De App Store-app gebruiken

Gebruik de App Store op een iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV (4e generatie) of computer om apps te zoeken en te downloaden, eerdere aankopen te bekijken of meer informatie over een app te vinden.

Via de App Store kunt u nieuwe apps voor een iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV (4e generatie) downloaden.

Apps die u momenteel op een iPhone, iPad of iPod touch hebt, zijn mogelijk ook beschikbaar voor de Apple TV.

Zoeken en kopen

Voor de aankoop van apps hebt u een Apple ID nodig. Een Apple ID is de account waarmee u toegang hebt tot Apple-voorzieningen zoals de App Store, Apple Music, iCloud, iMessage, FaceTime en meer. Als u geen Apple ID hebt, kunt u er een aanmaken.

U kunt apps zoeken en kopen in de App Store op een iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV (4e generatie) of via de App Store in iTunes op een Mac of pc. Als u apps voor een Mac wilt aanschaffen, doet u dit via de Mac App Store en niet via iTunes.

Lees welke betaalmogelijkheden u kunt gebruiken voor de aankoop van apps en ander materiaal.

Over aankopen vanuit apps

In sommige apps kunt u binnen de betaalde app extra aankopen doen. Lees meer over aankopen vanuit apps

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Tik op een iPhone, iPad of iPod touch op App Store om apps op het iOS-apparaat te zoeken. Volg deze stappen wanneer u de gewenste app hebt gevonden:

1. Tik op de app.
  2. Een app aanschaffen: tik rechts in het scherm op de prijs en tik vervolgens op Koop.
    Een gratis app downloaden: tik rechts in het scherm op Download en tik vervolgens op Installeer.
  3. Voer het wachtwoord in als u hierom wordt gevraagd. Voor de aankoop van apps kunt u ook Touch ID gebruiken.
  4. De app wordt naar het apparaat gedownload.

Op een Mac of pc

In de App Store op de computer zoeken:

1. Open iTunes.
  2. Klik op iTunes Store.
  3. Klik in de linkerbovenhoek van het scherm op het symbool Meer opties  .
  4. Klik op Apps  .
  5. Klik boven in het scherm op App Store.

Volg deze stappen wanneer u de app hebt gevonden die u wilt aanschaffen:

1. Klik op de app.
  2. Een app aanschaffen: klik onder de afbeelding van de app op de prijs (Koop).
    Een gratis app downloaden: klik onder de afbeelding van de app op Download.
  3. Voer het wachtwoord in als u hierom wordt gevraagd.
  4. De app wordt gedownload. Apps die u vanuit de App Store via iTunes downloadt, verschijnen in de iTunes-bibliotheek. U kunt ze echter niet op de computer gebruiken. Gebruik iTunes om apps te synchroniseren met het apparaat.

Op Apple TV (4e generatie)

Open de App Store op de Apple TV (4e generatie) om apps op de Apple TV te zoeken. Volg deze stappen wanneer u de app hebt gevonden die u wilt aanschaffen:

1. Selecteer de app.
  2. Een app aanschaffen: selecteer de prijs (Koop) onder de informatie over de app.
    Een gratis app downloaden: selecteer Download onder de informatie over de app.
  3. Voer het wachtwoord in als u hierom wordt gevraagd.
  4. De app wordt naar het apparaat gedownload.

Eerdere aankopen bekijken

U kunt alle apps bekijken die u eerder op een iPhone, iPad, iPod touch, computer of Apple TV (4e generatie) hebt aangeschaft.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store-app.
  2. Tik op Updates.
  3. Tik op Aankopen.

Op de computer

1. Open iTunes.
  2. Ga naar de App Store.
  3. Klik op Aankopen onder Snelkoppelingen.

Op een Apple TV (4e generatie)

1. Open de App Store-app.
  2. Selecteer Aankopen boven in het scherm.

Als u boven in het scherm Aankopen niet ziet, drukt u op de knop Menu van de afstandsbediening tot u naar het hoofdscherm van de App Store teruggaat.

Meer informatie over een app

Bekijk de bestandsgrootte van een app. De bestandsgrootte van een app staat op de app-pagina bij de knop Koop.

Bekijk in welke talen de app beschikbaar is. U ziet de beschikbare talen in het gedeelte Talen van de app-pagina. Controleer of uw taal beschikbaar is voordat u een app koopt.

Meer informatie over een app. Ga naar de website van de ontwikkelaar voor meer informatie over een app. De koppelingen vindt u op de app-pagina.

Hulp krijgen

Lees wat u moet doen als een app onverwacht wordt gestopt, niet meer reageert of niet wordt geopend.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: