Over de App Store op een Apple TV (4e generatie)

Log in bij de App Store op een Apple TV om apps te downloaden waarmee je je kunt ontspannen, spelen, reizen, shoppen en meer.

Op een Apple TV (4e generatie) kun je apps, games en veel meer downloaden vanaf de App Store.

Voordat je apps downloadt, configureer je de Apple TV (4e generatie) en log je in bij de App Store met je Apple ID.

Inloggen bij de App Store

1. Kies in het beginscherm 'Instellingen' > 'Accounts' > 'iTunes en App Store'.
  2. Selecteer 'Log in' en log in met je Apple ID en wachtwoord.

Als je je Apple ID niet meer weet, helpen we je deze te achterhalen. Als de Apple TV door anderen wordt gebruikt, kunnen deze gebruikers ook hun Apple ID toevoegen. Als je de toegang tot bepaald materiaal wilt beperken of wilt beperken wie er aankopen kan doen in de App Store, kun je beperkingen, ook gekend als ouderlijk toezicht, inschakelen op de Apple TV.

Je kunt ook je wachtwoordvoorkeuren beheren zodat de App Store nooit het wachtwoord vergeet, het wachtwoord bij elke aankoop moet worden ingevoerd of het wachtwoord elke vijftien minuten moet worden ingevoerd. Lees hoe je je wachtwoordvoorkeuren beheert.

Lees meer over het beheer van een Apple ID-account.

Apps voor een Apple TV downloaden

Open de App Store op de Apple TV om apps te zoeken. Selecteer de app die je aan de Apple TV wilt toevoegen. Selecteer vervolgens de prijs ('Koop') voor een betalende app of selecteer 'Download' voor een gratis app. Voer het wachtwoord van je Apple ID in als hierom wordt gevraagd. Lees meer over het zoeken en kopen van apps.

Voor sommige apps moet je inloggen, een abonnement nemen, je account via een kabel- of internetaanbieder activeren of een ander apparaat gebruiken (zoals een computer) om het inloggen te voltooien. Als je op een Apple TV niet kunt inloggen bij een app, neem je contact op met de aanbieder ervan.

Apps die je momenteel op een iPhone, iPad of iPod touch hebt, zijn mogelijk ook beschikbaar voor de Apple TV. Je ziet je eerdere App Store-aankopen in het menu Aankopen boven in het scherm van de App Store. Ontdek hoe je eerdere aankopen naar een Apple TV downloadt.

Als de Apple TV door meerdere personen wordt gebruikt

Als de Apple TV door anderen wordt gebruikt, vraag je deze personen hun Apple ID toe te voegen door deze stappen uit te voeren:

1. Kies in het beginscherm 'Instellingen' > 'Accounts' > 'iTunes en App Store'.
  2. Selecteer 'Voeg Apple ID toe'.
  3. Voer de Apple ID van een andere persoon in en selecteer 'Ga door'.
  4. Voer het wachtwoord in en selecteer 'Log in'.

Andere gebruikers van de Apple TV moeten naar hun eigen Apple ID overschakelen om apps te kunnen downloaden of hun eerdere aankopen bij de App Store te vinden. Volg deze stappen om over te schakelen:

1. Kies in het beginscherm 'Instellingen' > 'Accounts' > 'iTunes en App Store'.
  2. Kies de account die je wilt gebruiken.

Apps die anderen naar je Apple TV downloaden, blijven op het beginscherm staan zelfs als je opnieuw overschakelt naar je Apple ID.

Delen met gezin en Apple TV

Als je Delen met gezin al gebruikt, kun je Vraag om te kopen op de Apple TV gebruiken. Lees meer over wat je op een Apple TV kunt delen via Delen met gezin.

Als gezinsleden apps op de Apple TV willen kopen, moeten ze overschakelen naar hun Apple ID.

Een Apple ID-account beheren

Lees hoe je je aankoopgeschiedenis controleert en de accountinformatie van je Apple ID bijwerkt.

Als je overschakelt naar een Apple ID van een ander land of een andere regio, heb je mogelijk geen toegang tot bepaalde functies of voorzieningen van Apple. Mogelijk zie je niet hetzelfde materiaal of dezelfde aanbieders die je in je vorige land of regio kon zien.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.