Welkom bij Safari

Je kunt surfen op het internet, instellingen aanpassen voor elke website, veilig winkelen, webpagina's lezen en onderbrekingen voorkomen.

Een venster van Safari met een website met krantenartikelen.
Het paneel 'Websites' in het voorkeurenvenster van Safari, waar je per website kunt instellen hoe je daarmee wilt werken.

Instellingen aanpassen voor afzonderlijke websites

Je kunt per website aangeven hoe je met de site wilt werken. Als een website bijvoorbeeld kleine tekst en afbeeldingen gebruikt, kun je inzoomen om ze groter te maken. Om websites aan te passen, kies je 'Safari' > 'Voorkeuren' en klik je op 'Websites'.

Een populaire winkelsite waarop Apple Pay is gemarkeerd en het dialoogvenster met gegevens van je aankoop.

Veilig winkelen is heel eenvoudig

Veilig winkelen met Apple Pay in Safari op de Mac. Als je klaar bent om te betalen, kijk je of je Apple Pay ziet staan. Vervolgens kun je de transactie afronden met Touch ID op je Mac, met Face ID op de iPhone X of met Touch ID op andere modellen, of met de Apple Watch.

Safari-venster met daarin de leeslijst.

Webpagina's altijd ongestoord lezen

Verberg de advertenties en koppelingen op webpagina's, zodat je je kunt concentreren op de woorden en afbeeldingen. Als je alle webpagina's op deze manier wilt lezen, klik je op de knop 'Reader' in het zoekveld terwijl je de Control-toets ingedrukt houdt en selecteer je vervolgens 'Gebruik Reader automatisch op [website]'.

Een menu uit het slimme zoekveld met instellingen voor de huidige website.

Onverwachte onderbrekingen tijdens het surfen voorkomen

Je kunt een stuk rustiger surfen op het internet door de audio en video uit te schakelen die soms ongevraagd wordt afgespeeld. Klik in het zoekveld terwijl je de Control-toets ingedrukt houdt en klik vervolgens op 'Instellingen voor deze website'. Plaats de aanwijzer rechts van 'Speel automatisch af', klik op het venstermenu en kies 'Speel nooit automatisch af'.