi deg enda mer kontroll over installasjonshandlinger.

Du kan bruke MDM-kommandoer for å be macOS-klienter om å laste ned oppdateringer i bakgrunnen, at de skal installere tidligere nedlastede oppdateringer, eller for å sende en standardinstruksjon som gjør at klienten kan iverksette nødvendige tiltak basert på sin nåværende tilstand.

MDM-kommandoer kan be klienter med macOS Big Sur eller nyere om å laste ned en oppdatering og varsle brukeren i App Store når oppdateringen er klar til å installeres, eller bare laste ned oppdateringen og installere den på et senere tidspunkt. Hvis en oppdatering krever omstart, kan du bruke en kommando til å tvinge en macOS-omstart uten brukerinteraksjon. macOS Monterey legger til et alternativ for å spesifisere antall ganger en enhet skal be om å installere før oppdateringen håndheves.

Hvis du tvinger en omstart, kan det oppstå datatap.

Administrer klientinnstillinger

Du kan administrere flere macOS-klientinnstillinger ved hjelp avProgramvareoppdatering-nyttelasten, som lar deg kontrollere om macOS-klienter ser etter og installerer oppdateringer automatisk, om en klient kan installere førlanseringsprogramvare med mer. Med denne nyttelasten kan du også angi klientalternativer og forhindre sluttbrukere i å gjøre endringer i innstillingene dine.

Hvis du vil ha informasjon om hvordan du bruker noen av nyttelastinnstillingene eller kommandoene som er beskrevet, kan du lese dokumentasjonen til MDM-leverandøren din.