Zoek mijn configureren op uw iPhone, Mac en andere apparaten

Met iOS 13, iPadOS en macOS Catalina kunt u de Zoek mijn-app gebruiken om vrienden of familie te vinden, uw locatie te delen of een vermist apparaat terug te vinden. Zo gaat u aan de slag.

De Zoek mijn-app voegt Zoek mijn iPhone en Zoek mijn vrienden samen in één app voor iOS 13, iPadOS en macOS Catalina. Als u hulp nodig hebt om de app te vinden, kunt u 'Zoek' op een iPhone, iPad of iPod touch gebruiken, of 'Spotlight' gebruiken op een Mac. U kunt ook locaties delen of vermiste apparaten terugvinden op iCloud.com.

Als u iOS 13, iPadOS, macOS Catalina of watchOS 6 niet hebt, configureert en gebruikt u Zoek mijn iPhone en Zoek mijn vrienden in plaats van Zoek mijn of logt u in op iCloud.com.

Aan de slag met de Zoek mijn-app op een iPhone, iPad of iPod touch

Vind eenvoudig uw vrienden en familie. Deel uw locatie met anderen, laat hen hun locatie met u delen en vind vermiste apparaten terug. Alles met de Zoek mijn-app.

Locatievoorzieningen inschakelen

1. Log in met uw Apple ID op uw apparaat.
  2. Open Instellingen.
  3. Scrol omlaag en selecteer 'Privacy'.
  4. Kies 'Locatievoorzieningen'.
  5. Schakel 'Locatievoorzieningen' in.

'Deel mijn locatie' inschakelen

Als u wilt dat uw vrienden en familie weten waar u bent, schakelt u 'Deel mijn locatie' in op uw iPhone, iPad of iPod touch. Als zij hun locatie ook delen, kunt u ook zien waar zij zijn.

1. Open de Instellingen-app en selecteer '[uw naam]'.
  2. Kies 'Zoek mijn'.
  3. Schakel 'Deel mijn locatie' in.

Als u 'Delen met gezin' configureert, kunt u de leden van uw groep voor 'Delen met gezin' zien waarmee u uw locatie deelt.

Wanneer u 'Deel mijn locatie' hebt ingeschakeld, kunt u hier lezen hoe u Zoek mijn configureert en gebruikt om uw locatie te delen.

Gezinsleden op apparaten met iOS 12 of lager, macOS Mojave of lager of watchOS 3 tot en met 5 moeten deze stappen volgen om hun locatie te delen met vrienden en familie en om Zoek mijn vrienden te configureren en gebruiken.

Zoek mijn [apparaat] inschakelen

1. Open de Instellingen-app en selecteer '[uw naam]'.
  2. Kies 'Zoek mijn', selecteer 'Zoek mijn [apparaat]' en schakel 'Zoek mijn [apparaat]' in.
  3. Schakel 'Schakel 'Offline zoeken' in' in om uw apparaat ook te zien wanneer het offline is.
  4. Schakel 'Stuur laatste locatie' in om de locatie van uw apparaat naar ons te laten sturen wanneer de batterij weinig lading heeft.

Als uw Apple Watch en uw AirPods zijn gekoppeld met uw apparaat, worden deze automatisch geconfigureerd wanneer u Zoek mijn [apparaat] inschakelt.

Uw kaartinstellingen kiezen

Kies uw favoriete kaartweergave in de Zoek mijn-app. U kunt zelfs afstanden op de kaart weergeven als mijlen of kilometers.

Een kaartweergave kiezen

1. Open de Zoek mijn-app.
  2. Selecteer het informatiesymbool .
  3. Kies onder 'Kaartweergave' de weergave die u wilt zien. U kunt kiezen uit 'Kaart', 'Hybride' of 'Satelliet'.

Een afstandsinstelling voor de kaart kiezen

1. Open de Zoek mijn-app.
  2. Selecteer het informatiesymbool .
  3. U kunt onder 'Afstand' de optie 'Mijl' of 'Kilometer' kiezen.

Aan de slag met de Zoek mijn-app op een Mac

Vind eenvoudig uw vrienden en familie. Deel uw locatie met anderen, laat hen hun locatie met u delen en vind vermiste apparaten terug. Alles met de Zoek mijn-app.

Locatievoorzieningen inschakelen

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik achtereenvolgens op 'Beveiliging en privacy' en op de tab 'Privacy'.
  3. Als het hangslot linksonder is vergrendeld , klikt u erop en voert u de naam en het wachtwoord van de beheerder in.
  4. Selecteer 'Locatievoorzieningen'.
  5. Schakel het aankruisvak ‘Schakel locatievoorzieningen in’ in.
  6. Schakel in de lijst met apps onder locatievoorzieningen het aankruisvak naast 'Zoek mijn' in.

'Zoek mijn Mac' inschakelen

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Apple ID' en klik dan op 'iCloud'.
  3. Schakel het aankruisvak in om 'Zoek mijn Mac' in te schakelen.

Wanneer u Zoek mijn [apparaat] hebt ingeschakeld, leest u hier hoe u een zoekgeraakt apparaat vindt met Zoek mijn.

Op een apparaat met iOS 12 of lager, of macOS Mojave of lager, volgt u deze stappen om Zoek mijn iPhone te configureren.

Uw kaartinstellingen kiezen

Kies uw favoriete kaartweergave in de Zoek mijn-app. U kunt zelfs afstanden op de kaart weergeven als mijlen of kilometers.

Een kaartweergave kiezen

1. Open de Zoek mijn-app.
  2. Selecteer 'Weergave' in de menubalk.
  3. Klik op 'Weergave' en kies vervolgens 'Kaart', 'Hybride' of 'Satellietweergave'.

Een afstandsinstelling voor de kaart kiezen

1. Open de Zoek mijn-app.
  2. Selecteer 'Weergave' in de menubalk.
  3. Klik op 'Afstand' en kies 'Mijl' of 'Kilometer'.