macOS High Sierra

Informatie over USB-C

USB-C is een USB-standaard die gelijktijdige ondersteuning biedt voor voeding, gegevensoverdracht en video-uitvoer.

Als je Mac een USB-C-poort heeft, kun je hierop een USB-C-lichtnetadapter aansluiten om je Mac op te laden. Je kunt ook een USB-C-naar-Lightning-kabel en USB-C-adapterkabels gebruiken om je Mac te verbinden met andere apparaten en beeldschermen.

• Thunderbolt 3 (USB-C)-naar-Thunderbolt 2-adapter, voor het aansluiten van Thunderbolt 2-apparaten of een Thunderbolt Display op bepaalde nieuwere MacBook- en iMac-modellen.

• Digitale AV-multipoortadapter met USB-C-aansluiting, voor het aansluiten van een HDMI-beeldscherm, een standaard-USB-apparaat en een USB-C-lichtnetadapter.

• VGA-multipoortadapter met USB-C-aansluiting, voor het aansluiten van een VGA-beeldscherm, een standaard-USB-apparaat en een USB-C-lichtnetadapter.

• USB-C-naar-USB-adapter, voor het aansluiten van standaard-USB-apparaten, zoals camera's, printers en geheugensticks. Deze adapterkabel kan niet worden aangesloten op een lichtnetadapter.

• USB-C-naar-Lightning-kabel, voor het aansluiten van een iPhone, iPad, iPod touch of iPod nano op de USB-C-poort van je computer, zodat je die apparaten kunt synchroniseren en opladen.

Belangrijk: Om verlies of beschadiging van gegevens te voorkomen, moet je de digitale AV-multipoortadapter met USB-C-aansluiting of de VGA-multipoortadapter met USB-C-aansluiting tijdens het uitwisselen van gegevens niet loskoppelen van de netvoeding.