Over de App Store op een Apple TV (4e generatie)

Log in bij de App Store op een Apple TV om apps te downloaden waarmee u zich kunt ontspannen, spelen, reizen, shoppen en meer.

Op een Apple TV (4e generatie) kunt u apps, games en veel meer downloaden vanaf de App Store.

Voordat u apps downloadt, configureert u de Apple TV (4e generatie) en logt u in bij de App Store met uw Apple ID.

Inloggen bij de App Store

1. Kies in het beginscherm Instellingen > Accounts > iTunes en App Store.
  2. Selecteer Log in en log in met uw Apple ID en wachtwoord.

Als u zich uw Apple ID niet herinnert, helpen we u deze te achterhalen. Als de Apple TV door anderen wordt gebruikt, kunnen deze gebruikers ook hun Apple ID toevoegen. Als u de toegang tot bepaald materiaal wilt beperken of wilt beperken wie er aankopen kan doen in de App Store, kunt u beperkingen, ook gekend als ouderlijk toezicht, inschakelen op de Apple TV.

U kunt ook uw wachtwoordvoorkeuren beheren zodat de App Store nooit het wachtwoord vergeet, het wachtwoord bij elke aankoop moet worden ingevoerd of het wachtwoord elke vijftien minuten moet worden ingevoerd. Lees hoe u uw wachtwoordvoorkeuren beheert.

Lees meer over het beheer van een Apple ID-account.

Apps voor een Apple TV downloaden

Open de App Store op de Apple TV om apps te zoeken. Selecteer de app die u aan de Apple TV wilt toevoegen. Selecteer vervolgens de prijs (Koop) voor een betalende app of selecteer Download voor een gratis app. Voer het wachtwoord van uw Apple ID als u hierom wordt gevraagd. Lees meer over het zoeken en kopen van apps.

Voor sommige apps moet u inloggen, een abonnement nemen, uw account via een kabel- of internetaanbieder activeren of een ander apparaat gebruiken (zoals een computer) om het inloggen te voltooien. Als u op een Apple TV niet kunt inloggen bij een app, neemt u contact op met de aanbieder ervan.

Apps die u momenteel op een iPhone, iPad of iPod touch hebt, zijn mogelijk ook beschikbaar voor de Apple TV. U ziet uw eerdere App Store-aankopen in het menu Aankopen boven in het scherm van de App Store. Ontdek hoe u eerdere aankopen naar een Apple TV downloadt.

Als de Apple TV door meerdere personen wordt gebruikt

Als de Apple TV door anderen wordt gebruikt, vraagt u deze hun Apple ID toe te voegen door deze stappen uit te voeren:

1. Kies in het beginscherm Instellingen > Accounts > iTunes en App Store.
  2. Selecteer Voeg Apple ID toe.
  3. Voer de Apple ID van een andere persoon in en selecteer Ga door.
  4. Voer het wachtwoord in en selecteer Log in.

Andere gebruikers van de Apple TV moeten naar hun eigen Apple ID overschakelen om apps te kunnen downloaden of hun eerdere aankopen bij de App Store te vinden. Volg deze stappen om over te schakelen:

1. Kies in het beginscherm Instellingen > Accounts > iTunes en App Store.
  2. Kies de account die u wilt gebruiken.

Apps die anderen naar uw Apple TV downloaden, blijven op het beginscherm staan zelfs als u opnieuw overschakelt naar uw Apple ID.

Delen met gezin en Apple TV

Als u Delen met gezin al gebruikt, kunt u Vraag om te kopen op de Apple TV gebruiken. Lees meer over wat u op een Apple TV kunt delen via Delen met gezin.

Als gezinsleden apps op de Apple TV willen kopen, moeten ze overschakelen naar hun Apple ID.

Een Apple ID-account beheren

Lees hoe u uw aankoopgeschiedenis controleert en de accountinformatie van uw Apple ID bijwerkt.

Als u overschakelt naar een Apple ID van een ander land, hebt u mogelijk geen toegang tot bepaalde Apple-functies of -voorzieningen. Mogelijk ziet u niet hetzelfde materiaal of dezelfde aanbieders die u in het vorige land kon zien.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: