Pages, Numbers en Keynote gebruiken in combinatie met Box

Werk in realtime samen met anderen aan Pages-, Numbers- en Keynote-bestanden die in Box worden bewaard. Op box.com kun je online ook documenten bekijken en wijzigen en kun je nieuwe documenten aanmaken.

Dit heb je nodig

Met de volgende Apple apparaten en softwareversies kun je samenwerken aan bestanden via Box:

Om online te kunnen samenwerken aan Pages-, Numbers- of Keynote-bestanden via box.com, heb je Safari 11.1.2 of nieuwer, Google Chrome voor de Mac of Google Chrome of Microsoft Edge voor de pc nodig.

Aan de slag

1. Ga naar box.com en meld je aan voor een persoonlijke1 Box-account. Heb je er al een? Ga dan naar de volgende stap.

2. Als je een persoonlijk account hebt, log je in en klik of tik je op je initialen in de rechterbovenhoek van de browser. Selecteer 'Accountinstellingen' en vervolgens 'Integraties'.

Voor Enterprise-accounts kunnen Box Enterprise Admins de instellingen voor 'Integraties' vinden in de Admin Console > 'Instellingen' > 'Apps'.

3. Schakel het selectievakje onder ' Collaboration' in om iWork-samenwerking in te schakelen.

4. Als je online Pages-, Numbers- en Keynote-bestanden in Box wilt bekijken, schakel je het selectievakje in onder 'iWork-voorbeelden'.

Samenwerken aan een Pages-, Numbers- of Keynote-bestand

Nadat je Box hebt geconfigureerd en iWork-samenwerking hebt ingeschakeld, kun je automatisch in realtime samen met anderen elk Pages-, Numbers- of Keynote-bestand wijzigen dat al in Box wordt bewaard.

1. Om samen te werken aan een nieuw bestand, verplaats of bewaar je je bestand in Box:

• Op een Mac: Sleep het bestand naar de map 'Box' in de navigatiekolom van de Finder. Als 'Box' niet in de navigatiekolom van de Finder staat, open je de Box-app vanuit de map 'Apps'.

• Op een iPhone of iPad: Verplaats of kopieer het bestand naar Box via de document-, spreadsheet- of presentatieweergave in Pages, Numbers of Keynote of gebruik de Bestanden-app.2

• Online met je Box-account: Log in bij je account en sleep het bestand naar het scherm 'Alle bestanden'. Of klik op 'Upload', kies 'Bestand' en kies vervolgens het Pages-, Numbers- of Keynote-bestand.

2. Om anderen uit te nodigen, open je je bestand vanuit de map 'Box', klik of tik je op de knop 'Deel' en nodig je personen uit:

• Klik op de Mac op 'Werk samen op Box', klik indien nodig op 'Ga door', log in bij Box, selecteer het document op box.com en klik vervolgens op 'Delen' om deelnemers uit te nodigen.

• Tik op de iPhone of iPad op 'Nodig anderen uit voor Box' en nodig vervolgens deelnemers uit.

• Selecteer online in je Box-account het bestand op box.com en klik vervolgens op 'Deel' om deelnemers uit te nodigen.

3. Nadat je bent begonnen met samenwerken, klik of tik je op de knop 'Samenwerking'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding om te zien wat deelnemers doen en het bestand te beheren:

• Onder 'Laatste activiteit' kun je in realtime zien welke wijzigingen door anderen zijn aangebracht en wat ze recentelijk hebben gedaan.

• Als je de machtigingen voor je document wilt wijzigen, klik of tik je op 'Beheer gedeeld bestand op Box'. Een lijst met de deelnemers wordt online in je browser geopend op box.com. Klik of tik in de kolom 'Machtigingen' voor de deelnemer wiens status je wilt wijzigen.

Wijzigen terwijl je offline bent

Als je geen internetverbinding hebt, kun je nog steeds een gedeeld bestand wijzigen. Wijzigingen die je offline aanbrengt, worden minimaal 30 dagen bewaard en automatisch geüpload naar Box wanneer je weer online gaat. Andere deelnemers zien je wijzigingen nadat ze zijn geüpload. Je kunt de synchronisatiestatus van je document controleren vanuit de document-, spreadsheet- of presentatieweergave op een iPhone of iPad, of door 'Weergave' > 'Toon synchronisatiestatus' te kiezen op een Mac.

Pages-, Numbers- en Keynote-bestanden online bekijken, bewerken en aanmaken in Box

Wanneer je in je browser bij Box bent ingelogd, kun je Pages-, Numbers- en Keynote-documenten bekijken, wijzigen en aanmaken.3

Online vanuit het scherm 'Bestanden en mappen' in Box:

• Selecteer het bestand om het te bekijken.

• Als je een bestand wilt wijzigen, selecteer je het bestand. Selecteer 'Open' in de knoppenbalk en kies vervolgens Pages, Numbers of Keynote op het web.

• Als je een nieuw Pages-, Numbers- of Keynote-bestand wilt maken, klik je op 'Nieuw'. Kies vervolgens een Pages-document, Numbers-spreadsheet of Keynote-presentatie.

Als je online samenwerkt in Pages-, Numbers- en Keynote-bestanden in Box, zie je geen updates over deelnemersactiviteit. Deze updates kunnen alleen worden bekeken door deelnemers die Pages, Numbers of Keynote gebruiken op een Mac, iPad of iPhone.

Voorwaarden en privacy

Wanneer je samenwerking in iWork gebruikt of een iWork-voorbeeld of -bestand bekijkt op internet, worden je bestanden tijdelijk bewaard op beveiligde servers van Apple.

Op je gebruik van de voorbeeld-, bewerkings- en samenwerkingsfuncties in iWork op het web zijn de Servicevoorwaarden van iWork op het web en het Privacybeleid van Apple van toepassing.

Als je een persoonlijke Box-account hebt, kun je samenwerking in Box en voorbeelden in Box uitschakelen op het tabblad 'Integraties' van je accountinstellingen. Als je een Box Enterprise-account hebt, neem je contact op met je organisatie.

Meer informatie

1. Als je iWork wilt gebruiken om samen te werken via een Box Enterprise-account, moet je organisatie 'iWork Collaboration' inschakelen.

2. Zorg ervoor dat je Box hebt toegevoegd aan je Locaties Zodra je Box hebt toegevoegd, kun je documenten in Box verplaatsen en kopiëren met de documentweergave en de Bestanden-app.

3. Je kunt een document met een maximale grootte van 1 GB openen op box.com. Als je document groter is dan 1 GB, moet je het eerst kleiner maken in Pages, Numbers of Keynote op een iPhone, iPad of Mac voordat je het probeert te openen op box.com.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.