Als je het herstelscherm ziet op je iPhone, iPad of iPod touch

Als het herstelscherm wordt weergegeven, sluit je je apparaat aan op je computer en start je het apparaat opnieuw op. Mogelijk moet je ook iOS of iPadOS opnieuw installeren.

Een iPhone met het scherm 'Verbind met computer'

Verbinden met je computer

Sluit het apparaat aan op de computer met de meegeleverde kabel. Laat het apparaat aangesloten op de computer.

Het apparaat herstarten

iPad-modellen zonder thuisknop: Druk kort op de volumeknop die zich het dichtst bij de bovenste knop bevindt. Druk kort op de volumeknop die zich het verst van de bovenste knop bevindt. Houd de bovenste knop ingedrukt tot het Apple logo wordt weergegeven. Als je het niet zeker weet, kun je hier lezen op welke knoppen je moet drukken om je iPad opnieuw op te starten.

iPhone 8 of nieuwer: Druk kort op de volume-omhoogknop. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd de zijknop ingedrukt tot het Apple logo wordt weergegeven.

iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPod touch (7e generatie): Houd de zijknop (of de bovenste knop) en de volume-omlaagknop tegelijkertijd ingedrukt tot het Apple logo wordt weergegeven.

iPad-modellen met een thuisknop, iPhone 6s of ouder en iPod touch (6e generatie) of ouder: Houd de zijknop (of de bovenste knop) en de thuisknop ingedrukt tot het Apple logo wordt weergegeven.

Als het herstelscherm nog steeds wordt weergegeven nadat je opnieuw hebt opgestart

Als het herstelscherm nog steeds wordt weergegeven nadat je opnieuw hebt opgestart, moet je iOS of iPadOS opnieuw installeren:

1. Op de Mac moeten de nieuwste software-updates zijn geïnstalleerd (inclusief iTunes als je macOS Mojave of ouder gebruikt). Als je een Windows-pc gebruikt, moet daarop de nieuwste versie van iTunes zijn geïnstalleerd.
  2. Controleer of je apparaat nog steeds op de computer aangesloten is. Nu moet het volgende bericht worden weergegeven: 'Er doet zich een probleem voor met deze [naam van apparaat] waardoor deze moet worden bijgewerkt of hersteld'.
  3. Klik op 'Werk bij' (niet op 'Zet terug') om iOS of iPadOS opnieuw te installeren en je persoonlijke gegevens te behouden. Koppel het apparaat niet los van de computer totdat de update is voltooid.

Meer hulp

• Lees wat je moet doen bij herstelfouten wanneer je een apparaat probeert bij te werken of te herstellen.
  • Als er geen herstelfout optreedt, maar het herstelscherm nog steeds wordt weergegeven, of als je niet geforceerd opnieuw kunt opstarten omdat een van je knoppen kapot is of vastzit, neem je contact op met Apple Support.