macOS High Sierra

Een Live Photo maken

Tijdens een FaceTime-videogesprek kun je een Live Photo nemen om een moment in het gesprek vast te leggen. Jullie ontvangen allebei een melding dat de foto is genomen en de Live Photo gaat rechtstreeks naar je Foto's-bibliotheek. Voordat je de Live Photo kunt nemen, moet degene met wie je het gesprek voert, mogelijk in zijn of haar FaceTime-voorkeuren instellen dat Live Photos mogen worden gemaakt.

Opmerking: Jij en degene met wie je het gesprek voert, moeten macOS High Sierra versie 10.13 of iOS 11 gebruiken om een Live Photo te kunnen maken.

Open FaceTime

• FaceTime configureren: Kies 'FaceTime' > 'Voorkeuren' en schakel het aankruisvak naast 'Sta toe dat Live Photos worden gemaakt tijdens videogesprekken' in.

• Foto's configureren: Open het programma Foto's als je het nog niet eerder hebt geopend.

Opmerking: Het programma Foto's hoeft niet te zijn geopend als je een Live Photo maakt; het hoeft alleen maar één keer geopend te zijn geweest en een standaardbibliotheek te hebben.

• Een Live Photo maken: Als je tijdens een videogesprek een Live Photo wilt nemen, klik je op de knop 'Live Photo'  (of gebruik je de Touch Bar).

Je krijgt een melding waarin staat de foto beschikbaar is in het programma Foto's.

Opmerking: Als de Live Photo-knop niet actief is, heb jij of heeft je gesprekspartner geen toestemming verleend om tijdens FaceTime-gesprekken Live Photos te maken, of is macOS High Sierra versie 10.13 of iOS 11 niet op het apparaat van je gesprekspartner geïnstalleerd.