Help uw kind bij het configureren van een Mac

Configureer een Mac zo dat uw kind deze veilig kan gebruiken en met zijn eigen gebruikersaccount en Apple ID, maar met de gebruikslimieten die u opgeeft.

Een standaard macOS-gebruikersaccount configureren

Configureer een standaard gebruikersaccount voor uw kind. Met een beheerdersaccount kunnen ze wijzigingen aanbrengen die van invloed zijn op alle accounts op deze Mac, en kunnen ze de gebruikslimieten omzeilen die u als ouder hebt geconfigureerd.

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Gebruikers en groepen'.
  2. Klik op het hangslot  en geef uw beheerderswachtwoord op.
  3. Klik onder de lijst met gebruikers op de knop 'Voeg toe’ .
  4. Kies 'Standaard' in het venstermenu 'Nieuwe account'.
  5. Vul de velden voor naam en wachtwoord in en klik op 'Maak gebruiker aan'.
  6. Herstart uw Mac of kies het Apple-menu  > 'Log uit'.
  7. Kies in het inlogvenster de nieuwe account die u hebt gemaakt en log vervolgens in met de naam en het wachtwoord.
  8. Een configuratie-assistent zal u door de resterende stappen leiden om de account te configureren. Als u wordt gevraagd om in te loggen met uw Apple ID, voert u de Apple ID van uw kind in, niet uw eigen Apple ID.

Als zowel u als uw kind dezelfde Mac zullen gebruiken, vergeet dan niet om uit te loggen als u klaar bent. Uw Mac biedt verschillende manieren om snel te schakelen tussen gebruikers.

Gebruikslimieten configureren

Met Schermtijd kunt u het gebruik volgen, apparaatvrije tijd inplannen en gebruikslimieten configureren. Configureer schermtijd.

Apple ID en Delen met gezin configureren

Iedereen, ook uw kind, moet een eigen Apple ID gebruiken. En met 'Delen met gezin' kan uw gezin abonnementen zoals Apple Music, iCloud-opslag en meer delen zonder persoonlijke informatie zoals e-mails, sms-berichten of wachtwoorden te delen. Gezinsleden kunnen ook aankopen in de App Store, iTunes Store, Apple TV-app en Apple Books delen. Lees meer over 'Delen met gezin' en Apple ID voor uw kind.

Zoek mijn inschakelen

Zoek mijn helpt bij het vinden en beschermen van het apparaat van uw kind als het ooit verloren of gestolen is. Elk lid van uw Delen met gezin-groep kan helpen het apparaat van een ander lid te vinden. Schakel Zoek mijn in.

Vraag om te kopen inschakelen

Als u wilt dat uw kind toestemming vraagt voordat deze iets koopt, gratis apps downloadt of zich aanmeldt voor een abonnement, configureert u 'Vraag om te kopen'. Deze optie wordt automatisch ingeschakeld voor kinderen onder de 13 jaar. Vraag om te kopen inschakelen.