macOS High Sierra

Je accounts configureren voor tekstberichten

Je kunt Berichten op drie manieren configureren voor tekstberichten:

• iMessage: Met iMessage kun je onbeperkt berichten versturen naar contactpersonen die een iPhone, iPad, iPod touch of Mac gebruiken. Voor iMessage heb je een Apple ID nodig. Als je aankopen hebt gedaan bij de iTunes Store of App Store of bij iCloud bent ingelogd, heb je al een Apple ID. Als je geen Apple ID hebt, kun je er een aanmaken in Berichten.

• Sms-berichten: Als je een iPhone met iOS 8.1 of hoger hebt, kun je vanaf je Mac ook sms-berichten versturen naar mobiele telefoons.

• Jabber: Als je een berichtenaccount hebt bij Jabber, kun je deze ook aan Berichten toevoegen. Voor een Jabber-account heb je de gebruikersnaam en het wachtwoord van die account nodig.

Open Berichten

Je accounts configureren voor het versturen van tekstberichten met iMessage

1. Kies 'Berichten' > 'Voorkeuren', klik op 'Accounts' en selecteer vervolgens 'iMessage' in de lijst met accounts.

2. Voer je Apple ID en wachtwoord in en klik vervolgens op 'Log in'.

Nadat je bent ingelogd, selecteer je 'Stuur leesbewijzen', zodat de contactpersonen die je berichten sturen, zien wanneer je ze hebt gelezen.

Je kunt ook alleen voor een conversatie leesbewijzen sturen.

Je accounts configureren voor het versturen van sms-berichten

Je accounts configureren voor het versturen van tekstberichten met Jabber

Als je een Jabber-account nodig hebt of niet zeker weet wat je gebruikersnaam of wachtwoord is, ga je naar de website van de aanbieder.

1. Kies 'Berichten' > 'Voeg Jabber-account toe'.

2. Voer de gebruikersnaam (bijvoorbeeld grantphelps@jabber.org) en het wachtwoord van je Jabber-account in en klik op 'Log in'.

Je kunt je berichtenaccount ook configureren in het paneel 'Internetaccounts' in Systeemvoorkeuren. Zie Je socialemedia- en andere internetaccounts gebruiken voor meer informatie.

Een berichtenaccount niet meer gebruiken

Als je de berichten voor een account op de Mac niet wilt zien, kun je de account deactiveren, uitloggen bij iMessage of een Jabber-account van je Mac verwijderen.

• Voer een van de volgende stappen uit:

• Een account inactief maken: Kies 'Berichten' > 'Voorkeuren', klik op 'Accounts', selecteer de account aan de linkerkant en schakel 'Schakel deze account in' uit. Wanneer je een account deactiveert, wordt je status als 'Offline' weergegeven.

• Uitloggen bij iMessage: Kies 'Berichten' > 'Voorkeuren', klik op 'Accounts', selecteer de iMessage-account, selecteer 'Log uit' en bevestig dat je wilt uitloggen. Wanneer je bij iMessage uitlogt, ontvang je geen berichten meer via die account.

• Een Jabber-account verwijderen van je Mac: Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Internetaccounts', selecteer de account die je niet meer wilt gebruiken en klik op de knop met het minteken .

WAARSCHUWING: Als je een account verwijdert of afzonderlijke voorzieningen uitschakelt, kunnen er gegevens worden verwijderd die in de programma's worden bewaard. Voordat de account wordt verwijderd of een voorziening wordt uitgeschakeld, wordt gevraagd of je een kopie van de gegevens wilt bewaren.