Als Boot Camp-assistent niet meer reageert of als 'Boot Camp-installatie mislukt' wordt weergegeven.

Tijdens het installeren van Windows 10 op uw Mac met Boot Camp-assistent, kan het programma vastlopen of wordt 'Boot Camp installatie mislukt' weergegeven samen met een ander foutbericht. Informatie over hoe u dit probleem kunt oplossen en Windows installeert.

Foutberichten met de tekst 'Boot Camp-installatie mislukt' verschijnen wanneer u een nieuwe installatie van Windows 10 met de editie van oktober 2018 uitvoert op een Mac met een oudere versie van macOS.

MacOS updaten om het probleem te voorkomen

U kunt deze fouten voorkomen door  uw Mac bij te werken naar de nieuwste versie van macOS Mojave voordat u Windows installeert.

Als u Windows moet installeren op een Mac met een oudere versie van macOS, installeert u eerst de editie van april 2018 met behulp van Boot Camp-assistent. Gebruik vervolgens Windows Update om de editie van oktober 2018 te installeren.

Als u al hebt geprobeerd een nieuwe installatie van Windows 10 met de editie van oktober 2018 te installeren en de Boot Camp-assistent loopt vast of toont foutberichten, volgt u onderstaande stappen.

Partities verwijderen en vervolgens opnieuw installeren

Als u een nieuwe installatie van Windows 10 met de editie van oktober 2018 probeert uit te voeren op een Mac met een oudere versie van macOS, verschijnt het volgende foutbericht: "Boot Camp-installatie mislukt. Er is een fout opgetreden bij het kopiëren van Windows-installatiebestanden."

Na het weergeven van dit foutbericht reageert Boot Camp-assistent mogelijk niet meer. Gebruik 'Forceer stop' om de app te sluiten. Wanneer u Boot Camp-assistent opnieuw opent en het foutbericht 'De opstartschijf kan niet in partities worden verdeeld of worden hersteld als één partitie' wordt weergegeven.

Volg deze stappen om het probleem op te lossen:

1. Ga naar de pagina Download Windows 10-schijfkopie (ISO-bestand) van Microsoft. In het menu onder 'Editie selecteren' selecteert u de Windows 10 Update van april 2018. Voer de stappen voor het downloaden van het ISO-bestand uit.
  2. Open Schijfhulpprogramma.
  3. Klik op 'Partitioneer' in de werkbalk Schijfhulpprogramma. Als er een dialoogvenster verschijnt met de vraag of u een volume of partitie wilt toevoegen, klikt u op 'Partitie'.
  4. In het diagram dat verschijnt, selecteert u OSXRESERVED en vervolgens klikt u op de knop 'Verwijder' (minteken).
  5. Selecteer in hetzelfde diagram BOOTCAMP en klik vervolgens op de knop 'Verwijder' (minteken).
    OSXRESERVED en BOOTCAMP zijn lege partities die Boot Camp-assistent tijdens de installatiepoging heeft aangemaakt.
  6. Klik op 'Pas toe' en klik vervolgens op 'Partitioneer' ter bevestiging.
  7. Open Boot Camp-assistent en probeer opnieuw te installeren, en zorg er hierbij voor dat u het ISO-bestand voor de Windows 10 Update van april 2018 gebruikt.

Nadat de installatie is voltooid, kunt u bijwerken naar de editie van oktober 2018 met behulp van Windows Update.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.