iPhone 12 og nyere: lydproblemer

Problemløsing for problemer med høyttaler, ringelyd eller mikrofon

Identifiser problemer

• Ingen lyd, lav lyd eller forvrengt lyd fra nedre høyttaler

• Ingen lyd, lav lyd eller forvrengt lyd fra øvre høyttaler

• Ingen ringelyd, lav ringelyd eller forvrengt ringelyd

• Andre hører deg ikke i samtaler på telefon eller FaceTime

• Du hører ikke stemmen til en person tydelig, eller du hører knitring eller støy, i samtaler på telefon eller FaceTime

• Ingen lyd, lav lyd eller forvrengt lyd i samtaler på telefon eller FaceTime, i videoopptak eller i apper som bruker mikrofonene

Prøv denne fremgangsmåten før du går videre til problemløsing for spesifikke problemer

1. Trykk på volumknappene for å sjekke volumnivået.

2. På en iPhone med Ring/Lydløs-bryter skyver du bryteren mot iPhone-skjermen, slik at den oransje indikatoren ikke vises – ringestillingen. På iPhone 15 Pro-modeller må du sørge for at enheten er stilt inn på ringing med handlingsknappen eller Kontrollsenter.

3. Fjern eventuelle skjermbeskyttere, filmer og deksler.

4. Sjekk om det er rusk i høyttaler- eller mikrofonåpningene på iPhonen. Rengjør disse områdene forsiktig med en liten, ikke-metallisk børste med myk bust. Sørg for at børsten er ren og tørr. Børst den beskyttende nettingen i mikrofonåpningen forsiktig for å fjerne rusk. Vær ekstremt forsiktig, slik at du ikke skader mikrofonen som er montert i åpningen. Ikke bruk store, sveipende bevegelser over glasset, da det kan skrapes opp. Børst rusk forsiktig vekk fra høyttaler- og mikrofonåpningene. Bruk en mikrofiberklut til å tørke vekk rusket som har løsnet.

• Viktig: Først må du koble fra alle kabler og slå av iPhonen. Ikke bruk produkter som inneholder blekemiddel eller hydrogenperoksid. Unngå at det kommer fukt i åpningene, og ikke dypp iPhonen i rengjøringsmidler. Ikke bruk trykkluft.

Kjør manuelle tester og feilsøkingstester

1. Kjør feilsøkingsprogrammet Mobile Resource Inspector (MRI).

2. Kjør feilsøkingsprogrammet for lyd for iPhonen du utfører service på.

3. Bruk en annen telefon til å ringe til iPhonen du tester. Svar på anropet, og slå på høyttaleren. Snakk med normal stemme, og lytt for å kontrollere at de nedre mikrofonene fanger opp klar lyd.

Åpne og undersøk iPhonen

Hvis du ikke fikk løst eller isolert problemet ved å følge kundestøtteartikler eller kjøre feilsøkingstester, kan du følge reparasjonshåndboken for iPhone for å åpne og undersøke den. Et av problemene kan skyldes en skadet eller feilmontert del.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/no-no/repair.

Skift ut delen

Hvis du ikke fikk løst eller isolert problemet ved å følge fremgangsmåten over, skifter du ut den nedre høyttaleren ved problemer med den nedre høyttaleren. Skift ut den øvre høyttaleren på iPhone 13 og nyere modeller ved problemer med den øvre høyttaleren. Skift ut skjermen ved problemer med den øvre mikrofonen. På iPhone 15-modeller skifter du ut hovedmikrofonen ved problemer med den nedre mikrofonen. For andre modeller og andre problemer med høyttaler eller mikrofon finner du andre servicealternativer på support.apple.com/no-no/repair.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/no-no/repair.