macOS High Sierra

Je Mac automatisch laten uitloggen bij inactiviteit

Je kunt je Mac zo instellen dat de huidige gebruiker automatisch wordt uitgelogd na een bepaalde periode van inactiviteit. Dit zorgt ervoor dat de gegevens op je Mac ook beveiligd zijn wanneer je de computer onbeheerd achterlaat.

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Beveiliging en privacy' en klik vervolgens op 'Algemeen'.

Open het paneel 'Algemeen'

2. Klik op het hangslot  om het te ontgrendelen en typ vervolgens de naam en het wachtwoord van een beheerder.

3. Klik op 'Geavanceerd'.

4. Selecteer 'Log uit na inactieve periode van ... minuten'.

5. Geef op na hoeveel minuten de gebruiker automatisch moet worden uitgelogd.