De nieuwe Mac configureren

Gebruik deze basisstappen om uw nieuwe Mac te configureren en gebruiksklaar te maken.

Controleer of er een internetverbinding beschikbaar is

U kunt uw Mac het beste configureren op een plek met een wifinetwerk of andere verbinding met internet. Uw Mac gebruikt die verbinding om bepaalde installatiestappen te voltooien. Als het netwerk is beveiligd met een wachtwoord, houdt u het wachtwoord bij de hand.

Sluit alleen de meest noodzakelijke apparaten aan

Als u een extern toetsenbord en trackpad of muis gebruikt, schakelt u deze in of sluit u deze aan op de Mac. Als u een extern beeldscherm gebruikt, kunt u dit ook aansluiten en inschakelen. Alle andere randapparatuur sluit u nog niet aan. Uiteraard sluit u de Mac ook aan.

Als u nog nooit een trackpad hebt gebruikt, hebben we deze tip voor u: om te klikken, drukt of tikt u op het oppervlak van het trackpad.

Schakel de Mac in

Sommige Mac-notebooks worden automatisch opgestart als u de computer aansluit op de voeding of als u de klep opent. Op andere Mac-computers drukt u op de aan/uit-knop om op te starten.

Gebruik de installatie-assistent

In een aantal vensters wordt u gevraagd om installatiegegevens, zoals uw Apple ID. Als u iTunes al eerder hebt gebruikt of als u een iPhone of iPad hebt, hebt u al een Apple ID. Gebruik dezelfde Apple ID op uw Mac.

We raden u aan dat u de installatie-assistent FileVaultiCloud-sleutelhanger en Zoek mijn Mac laat inschakelen. U kunt ook informatie laten overdragen van een andere computer of een Time Machine-reservekopie of u kunt dat later doen met behulp van Migratie-assistent.

U wordt gevraagd om de naam en het wachtwoord van uw computeraccount aan te maken. U hebt deze informatie nodig om in te loggen bij uw Mac, bepaalde instellingen te wijzigen en software te installeren.

Controleer op software-updates

Als de configuratie van de Mac is voltooid door de installatie-assistent, ziet u uw Mac-bureaublad, de Finder-knoppenbalk en het Dock.

Klik op de App Store in het Dock, zoek naar software-updates en installeer deze. Als uw software up-to-date is, kunt u printers of andere randapparatuur aansluiten en uw Mac gaan gebruiken.