macOS High Sierra

Computerschermen kunnen niet worden gedeeld

Als je problemen ondervindt bij het delen van je scherm met een andere Mac of met de weergave van een gedeeld scherm op je Mac, moet je een aantal dingen controleren.

• Controleer of je de voorziening voor schermdeling of extern beheer hebt ingeschakeld en of je bevoegdheden voor delen hebt ingesteld op de Mac waarvan je het scherm wilt delen. Zie Schermdeling configureren en gebruiken.

• Als je het scherm van een andere Mac probeert te delen, open je het paneel 'Delen' in Systeemvoorkeuren op die Mac (kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen') en controleer je of je bent opgenomen in de lijst met gebruikers die toestemming hebben om het scherm van de Mac te delen.

Open het paneel 'Delen' in Systeemvoorkeuren

• Controleer of een van beide Macs misschien in de sluimerstand staat. Je kunt indien nodig de sluimerinstellingen aanpassen in het paneel 'Energiestand' in Systeemvoorkeuren (kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Energiestand').

Open het paneel 'Energiestand' in Systeemvoorkeuren

• Als je de voorziening voor schermdeling gebruikt met 'Terug naar mijn Mac', controleer je of deze optie op beide computers is ingeschakeld. Zie Je scherm delen met 'Terug naar mijn Mac'.

• Controleer of beide computers met hetzelfde netwerk zijn verbonden. Als je de voorziening voor schermdeling gebruikt met 'Terug naar mijn Mac', controleer je of beide computers met het internet zijn verbonden.

Om je verbinding te controleren, open je het paneel 'Netwerk' in Systeemvoorkeuren (kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Netwerk'). De indicator naast het gebruikte type netwerkverbinding hoort groen te zijn.

Open het paneel 'Netwerk' in Systeemvoorkeuren