De App Store op uw iOS-apparaten, Apple TV of computer gebruiken

Gebruik de App Store op een iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV (4e generatie) of computer om apps te kopen en te downloaden, eerdere aankopen te bekijken en meer.

Via de App Store kunt u nieuwe apps voor een iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV (4e generatie) downloaden.

Apps die u momenteel op een iPhone, iPad of iPod touch hebt, zijn mogelijk ook beschikbaar voor de Apple TV.

Zoeken en kopen

Om apps te downloaden uit de App Store, hebt u een Apple ID nodig. Uw Apple ID is de account waarmee u toegang hebt tot Apple-voorzieningen. Als u andere Apple-voorzieningen zoals iCloud of Mac App Store gebruikt, moet u inloggen bij de App Store met dezelfde Apple ID. Als u geen Apple ID hebt, kunt u er een aanmaken.

U kunt apps zoeken en kopen in de App Store op een iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV (4e generatie) of via de App Store in iTunes op een Mac of pc. Als u apps voor een Mac wilt aanschaffen, doet u dit via de Mac App Store en niet via iTunes.

Lees welke betaalmethoden u kunt gebruiken voor de aankoop van apps en ander materiaal.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Ga naar de App Store op uw iPhone, iPad of iPod touch om apps te zoeken. Volg deze stappen wanneer u de gewenste app hebt gevonden:

1. Tik op de app.
  2. Om een app te kopen, tikt u rechts in het scherm op de prijs en vervolgens op Koop.
    Om een gratis app te downloaden: tikt u rechts in het scherm op Download en vervolgens op Installeer.
  3. Voer uw wachtwoord in als u hierom wordt gevraagd. Voor de aankoop van apps kunt u ook Touch ID gebruiken.

De app wordt vervolgens naar het apparaat gedownload.

In sommige apps kunt u extra aankopen doen binnen de app. Als u ‘Delen met gezin’ configureert, kunt u ‘Vraag om te kopen’ gebruiken om app-downloads en aankopen vanuit apps te beheren. Lees meer over aankopen vanuit apps.

Op een Mac of pc

Volg deze stappen als u wilt zoeken in de App Store op uw computer:

1. Open iTunes en klik op iTunes Store.
  2. Klik in de linkerbovenhoek van het scherm op het symbool ‘Meer opties’  .
  3. Klik op Apps  .
  4. Klik boven in het scherm op App Store.

Volg deze stappen wanneer u de app hebt gevonden die u wilt kopen of downloaden:

1. Klik op de app.
  2. Om een app te kopen, klikt u onder de afbeelding van de app op de prijs (Koop).
    Om een gratis app te downloaden, klikt u onder de afbeelding van de app op Download.
  3. Voer uw wachtwoord in als u hierom wordt gevraagd.

De app wordt vervolgens gedownload. Apps die u vanuit de App Store via iTunes downloadt, verschijnen in de iTunes-bibliotheek. U kunt ze echter niet op de computer gebruiken. In plaats hiervan kunt u iTunes gebruiken om apps te synchroniseren met het apparaat.

Op een Apple TV (4e generatie)

Open de App Store om apps op uw Apple TV (4e generatie) te zoeken. Volg deze stappen wanneer u de app hebt gevonden die u wilt kopen of downloaden:

1. Selecteer de app.
  2. Selecteer de prijs (Koop) om een app te kopen.
    Selecteer Download om een gratis app te downloaden.
  3. Voer uw wachtwoord in als u hierom wordt gevraagd.

Nadat u uw wachtwoord hebt ingevoerd, wordt de app gedownload.

De App Store is niet beschikbaar op de Apple TV (3e generatie of lager).

Eerdere aankopen van apps downloaden

Als u in de App Store op een van uw apparaten bent en iCloud bij een app ziet, betekent dit dat u de app al hebt gekocht of gedownload. Als u op  tikt, wordt de app nogmaals op uw apparaat gedownload maar niet bij u in rekening gebracht.

Volg deze stappen om de apps te bekijken die u eerder op een iPhone, iPad, iPod touch, computer of Apple TV (4e generatie) hebt aangeschaft.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store-app.
  2. Tik op Updates.
  3. Tik op Aankopen.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Ga naar de App Store.
  3. Klik onder ‘Direct naar’ op Aankopen.

Op Apple TV (4e generatie)

1. Open de App Store-app.
  2. Selecteer Aankopen boven in het scherm.

Als u Aankopen niet boven in het scherm ziet staan, drukt u op de knop Menu van de afstandsbediening tot u teruggaat naar het hoofdscherm van de App Store.

Meer informatie over een app

Als u de bestandsgrootte van een app wilt weten, gaat u naar de App Store op uw apparaat en kijkt u op de app-pagina bij de knop Koop.

Om te zien in welke talen een app beschikbaar is, gaat u naar de App Store op uw apparaat en kijkt u in het gedeelte Talen van de app-pagina. Controleer of uw taal wordt ondersteund voordat u een app koopt.

Om te bekijken of een app beschikbaar is op al uw apparaten, gaat u naar de App Store en zoekt u de website van de ontwikkelaar op de app-pagina. De website van de ontwikkelaar heeft deze informatie.

Neem contact op met de ontwikkelaar voor support als u een probleem hebt met de app. Ga voor de contactgegevens van de ontwikkelaar naar de app-pagina in de App Store en tik op ‘Website van de ontwikkelaar’.

Hulp krijgen

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: