Apps en games downloaden met de App Store

Gebruik de App Store om apps te kopen en te downloaden, eerdere aankopen opnieuw te downloaden en meer op uw iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV of Mac.

Via de App Store kunt u nieuwe apps downloaden voor uw iOS-apparaat, Mac of Apple TV.

Zoeken en kopen

Om apps te downloaden uit de App Store, hebt u een Apple ID nodig. Uw Apple ID is de account waarmee u toegang hebt tot Apple voorzieningen. Als u andere Apple voorzieningen hebt gebruikt, zoals iCloud, logt u in bij de App Store met dezelfde Apple ID. Als u geen Apple ID hebt, kunt u er een aanmaken.

U kunt apps zoeken en kopen in de App Store op uw iPhone, iPad, iPod touch, op uw Mac of op uw Apple TV.

Als u op een van uw apparaten in de App Store bent en wolkje met naar beneden wijzende pijl bij een app ziet staan, hebt u die app al gekocht of gedownload. Als u tikt of klikt op wolkje met naar beneden wijzende pijl, wordt de app weer naar uw apparaat gedownload. Er worden dan geen kosten in rekening gebracht. Op de tabbladen 'Updates' of 'Aankopen' kunt u ook de apps zien die u al hebt gekocht.

Lees welke betaalmethoden u kunt gebruiken voor het kopen van apps en ander materiaal. Wanneer u een gratis app downloadt, kunt u een Apple ID zonder betaalmethode aanmaken.

U kunt apps kopen voor uw Apple TV vanaf uw iPhone, iPad of iPod touch. Als u automatische downloads hebt ingeschakeld, worden de apps automatisch gedownload en geïnstalleerd op uw Apple TV. Als u automatische downloads niet hebt ingeschakeld, kunnen apps die u koopt voor tvOS worden gedownload naar uw Apple TV onder 'Aankopen' in de App Store voor tvOS.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Open de App Store op uw iPhone, iPad of iPod touch om door apps te bladeren.

• Tik op 'Vandaag' om uitgelichte verhalen en apps te zien.
  • Tik op 'Games' of 'Apps' om nieuwe releases of hitlijsten te zien of om op categorie te bladeren.
  • Tik op 'Zoek' om een app te zoeken op trefwoord.

Wanneer u een app ziet die u wilt, downloadt u deze naar uw apparaat:

1. Tik op de app om de productpagina van de app weer te geven.
  2. Tik op 'Download' om een gratis app te downloaden.
    Tik op de prijs om een app te kopen.
  3. U moet wellicht uw Apple ID opgeven om uw download of aankoop te voltooien. Dat kan betekenen dat u uw wachtwoord moet invoeren, of Touch ID of Face ID moet gebruiken als u deze voorzieningen hebt geconfigureerd.

Nadat de app is gedownload, kunt u deze verplaatsen naar een andere plek op het beginscherm.

In sommige apps kunt u extra aankopen doen binnen de app. Als u Delen met gezin configureert, kunt u 'Vraag om te kopen' gebruiken om app-downloads en aankopen vanuit apps te beheren. Lees meer over aankopen vanuit apps.

Op een Mac

1. Open de App Store.
  2. Blader of zoek naar de app die u wilt downloaden. Ontwikkelaars van apps voor iPhone, iPad en iPod touch hebben niet altijd een app voor Mac.
  3. Klik op de app.
  4. Als de app gratis is, klikt u op 'Download' en vervolgens op 'Installeer app'.
    Als bij de app een prijs staat, klikt u op de prijs en vervolgens op 'Koop app'.

De app wordt gedownload naar uw Mac. Wanneer de download is voltooid, klikt u op 'Open' of gebruikt u een Spotlight-zoekopdracht om de app te vinden en openen.

Op een Apple TV

Open de App Store om apps op uw Apple TV te zoeken. Volg deze stappen wanneer u de app hebt gevonden die u wilt kopen of downloaden:

1. Selecteer de app.
  2. Als de app gratis is, klikt u op 'Download'.
    Als bij de app een prijs staat, selecteert u de prijs.

U wordt mogelijk gevraagd uw wachtwoord in te voeren. Nadat u uw wachtwoord hebt ingevoerd, wordt de app gedownload.

De App Store is niet beschikbaar op de Apple TV (3e generatie of lager).

Meer informatie over een app bekijken

Als u specifieke informatie over een app wilt, zoals in welke talen de app verkrijgbaar is, de bestandsgrootte van de app of de compatibiliteit met andere Apple apparaten, schuift u naar beneden in de productpagina van een app. U kunt wellicht klikken op enkele secties voor meer informatie.

U kunt ook contact opnemen met de appontwikkelaar voor meer informatie over functionaliteit van de app.

Hulp bij facturering

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.