Ruimtelijke audio beluisteren met AirPods en Beats

Ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking zorgt ervoor dat de film of video die u aan het kijken bent, klinkt alsof u in de bioscoop zit, waarbij het geluid van alle kanten op u af lijkt te komen.

Wat u nodig hebt

• AirPods Pro, AirPods Max, AirPods (3e generatie) of Beats Fit Pro
  • De ingebouwde luidsprekers van een iPhone 7 of nieuwer, of van een van deze iPad-modellen:
    • iPad Pro 12,9‑inch (3e generatie) en nieuwer
    • iPad Pro 11-inch
    • iPad Air (3e generatie) en nieuwer
    • iPad (6e generatie) en nieuwer
    • iPad mini (5e generatie) en nieuwer
  • iOS of iPadOS 15.1 of hoger
  • De ingebouwde luidsprekers van een Mac-computer met Apple silicon
  • Apple TV 4K met tvOS 15
  • Audiovisueel materiaal uit een ondersteunde app

Ruimtelijke audio inschakelen

Voordat u ruimtelijke audio inschakelt, kunt u er een demonstratie van krijgen op uw iPhone of iPad, uw Mac of uw  Apple TV.

Lees hoe u ruimtelijke audio inschakelt op een iPhone, iPad, Mac of Apple TV.

Ruimtelijke audio inschakelen op uw iPhone of iPad

1. Zorg ervoor dat u uw AirPods Pro, AirPods Max, AirPods (3e generatie) of Beats Fit Pro draagt en dat ze zijn verbonden met uw iPhone of iPad.
  2. Open het bedieningspaneel op uw iPhone of iPad.
  3. Houd uw vinger op de volumeregeling om ruimtelijke audio in te schakelen wanneer u meerkanaals materiaal afspeelt of kies 'Maak stereo ruimtelijk' wanneer u tweekanaals stereomateriaal afspeelt. U krijgt dan ook de statussymbolen te zien.
  4. Wanneer u ruimtelijke audio met hoofdtracking inschakelt, wordt de audio aangepast op basis van de bewegingen van uw hoofd. Tik op 'Hoofd getrackt' om ruimtelijke audio en dynamische hoofdtracking in te schakelen. Tik op 'Vast' om alleen ruimtelijke audio in te schakelen. Tik op 'Uit' om ruimtelijke audio en dynamische hoofdtracking uit te schakelen.

Ruimtelijke audio inschakelen op uw Mac met Apple silicon

1. Zorg ervoor dat u uw AirPods Pro, AirPods Max, AirPods (3e generatie) of Beats Fit Pro draagt en dat ze zijn verbonden met uw Mac.
  2. Klik op het AirPods- of Beats-symbool in de menubalk en zie 'Ruimtelijke audio' vermeld staan wanneer u meerkanaals materiaal afspeelt of 'Maak stereo ruimtelijk' wanneer u tweekanaals stereomateriaal afspeelt.
  3. Klik op 'Hoofdtracking' om ruimtelijke audio en dynamische hoofdtracking in te schakelen. Klik op 'Vast' om alleen ruimtelijke audio in te schakelen. Klik op 'Uit' om ruimtelijke audio en dynamische hoofdtracking uit te schakelen.

Ruimtelijke audio inschakelen op uw Apple TV

1. Zorg ervoor dat u uw AirPods Pro, AirPods Max, AirPods (3e generatie) of Beats Fit Pro draagt en dat ze zijn verbonden met uw Apple TV.
  2. Ga naar 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Bluetooth'. U kunt ook de thuisknop op uw Siri Remote ingedrukt houden terwijl u audiovisueel materiaal afspeelt in een ondersteunde app.
  3. Kies uw AirPods of Beats in de lijst.
  4. Kies 'Ruimtelijke audio' wanneer u meerkanaals materiaal afspeelt of 'Maak stereo ruimtelijk' wanneer u tweekanaals stereomateriaal afspeelt. U krijgt dan ook de statussymbolen te zien.

Sommige apparaatinstellingen, zoals 'Volg iPhone', 'Balans', 'Monogeluid' en 'Aangepaste koptelefoon', kunnen de werking van ruimtelijke audio beïnvloeden.

Hoe ruimtelijke audio werkt

U kunt een demonstratie van ruimtelijke audio krijgen op uw iPhone of iPad, uw Mac of uw Apple TV.

Een demonstratie van ruimtelijke audio op een iPhone of iPad

1. Zorg ervoor dat u uw AirPods Pro, AirPods Max, AirPods (3e generatie) of Beats Fit Pro draagt en dat ze zijn verbonden met uw iPhone of iPad.
  2. Ga naar 'Instellingen' > 'Bluetooth'.
  3. Zoek uw AirPods of Beats in de lijst.
  4. Tik op de infoknop  naast uw AirPods of Beats.
  5. Kies 'Ruimtelijke audio'.
  6. Schakel over van 'Stereogeluid' naar 'Ruimtelijke audio' voor een demonstratie van het verschil tussen beide opties.

Een demonstratie van ruimtelijke audio op een Mac met Apple silicon

1. Zorg ervoor dat u uw AirPods Pro, AirPods Max, AirPods (3e generatie) of Beats Fit Pro draagt en dat ze zijn verbonden met uw Mac.
  2. Klik op het symbool van het bedieningspaneel  in de menubalk, klik op 'Bluetooth' en zoek uw AirPods of Beats in de lijst.
  3. Kies 'Ruimtelijke audio' wanneer u meerkanaals materiaal afspeelt of 'Maak stereo ruimtelijk' wanneer u tweekanaals stereomateriaal afspeelt.
  4. Schakel over van 'Stereogeluid' naar 'Ruimtelijke audio' of 'Maak stereo ruimtelijk' voor een demonstratie van het verschil tussen deze opties.

Een demonstratie van ruimtelijke audio op uw Apple TV

1. Zorg ervoor dat u uw AirPods Pro, AirPods Max, AirPods (3e generatie) of Beats Fit Pro draagt en dat ze zijn verbonden met uw Apple TV.
  2. Ga naar 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Bluetooth'.
  3. Kies uw AirPods of Beats in de lijst.
  4. Kies 'Kijk en hoor hoe het werkt' onder 'Ruimtelijke audio'.
  5. Schakel over van 'Stereogeluid' naar 'Ruimtelijke audio' voor een demonstratie van het verschil tussen beide opties.